Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva 2008

Výroční zpráva za rok 2008

 

MARAVEJA

 

 

Ženský komorní sbor Maraveja pokračoval ve stejné činnosti jako v předchozích letech. Zaměřil se zejména na vystoupení na vernisážích a při zahajování různých významných akcí.

Uspořádaly jsme samostatné koncerty (čajovna Prachatice, koncert v rámci oslav J.N.Neumanna v prostoru městských arkád), byly jsme hosté benefičního koncertu „Jarní koncert“ pro STROOM Dub spolu s dětským sborem z Národní školy, studentským sborem Fontána a smíšeným pěveckým sborem Česká píseň. Významný podíl na úspěchu celé akce mělo i vystoupení klientů STROOMu Dub. Pan František Jančík upravil pro náš sbor lidové a rómské písně. Některé z těchto krásných úprav jsme zazpívaly na autorském večeru autora v městském divadle.

Stává se tradicí, že vystupujeme na benefičním koncertě při různých příležitostech v prachatickém hospici. Nejinak tomu bylo i v roce 2008.

Tradičními jsou také naše vystoupení při vernisážích pořádaných různými pořadateli v našem městě. Tentokrát jsme zpívaly v muzeu při zahájení výstavy „Žena a svět“.

Naprosto odlišný repertoár - duchovní hudbu - jsme uvedly během mší svatých, a to ve Zlaté Koruně a Brlohu. Naše vystoupení mělo velký ohlas, a proto bychom ho chtěly i nadcházejícím roce zopakovat. Dalšími připravovanými akcemi bude koncert v čajovně, opět budeme spolu se souborem Geigenmusi z Freyungu hosty na koncertu České písně. O naše vystoupení projevili zájem pořadatelé koncertů na Libínském Sedle. O zpestření setkání pozůstalých nás požádal ředitel hospice v Prachaticích, ředitelka základní školy Národní při reprezentaci ve Freyungu, jsme pozvány k zahájení autorské výstavy v Zimní zahradě města Prachatice.

 

 

Přehled akcí, realizovaných v roce 2008:

 

17.4. 2008 - samostatný koncert čajovna

20.4. 2008 - zpívání během a po mši svaté -Zlatá Koruna

                                                                       Brloh

22.4. 2008 - Jarní koncert - divadlo Prachatice - benefice pro STROOM Dub

26.4.2008 - setkání pozůstalých - hospic Prachatice

11.6.2008 - vernisáž - muzeum Prachatice „Žena a svět“

21.6.2008 - samostatný koncert v rámci oslav J.N.N - Pouť J.N.Neumanna

14.11.2008 - autorský večer skladeb Fr.Jančíka