Jdi na obsah Jdi na menu

Kupujeme nemovitost - Hledání

Kupujeme nemovitost - Hledání

Lokalita

Oblast ve které chcete nemovitost koupit, je to nejpodstatnější na celém vašem rozhodnutí o koupi. Prostředí ve kterém pak budete žít bude podstatně ovlivňovat Váš další život a bude ovlivňovat Vaši životní pohodu a záměry.

Nač brát zřetel při hledání

Projděte se po okolí. Nasajte její atmosféru, nechte někde zaparkované auto a udělejte si pár procházek. Dívejte se v jakém stavu jsou domy, jak je udržovaná zeleň, odpadky na ulici. Potkáváte lidi na ulici? Jsou k dispozici parky, hřiště pro děti? Zeptejte se chodců, zda v oblasti žijí, jak dlouho, jak se jim tam žije, jaké jsou problémy. Jak se při procházce sami cítíte? Podívejte se do obchodů, kolik a jaké mají zboží. Prohlédněte si školu. Je v místě kompletní občanská vybavenost? Pro určité skupiny lidí je toto velmi podstatná informace.

Navštivte lokalitu navečer a v noci. Nebudete se bát jít večer sami domů, nebo Vaše děti?

Na internetu v současné době najdete spousty informací o každé lokalitě, jednoduše zadáte jméno oblasti a můžete probírat a třídit informace dle libosti.

Ekonomická situace

Podívejte se jak bohatá je komunita v oblasti a snažte se podívat do budoucna 5, 10, 15 let bude tomu tak i tehdy. Jaký je v oblasti průmysl? Těžký, lehký, využívající lidských mozků, zaměřený na služby? Toto je velmi důležité pokud máte rádi společnost. Podívejte se na satelitní městečka, která přes den téměř nežijí. Podívejte se na současnou hypoteční krizi ve Spojených státech, kde díky tomu přišly o střechu nad hlavou miliony lidí a spousty oblastí se tak téměř vylidnilo. A ten kdo vydržel se splátkami, má místo sousedů prázdné neudržované domy náchylné k vyloupení a obsazení bezdomovci. Tomu se přeci chcete vyhnout?!

Lokální samospráva

Jaké je vedení radnice. Co dělá pro obec? Má zájem na rozvoji obce, chce přilákat nové obyvatele? Jaké jsou místní daně z nemovitosti (nová pravomoc úřadů)

Udělejte si seznam věcí a faktorů, které jsou pro Vás důležité, vytvořte si škálu hodnocení a každou lokalitu si takto ohodnoťte. Každé vlastnosti přiřaďte důležitost a nakonec udělejte průměrnou známku.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář