Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středeční "dětský" den

1. 6. 2011

Vážení a milí čtenáři!

Na počátku dnešního vyprávění nám dovolte srdečně poděkovat za všechny milé příspěvky, které jsme si dnes v reakci na včerejší povídání mohli přečíst. Jsme rádi, že se Vám stránky líbí a že nám píšete ....    Už je to tu takový rituál, po dobrém obědě zůstaneme ještě chvilku  pospolu, přečteme si internetové zprávy a pak si rozdáme pozdravy, které nám zde ráno zanechal pošťák.

Dnešního rána nás probudilo - jak jsme si tu již zvykli - krásné sluníčko svítící do oken, a to již docela brzy ( opět některé v šest hodin).

Po snídani (dnes chléb, máslo, trvanlivý salám, zelenina) jsme se jali oslavit Den dětí. Bohužel nás postihla nemilá událost, Šárka dostala horečku! Možná je to jen důsledek včerejšího celodenního náporu sluníčka a sportu, možná je to pověstný třetí kritický den.

Dopoledne jsme strávili hraním krátkých her, a rozdáváním
drobných, sladkých odměn, vše z bohatých zásob, kterými jsme byli vybaveni
na cestu od Vás (děkujeme všem, kteří byli tak hodní). Detailnější představu získáte ve Fotogalerii.

V jedenáct hodin jsme se rozdělili na ty, kteří toužili hrát fotbal, kteří chtěli individuálně zůstat na hřišti a kteří již chtěli na pokoj, odpočívat nebo se věnovat vlastním hrám, např. splétání bužírek.

Co se nakonec stalo na pískovišti, můžete shlédnout opět ve Fotogalerii - Tomáš měl před obědem kolem sebe deset zdatných hrabačů a zahrabávačů :-)  Počasí, které nás zprvu překvapilo mírou slunečního svitu, nám dopřálo právě tak akorát dopoledne bez  deště. Z dáli jsme slyšeli hřmění hromu, naštěstí nakonec zůstalo jen u kratšího deště.

K obědu jsme dneska spocívali hrachovou polévku a sekanou a brambory, opět jsme si na obědě v domácím stylu moc pochutnali.

Po poledním klidu - neklidu jsme se díky nepříznivé povětrnostní situaci uchýlili do zázemí Penzionu a strávili jsme "hravé" odpoledne, na osmi stanovištích jsme hráli deskové a stolní hry: Ubongo, Dámu, Pexeso, Člověče, nezlob se, Piškvorky, Ligretto, Mám to! (hledání slov) a kostky. Opět jsme soutěžili za svá družstva. Ve čtvrtek nás čeká velké vyhlášení všech soutěží uspořádaných v týmech.

Hraní nebralo konce, vlastně nás vyrušila až doba určená pro podávání večeře - pečené kuře a rýže, moc jsme se těšili a opět si pochutnali, zbytků jim tu opravdu moc nenecháváme.

Po večeři uzrál čas na procházku a průzkum terénu, našli jsme chatu Rampušák a prohlédli si místní chaloupky.

Během večera žáci 4.B vznesli důležitý dotaz na konání "diskotéky" - popravdě dospělému doprovodu nepřišlo na mysl, že by zrovna tyto děti rády "trsaly". Nakonec to vypadá na zajímavý projekt, kde si "omladina" sama naplánuje na čtvrteční večer vlastní akci - samozřejmě schválenou dospělými a konanou pod jejich dozorem.

 Nechme se překvapit, jak to vlastně dopadne.... (?)

 

 

 

 

 



 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Markétka

(Kristýna Fořtová, 2. 6. 2011 18:39)

Ahoj Markétko, posílám ti mnoho pozdravů z docela slunečného Mělník. Doufám,že se máš dobře a hezky si to užíváš a máte hezké počasí. Dneska bylo dopoledne docela ošklivo a ted k večeru je hezky. Tak si to hezky užívej a už se těším až mi budeš vyprávět, jak si se měla. Měj se hezky a užívej posledného dne. Posílám pusu

Diskoška

(Růžičkovi, 2. 6. 2011 17:56)

Ahoj všichni :-)
Jsme zvědavý jak to nakonec vymyslíte s tou večerní zábavou.Těšíme se na fotodokumentaci ;-) . Určitě si nějaký ten taneček skočí i dospělí...jen asi pan Lechner bude na roztrhání.
Mějte krásný večer.Dobře se vyspěte na zítřejší cestu domů.
Pro Lukyho " moc se na tebe těšíme.A bude ta slíbená bašta " pozdravuje mamka,taťka a Lůca :-*

pozdrav Kačce

(Mrázovi , 2. 6. 2011 11:06)

