Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše úspěšné projekty

12. 11. 2015

 

          Nadační fond Albert (Kávomaty pomáhají dětem) – zde jsme získali finanční podporu pro Miroslava na získání řidičského oprávnění. Na projektu spolupracoval Mirek se svou vychovatelkou a získali příspěvek 5000 Kč. Tento příspěvek mu dopomohl k řidičskému průkazu a nyní má lepší možnost uplatnění na trhu práce.
 
          DofE ( Duke of Edinburghs) – do projektu ceny vévody z Edinburghu se v minulém roce zapojili dva naši chlapci (Slavomír a David). Díky DofE získali finanční prostředky na podporu svých zájmových aktivit a na nutné vybavení pro splnění dobrodružné expedice. Finanční pomoc ze strany národní kanceláře DofE činila celkem 10 500 Kč. Nejen díky této finanční podpoře, ale i díky úsilí chlapců a jejich koordinátorů získali oba chlapci ocenění v podobě bronzové a stříbrné medaile vévody z Edinburghu.
 
          Dejme dětem šanci o.p.s.:         „Pomoz mi do života“ - „startovací balíček“ – v minulém školním roce jsme také navázali úzkou spoluprácí s obecně prospěšnou společností Dejme dětem šanci. Díky ní jsme mohli pomoci Miroslavu vstoupit do života mimo dětský domov se základním vybavením do bytu. Cena tohoto startovacího balíčku činila 18 827 Kč.                                               
„Podporuj mě“ – společnost Dejme dětem šanci nabízí i jiné projekty, do kterých jsme se zapojili. Jedním z nich je i projekt „podporuj mě“. Do tohoto projektu jsme prozatím zapojily dvě děti (Adama a Michaela) a jednu dívku (Veroniku). Projekt spočívá v měsíčním spoření, které jim bude k dispozici po opuštění DD.
 
„Přál (la) bych si…“ – tento projekt se věnuje především splnění opodstatněných přání dětí z DD. My jsme zde zapojili hned několik dětí a dospívajících: Denisa získala finanční podporu na dioptrické brýle, Vendula podporu na lékařské ošetření pleti a Veronika získala finanční podporu na studium vysoké školy. Celková finanční pomoc za projekt „přál (a) bych si“ činila doposud 56 000 Kč.
Mgr. Eliška Bokšová