Jdi na obsah Jdi na menu
 


DU Oblíbené bylinky Casey Smith 1. ročník

27. 9. 2018

Excelentní práce

Moje oblíbené bylinky

Pokud si myslíte, že kouzelné bylinky a plevely jsou užitečné, jste na naprostém a kolosálním omylu, jelikož mudlové (i přes jejich neschopnost reprodukce, naprosté absence inteligence a dokonce i jejich odporném a odpudivém vzhledu a odéru) dokázali objevit takové zázraky o kterým se nám, kouzelníkům, ani nesnilo. Vezměte si například takový prý léčivý chmel. Čaroděj by si řekl že větší humus a smradlavější odpornost nikdy neviděl, ale mudlové jsou schopni i z takového odpadu udělat světový fenomén kterému podlehlo i hrstka kouzelníků a čarodějek. Podle nich obsahuje spoustu takzvaných "vitamínů" (což jsou podle nich takové malé neviditelné breberky, které je udržují zdravé) a tak jsou schopni pozřít a beze studu spořádat cokoliv co je z tohoto plevelu vyrobeno. Já osobně zastávám názor, že po pozření podobných věcí jsou odolnější vůči svinstvu v kterém žijí. Používají to stejně jako například očkování, nadávkují si co největší humus a poté jim nic nehrozí jelikož nic horšího jen tak nenajdete. Já mám však tento odpad rád jenom kvůli tomu, že se z něj také vyrábí alkoholický nápoj, který i z nejvíce nudného mudly, udělá toho nejzábavnějšího a z toho zábavného udělá agresivního. Je doopravdy zábava sledovat efekty těchto nápojů na lidech. 

Další bylina kterou jsem si vybral je už avšak více léčivá v tom právém smyslu léčení. Mudlové si správně myslí že tato bylina je schopná jim zacelit menší rány, jako říznutí a tak podobně. Jedinou chybou je že mudlové nejsou schopni tuto rostlinu efektivně pěstovat, používají hnojiva a podobné věci a dělají jako by rostlině pomohlo že se na ní vykálí kůň. Kdyby však objevili umění lektvarů, pochopili by, že jediný efekt která tato hnojiva mají jsou prakticky částečná oproti normálním lektvarům. A proč vlastně? Jelikož tato hnojiva obsahují ingredience těchto lektvarů na růst. Samozřejmě že kouzelníci taktéž používají hnojiva, ale ty s mudlovskými výkaly nemají vskutku nic společného. Vtipné na této rostlině je, což je také důvod proč jsem si tuto rostlinu vybral, že dokáže rány hojit stejně jako vytvořit. Její struktura je silná a má na listech řezavé výrůstky. 

Poslední bylina z mého výběru je naprostá samozřejmost pro studenta a milovníka čajů jako jsem já. Pokud jste někdy zažili ty noci kdy sedíte ve společenské místnosti, připravujete se na test na který jste se měli připravovat minulý kvartál, tak víte že i za té nejnižší teploty se prostě začnete potit. A tím nemyslím takovou tu lehkou rosu po kratším běhu. Tím myslím naprosté proudy potu z představy sezení v učebně, kde kolem vás chodí profesor a jen malicherně se podívá na váš test, zlomyslně a nestydatě se poušklíbne a pokračuje v chůzi. V těchto chvílích vám mohu doporučit šalvějový čaj. Samozřejmě na pocení jsou i lektvary, ale proč nezkombinovat dvě věci v jednom že ano? Lahodný čaj a řešení problému s pocením. Proč má šalvěj takovéto účinky si osobně nejsem vůbec jist a nejspíše si nikdy jist nebudu, ale funguje a to mi vskutku stačí.

Casey Smith