Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vystoupení na plese

23. 5. 2015

Vystoupení na plese "Pro Dubňany"

V lednu nás kamarádi z hnutí Pro Dubňany oslovili, zda bychom nepředvedli nějaké vystoupení na jejich plese, který se konal 21. 3. 2015. Chvíli jsme váhali, ale nakonec na kulturní vystoupení kývli.

Musíme uznat, že trénovaní a pravidelné zkoušení nám zpočátku dělalo obtíže, abychom se vůbec sešli v plném počtu. Ovšem hned, jak jsme vychytali tyto drobné mouchy, tak jsme se vrhli do nacvičování našeho „instrumentálního vystoupení“.

Chtěli jsme předvést něco originálního a tak jsme s tetou Eliškou a strejdou ředitelem vymysleli vystoupení ryze o hudebních nástrojích. Teta se strejdou nás vedli při zkoušení a říkali nám, co máme dělat a jak správně držet rytmus, aby vystoupení bylo co nejlepší.

Naše 1. vystoupení bylo složeno ze 7 dětí a každé z nich mělo svůj hudební nástroj (klávesy, flétny, triangel, xylofón a kachon). Hráli jsme melodii z pohádky „Zlatovláska“ – Veď mě, loďko ke břehu.

 Jako 2. vystoupení jsme měli taneční, s prvky break dancu.

Obě tato vystoupení byla náročná, ale vzhledem k velkému potlesku diváků na plese, jsme uznali, že se nám velmi vydařila, za což jsme byli neskutečně rádi.

Poslední větou bychom chtěli vzkázat velké díky hnutí Pro Dubňany, za možnost vystoupení a milého pohostinství včetně finanční odměny!

Děkujem!

Děti z DD Hodonín