Jdi na obsah Jdi na menu

Kokosový dortík

30. 4. 2011

 Těsto: Vejce 4ks, Polohrubá mouka 200g, Cukr krupice 200g, Prášek do pečiva 1ks, Mléko 100ml, Olej 100ml, Rum 2 lžíce, Kakao (plná) 1 lžíce

Nápl: Mléko 500ml, Cukr 80g, Polohrubá mouka 40g, Strouhaný kokos 100g, 

Poleva: Čokoláda 100g, Máslo  (kousek), Strouhaný kokos (na ozdobu)

Postup: Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu,postupně přidáváme žloutky, pořád šleháme a pak přidáváme střídavě olej a mléko. Nakonec lehce vmícháme mouku s prášky do pečiva a rum.

Těsto rozdělíme napůl a do jedné poloviny dáme kakao. Na malý /24x30cm/ vymazaný a vysypaný plech nalijeme tmavé těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. předpečeme cca 10 minut.

V půli pečení na tmavé těsto dáme krém, který jsme si mezitím připravili a zalijeme světlým těstem, dáme zpět do trouby a pečeme ještě cca 25-30 minut, dokud není piškot růžový. (záleží na troubě)

Po vychladnutí pocákáme rumem a potřeme polevou a zasypeme kokosem.
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce rozmícháme metličkou cukr a mouku a uvaříme hustou kaši jako pudink, odstavíme a do horké kaše vmícháme kokos. Polevu tak, že máslo a čokoládu roztopíme.

POZNÁMKA: Když se peče na velký plech, dortík je samozřejmě nízký, proto se to celé hotové spojí na sebe, takže je to dvojité . Normálně bude tmavé těsto + krém+ světlé těsto krásně vysoké, takže nic nebudete spojovat.
Je vynikající, jemný - tak dobrou chuť.

1-kokoskostka.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář