Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jizerská 50 2013

25. 1. 2013

Na Jizerskou 50 2013 vyrazili Šrot Tým Kunžak reprezentovat naše laufařské stálice Míra Anderl, Dušan Karpíšek a Nejzkušenější (čtvrtý start) Radim Zeman. Pro letošní závod se nám povedlo zajistit ubytování přímo v Bedřichově . Bydlelijsme jen kousek od stadionu a náš tým sousedil s ubytováním týmů United Bakeries a Xtra personell.

Do Bedřichova jsme dorazili v pátek zkušeně přesně na oběd . Po zdolání řízku a kaše jsme se ubytovali a vyrazili se proběhnout na lyžích. V očekávání těžkých podmínek testoval Andrlík šupiny od Atomicu, Radim šupiny od Fisheru a Karpi nanogrip Peltonen. Uběhli jsme 17 km trasu, která kopírovala start a dojezd nedělního 50km dlouhého závodu.

 V sobotu jsme měli v programu odpočinek, krátkou procházku na stadion a vyzvednutí startovních čísel v Liberci, kde jsme si dopřáli předzávodní večeři v KFC .

V nedělní ráno jsme vstávali v 7 hodin. Probudili jsme se do krásného dne s jasnou oblohou bez jediného mráčku. Teploměr ukazoval -8°C. S úlevou jsme se rozhodli pro klasické hladké běžky. Na rozdíl od 99% soupeřů, kteří mazali modrý tuhý vosk, Šrot Tým mazal klistr do 0- -15. U této mázi je riziko v podobě změny počasí, hlavně sněžení. Po telefonní konzultaci s týmovou rosničkou Popim však nebylo co řešit, sněžit nebude. O přípravu lyží se tradičně postaral Karpi.

Na start jsme dorazili v době, kdy Lukáš Bauer vyhrál první sprint na cca 10km. V pohodě jsmeodstartovali bez dlouhého zmrzání na strartu. Závod jsme si užili a našemu týmu určitě ostudu neudělali. Po celý průběh závodu jsme si drželi tempo a v závěru ještě přidali. Být závod o pár km delší, jistě by jsme výrazněji promluvili do konečných výsledků.

Naše výsledky: Andrlík: 5:11:05

                  Karpi: 5:32:28

                  Radim: 5:40:13

Pro příští ročník má v plánu Andrlík a Karpi rozšířit nedělní 50km závod o páteční Bedřichovskou 30 volně.

Další letošní start plánujeme při evropském poháru dálkových běhů Euro loppet, Šumavském skimaratonu 42km klasickou technikou. Tento závod startuje a končí v obci Kvilda 24.2.2013.