Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babské kuře

 

Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Brambory
5-6 větší
6 ks
Majoránka 1 lžička
Česnek 3 stroužek
Kmín 1 špetka
Pepř 1 špetka
Vegeta 1 lžička
Vejce 4 ks
Housky
případně rohlíky
3 ks
Cibule 1 ks
Sádlo 2 lžíce
Uzená slanina 150 g
Mléko
nebo voda
1 dl
Sůl 1 špetka

Postup    :  

Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Vznikne nám bramborákové těsto (bez mouky).

V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem, nebo vodou. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí.

Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolu, trošku ho přitlačíme (dosáhneme toho, že kuře si vytvoří jakési „hnízdečko“). Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměr měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.Zdroj: http://www.recepty.cz/

 

 

Náhledy fotografií ze složky Různé jídla

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 26677
Měsíc: 492
Den: 11