Jdi na obsah Jdi na menu

11.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

23.12. U Potterů


Lily Potterová právě uklízela kuchyni. Bylo toho tak strašně moc! Byly vánoce, James, Teresa a Sirius blbli někde venku,a ona? Uklízela kuchyň. O vánocích se u nich vždy pořádal veliký úklid. uklízeli pomocí hůlky, ale někdy se to neobešlo bez vody a hadru. Lily se na tyhle vánoce těšila více než jindy. Měl přijet její syn. Harry. Neviděla ho tři roky. Byl to sice mudlák, ale měla ho ráda. Měli ho všichni rádi, ale bylo jim to líto. Ještě tak chvilku přemýšlela, když do domu vpadli James, Sirius a její dcera Teresa. Všichni jí hlasitě pozdravili.

,,Tak co Lily, už je to hotovo?" zeptal se nevinně Sirius.

,, Jo, jasně že je..na rozdíl od vás, jsem stačila uklidit celý dům." zašklebila se Lily. Povídali si a po obědě Lily zastavila Jamese. Sirius s Teresou šli zase ven.

,, Co je, lásko?" zeptal se nechápavě James, ale usmíval se.

,, Jde o Harryho. Nevím, co bychom mu mohli dát na vánoce. Přece jenom u Teresy je to snadnější. " vysvětlila Lily a mírně se zamračila. James znejistěl. Nevěděl, co by mu mohli dát. Navíc ho neviděl tři roky. Z jeho dopisů se dočetl, že rád čte, ale co? Co čte?

,, Nevím, Lil. Taky jsem nad tím přemýšlel. Ale myslím, že podle dopisů, rád čte knihy, tak co nějakou knížku?" navrhl.

,, Jo, to je docela dobrý nápad." přikývla Lily a společně se vydali koupit dárek pro Harryho. Nakonec se rozhodli pro dvě knížky. Jmenovaly se: Detektivní případy pro děti od desíti let, a encyklopedie zvířat, všeho druhu. Spokojeně se vydali domů.


23.12. Sekygam


Ve škole byl všeobecný ruch. Všichni žáci si balili, ale nikdo o nikom nevěděl. Harry ale ne. Zabaleno měl už týden předem. Zítra ráno, v sedm hodin se mělo vyrazit na cestu zpět. Domů...

Bylo zrovna deset dopoledne, a on ležel na posteli. Přemýšlel o své rodině. Jací asi budou? Určitě se jim taky stýskalo...

V poledne si šel dát oběd a po něm zase zpěp, ale tam stáli Failon a Taurion. Zašlebili se na něj.

,, Nazdárek Harry! Říkali jsme si, že bychom tě mohli poctít svou návštěvou..." začal Failon.

,, A tak nás tady máš." doplnil ho Taurion. ,, Máme pro tebe ještě pár připomínek a tak, však to znáš." mávl rukou.

,, Jo, tak co mi povíte dnes?" zasmál se Harry. Failon se ušklíbl.

,, Za prvé - Budeš co nejvíce předstírat mudlu, nebo prostě normálního kluka. Za druhé - Nebudeš dělat hlouposti, a vrátíš se nám. Za třetí - musíš se chovat přiměřeně na svůj věk. Za čtvrté - použiješ na sebe kouzlo, které ti dá pryč z těla veškeré svaly. A za páté, nebudeš si sebou brát hůlku" usmál se Taurion, a Harry se zamračil.

,, Ach jo..."

,,Hm, budeš nám chybět." povzdechl si Failon, při vzpomínce na všechny Harryho skopičiny.

,, Vždyť se za za týden zas vrátím.." uklidňoval je Harry.

,, Za osm dní! To není týden!" Harry jen protočil oči. Tohle slýchal často. Když ho vyzpovídali a pořádně se vysmáli, šli si zahrát na hřišťátko za školou baseball. Harryho tahle hra bavila. K večeru už bylo všechno jako vždycky. Četl, večeřel a v devět ulehl do postele. Jeho poslední myšlenka před spaním byla, co mu asi rodiče dají na vánoce. sám pro ně měl zvláštní dárky. Pro tátu koupil nožík, který se dal zavěsit na krk, a na kterém byly neznámé runy. Tedy, jak pro koho. Harry je samozřejmě znal. Vyznal se v jakékoli větě, nebo runách. I cizích. Musela to být nějaká vlastnost Failona, jak se dozvěděl. Pro mámu koupil krásný rudý šátek se zlatým okrajem. Byl drahý ale nádherný. Byl si jistý, že se jí bude líbit. Byly to barvy nebelvíru...A potom dokoupil ještě dva dárky. Pro sestru a kmotra. Pro Teresu koupil skleněnou kuličku, ve kleré se pohyboval malý blesk. Blesky ho fascinovaly. Pomocí nich se dokázal přemisťovat. Taurionova schopnost...A pro Siriuse koupil černý klobouk, který by mu ladil k očím. Byl praktický a oblíbený. Věděl, že se to Siriusovi zalíbí.

Usmál se nad vlastními myšlenkami a za chvíli už by jste mohli vidět desetiletého chlapce tvrdě spát...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář