Jdi na obsah Jdi na menu

Zajímavá místa

Tipy na výlet na Zakynthosu

Modré jeskyně

V severní části ostrova Zakynthos se nachází jedna z nejzajímavějších lokalit, jejíž návštěvu si nenechá ujít snad žádný turista. Modré jeskyně leží nedaleko vesnice Volimes. Do jeskyní se většinou návštěvníci vydávají na lodi s cestovní kanceláří, ale dá se do některých z nich dostat i od větrných mlýnů ve Skinari. Vydáte se odtud po zastřešeném poschodí. Modré jeskyně tvoří masivní klenby skal vytvářené po tisícovky let. Jeskyně se vyznačují hlavně nádhernou hrou barev uvnitř. Při určitém rozpoložení světla je jeskyně doslova tyrkysová. Největším magnetem se tyto jeskyně staly pro potápěče, kteří zde objevují dosud nepoznaný podmořský svět. Světelné paprsky pronikají i pod mořskou hladinu vytvářejí neopakovatelné scenérie.

bluecave

Klášter Anafonitria

Krásným a poměrně mystickým místem na ostrově je také klášter Anafonitria. Ten leží v severozápadním cípu Zakynthosu. V jeho blízkosti se nachází vesnice Plemonariou. Celá stavba pochází z 15. století. Klášter je zasvěcen Panně Marii a skládá se hned z několika budov. Uvnitř kláštera se nacházejí velmi vzácné malby a ikony. Často se říká, že kdo si v klášteře zapálí svíčku, tomu se splní všechna jeho přání. I proto si mohou turisté svíčku za symbolickou cenu zakoupit.

Výlet do srdce ostrova Zakynthos

Některé cestovní kanceláře pořádají i výlety do vnitrozemí Zakynthosu. Tyto výlety jsou zpravidla mířeny do místních vesnic, v jejichž okolí se pěstují typické plodiny jako olivový olej, víno a další zemědělské produkty. Ochutnat můžete proslulé rozinky a další plodiny. Ceny takovýchto výletů se pohybují kolem 1 000 korun Výlet na pláž Navaggio Mezi nejpopulárnější výlety patří ten celodenní prostřednictvím některé z lodí. Vyplouvá se z hlavního přístavu v Zakynthosu a cílem bývá nejznámější pláž Navaggio. Ta se vyznačuje tím, že jí lze dosáhnout právě jen cestou po moři a také vrakem pašerácké lodi Panagiotis. Tento vrak se tady pomalu, ale jistě rozpadá. Vše je spojeno také s krásným koupáním. Na lodi si lze zakoupit také zmrzlinu a jiné občerstvení. Dospělí zaplatí za tuto plavbu zhruba 28 Eur a děti 15.

Vodní park Water village

Vodní park Water village, neboli česky Vodní vesnice, vás čeká ve Sarakinado. Tato lokalita se nachází nedaleko Agios Kirikos. Nachází se zde všemožné druhy skluzavek, bazénů a jiných vodních atrakcí. Klidně si ale budete moci posedět u některého z barů anebo si dát rychlé občerstvení či zmrzlinu. Koupit se zde dají i nějaké ty drobné suvenýry. Vstup do parku vyjde na 10 Eur pro děti a 16 pro dospělé.

watervillagezakynthos

Okruh ostrovem Zakynthos

Okružní jízda po ostrově Zakynthos nápadně připomíná výlet do srdce ostrova. Projíždět se budete krásnými malebnými vesničkami, okolo ovocných sadů pastvin a zastavíte se i na vyhlídce Bochali, odkud uvidíte zdálky hlavní město Zakynthos jako na dlani. Zastávka se zpravidla dělá ve vinařství Callinicos a dostanete se až k přístavu Agios Nikolaos. Tady začíná většinou výlet směrem k Modrým jeskyním. Výlet vyjde zhruba na 39 Eur pro dospělé a 25 pro děti.

Kefalonia

Když nebudete lpět na pouhém poznávání ostrova Zakynthos, tak není problém si vyjet na výlet třena na sousední ostrov Kefalonia. Výlet se koná na lodi a po cestě si budete moci prohlédnout hned několik krás skrytých na moři. Patří mezi ně například plavení se po podzemním jezeře Melissani a zastavení v zátoce zvané Myrtos. Ta se řadí vůbec k nejvíce fotografovaným místům v celém Řecku. Celý výlet zahrnuje také možnost prohlídky hlavního města Kefalonie Argostol. Budete zde mít čas na prohlídku zdejších suvenýrů a podomácky vyrobených předmětů. Cena výletu činí 53 Eur pro dospělé a 35 pro děti.

Plavba směrem na želví ostrov

Známou lokalitou je také želví ostrov. Plavba se uskuteční okolo překrásného poloostrova Vassilikos směrem na ostrov želv s názvem Marathonissi. V rámci výletu si budete moci zaplavat v křišťálově čistém moři a podívat se pod vodní hladinou právě na želvy. Pozorovat můžete ale také třeba takové delfíny. Při plavbě kolem poloostrova Keri uvidíte také skalní jeskyně. Orientační cena takového výletu se pohybuje kolem 20 Eur za dospělé a 10 za děti.

turtleisland

Výlet do Olympie

Co by to bylo za dovolenou v Řecku, kdybyste nespatřili slavnou Olympii, místo, kde se jako první uskutečnily olympijské hry. Prohlédnout si budete moci ruiny chrámu vládce bohů Dia a místa, kde stával kdysi dávno před počátkem našeho letopočtu slavný olympijský stadion. V rámci výletu se také stavíte do Archeologického muzea, ve kterém budete obdivovat ty nejkrásnější antické sochy. Čas si jistě najdete také na procházku po Olympii spojenou s nákupem různých rukodělných suvenýrů. Výlet stojí přibližně 59 Eur pro dospělé a 39 pro děti.