Ahoj Kačí,posíláme mnoho pozdravů a taky velkou pusu. už se zítra těšíme až dorazíte....teda jestli nezaspíte odjezd autobusu po té protančené večerní diskotéce :-)))....................jinak fotky jsou opět úžasné !! Tak ve zdraví přežijte zbytek pobytu( Šárka ať se brzy zotaví) a těšíme se na večerní "zpravodajství". Škoda že nemáte kameru,bylo by to skvělé až zahrajou ploužák...:-)))

Pro Markétku

(Ivana Gibišová, 2. 6. 2011 9:45)

Ahoj, Markétko, ráno jsme si prohlédli fotky a říkáme si, ještě jednou se vyspíme....no, Klárka ještě nejméně pětkrát :-) a už zase budeme velká rodina. Takhle mám pořád pocit, že je tu nějak ticho. Tak snad budeš potom vyprávět a nebudeš tak stručná, jako když se zeptám, co ve škole.
Hlavně přijďte včas z discotéky, žádné ponocování :-))
V sobotu jdeme s Míšou a Sárinkou na oběd a pak počítají s naší pomocí v DDM při Dni dětí. Tak žádné marodění-doufám, že už je i Šárka fit a další marodi nepřibyli.
Už se na Tebe móóóc těšíme-nejradši bych tě nechala doma ze školy, abys hlídala Klárku-už se plazí rychle po celém bytě a strká do pusy co nemá-včera snědla kus letáku Kaufland, dneska ráno dloubala tu lištu mezi kuchyní a obývákem a už jsem jí zase něco rvala z pusinky. A když odcházela Terezka do školy, pěkně se rozčilovala. Tak si to zkus vyřídit s paní učitelkou, že už bys nechodila do školy :-))) Ale to by se ti stejně stýskalo po kamarádkách. Tak pa a všem hodně sil do finále.

Ahoj z Mělníka

(Klára Floriánová (Mráčková), 2. 6. 2011 8:59)

Opravdu povedený dětský den! Hezky si to děti užívají a snad i dospěláci. Moc mě pobavily fotky Tomáška, že ale musel být špinavý až za ušima! No co, pračka to vypere a pořádná sprcha umyje. A už se těším na fotky z diskotéky - tedy jestli opravdu proběhne.
Mějte se všichni moc hezky a pozdrav Tomáškovi od všech doma.

pozdrav z Mělníka

(Steinzovi, 2. 6. 2011 7:37)

Hezký pozdrav Vám všem z Mělníka. Je tu aktuálně sice pod mrakem, ale na celodenní déšť to nevypadá. Doufáme, že Vám dnes počasí bude přát a nebude Vám pršet a alespoň na chvilku Vám bude svítit sluníčko. Užijte si celý den a především si večer užijte velkou "diskošku" :-) Verunko moc Tě všichni pozdravujeme a už se na Tebe moc zítra tešíme. Posíláme Ti každý velkou pusu. Moc tam nezlob :-) Zdraví Tě taťka s mamčou a brácha Péťa.

Tam to ale žije!

(Zbytek Šímů, 2. 6. 2011 6:19)

Hola hola,

tak podle komentářů a fotek usuzujeme, že se škola v přírodě daří. Díky vhodné volbě lokality jste si prodloužili o jeden den krásné slunečné počasí, narozdíl od Mělníka a to je dobře. Všechny Vás moc zdravíme a přejeme, aby se poslední den vydařil alespoň stejně, jako ty předchozí. Ze zamračeného Chloumku posíláme ještě jednou mnoho pozdravů všem, ale zvláště pak Jiřovi a naší mamince.

Pa pa tatapata, Janeček a Jess

Pro Filipa

(Hanušovi, 2. 6. 2011 5:36)

Krásné fotky,bezvadný program i počasí Vám přálo víc než nám tady doma.Krásně si užijte poslední den a jsme moc napnuti,co se vyklubá z té avízované diskotéky!!!Posíláme pozdrav pro Fildu-ahoj třešně jsou už úplně luxusní,chodíme je s Matějem každý den kontrolovat!
Jo a doma bude překvápko(ale dárek to nebude).