Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní jmenování nových profesorů

12. 4. 2011

 

 Den před odjezdem studentů do Bradavic, se v Děravém kotli konalo slavnostní jmenování nových profesorů. Byla jsem dost nervózní, nikoho jsem vlastně neznala. Mimo pana ředitele, samozdřejmě.

Vůbec jsem se bát nemusela. Celý večer byl totiž naprosto dokonalý.   

 

 

PÁN HRY: V krbu náhle vyšlehnou zelené plameny.  Ze zelených plamenů vyjde temná silueta Severuse Snapea, který se se svou bledou tváří, delšími černými vlasy a hákovitým nosem vynoří jako nejtemnější stvoření v celé místnosti, jeho temné tmavé oči se rozhlíží po přítomných, každý, kdo se do nich podívá, musí myslet na hromadu tunelů, ve kterých se utápí v obrovské temnotě a beznaději.
Severus Snape: *rozhlíží se ke přítomným a kráčí do čela všech stolů, třikrát mávne hůlkou do vzduchu*
 
PÁN HRY: Naproti baru se v lokálu objeví velký stupínek s řečnickým pultem, ke kterému Snape kráčí. Náhle zazní třikrát gong na znamení ticha.
   Vážení studenti, profesoři a další podobná všelijaká havěti. *rozhlédne se popřítomných*  Než přejdeme k slavnostnímu jmenování jednotlivých učitelů, rád bych upozornil všechny z vás, abyste během proslovu byli v naprosté tichosti, všeobecně není považováno za slušné vybavovat se během proslovů či dělat cokoliv jiného, než mlčet a poslouchat.  
   Žádám přítomné profesory, aby kohokoliv, kdo od tohoto okamžiku promluví, nemilosrdně vyhodili na pět minut z lokálu.
   Převzít na sebe učitelské řemeslo znamená ponořit se do nesmírně velké vlny starostí, hodin strávených opakováním nesčetného množství látky, kterou stejně studenti nechápou a netouží jí vstřebat do svých mozkových závitů, či jiných napodobenin mozku, které mnozí pro „myšlení“ využívají.
   Každý, kdo si touto cestou prošel, jistě uzná, že učitelství je jedno z nejtěžších povolání vůbec, neboť práce učitele se nedá přesně naplánovat a rozvrhnout do jednotlivých bodů, není možné naplnit ji uskutečňováním nějakých plánů, ale pouze přeskakováním různě velkých a složitých, velmi nečekaných a obtížných překážek.
   Vždyť každý student, každá prázdná hlava sedící ve třídě, může v kterýkoliv okamžik narušit přesně definovaný a strukturovaný, nejmocnějšími mágy navrhovaný, plán výuky a učební skripta.
    A každým tímto vybočením se může situace dostat do velmi dezolátního stavu, ve kterém může pedagog přijít o veškerý zbytek trpělivosti a nervů, které mu od prvního vstupu do třídy ve svém životě vůbec zůstaly.
    Nehledě na nesčetné množství práce, které vyžaduje samotná příprava vyučování. Hodiny proseděné v kabinetech nad haldou nesmyslů, které dokáží vyplodit studenti.
   Pro každého pedagoga je nesmírně potupné a pobouřlivé číst všemožné stránky pergamenů, v nichž jednotlivé řádky napsané studenty přímo hanobí jejich vznešený obor, kterým se zabývají.
    Chtěl bych proto říci všem, kteří se dnes stanou učiteli v Bradavické škole čar a kouzel, aby neztráceli naději v to, že se možná někdy dožijí důchodu a přidají se tak do řad vyvolených, jejichž žactvo je nedokázalo zničit.
    Hodně štěstí a zdaru.
*mírně se ukloní, čekajíce na bouřlivý potlesk za svůj úvodní projev*
A pak přišla naše chvíle.
   Dnešní den bude jmenováno celkem 11 nových profesorů, kteří vstupují s odvahou do pedagogického sboru. Založili jsme několik nových předmětů, u kterých doufáme, že se najdou Ti, kteří je budou pilně studovat.
   Po jmenování profesorů máte samozřejmě několik chvil na gratulaci a potlesk, během kterých předám jednotlivé klíče od profesorských komnat těm, které jsem jmenoval.
   Pro nový školní rok jsme založili nový předmět, který se nazývá FILOZOFIE. Tento předmět bude vyučovat slečna profesorka Mindy Bui. Hodně štěstí. 
   Další předmět, který bude obsazen novým profesorem, je přeměňování. Tento předmět bude pro první ročník vyučovat Karolína Dolejšová.
   Vznešené umění bílé magie přichází i do bran Bradavické školy. Slečna Amy Petersonová se stává profesorkou bílé magie.
   Horoskopy se od nového školního roku budou zkoumat v lavicích na hodinách astrologie pod vedením nové paní profesorky Catherine De Flower.
   Zkoumání egyptologie se bude provádět na hodinách nové paní profesorky Sophii Misticali.
   Nový předmět Numerologie bude vyučovat profesor Nicholas De Bluesky.
   Gratuluji všem novým profesorům. Veškeré informace o vašem působení získáte v průběhu tohoto víkendu. Zatím se zabydlete v našem profesorském sboru.
   Zbytek tříd přeměňování převezme Karolína Dolejšová, již jmenovaná profesorka a JuLungo Soa-Pung, který bude vyučovat druhý a třetí ročník. 
   A nyní se opět utište. *přeletí ostrým pohledem po lokálu*
   Profesorka Sarah Knight bude od nového školního roku učit studia mudlů. Profesorka Jennys Soa-Pung bude učit první ročník péče o kouzelné tvory. Zbytek tříd POKT převezme Miky Elizabeth Lindorfová.
   Zástupce ředitele Lord William Darshade z Brixtonu se vrací do učitelské role a od nového roku bude vyučovat jednu třídu pro kouzelné formule pro první ročník a přeměňování stejného ročníku. Přeji hodně štěstí. 
   A na závěr – od příštího roku se vrhnu opět na výuku lektvarů. Studenti prvních ročníků se se mnou setkají na velmi zábavných a vtipných hodinách, plných naprosté radosti a zábavy, bez nějakého učení, v učebně lektvarů a rovněž i v nějaké třídě obrany proti černé magii.
   Starší studenti vás s velkou radostí seznámí s nezapomenutelnou zábavou a legrací, kterou na hodinách zažili.
   Pro dnešek je to tedy vše. Děkuji vám za přítomnost - novým profesorům srdečně gratuluji. Vítejte mezi námi. *rozhlédne se po lokálu a s mírnou úklonou odejde od pultíku, který mávnutím hůlkou nechá zmizet*