Jdi na obsah Jdi na menu

PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.04.2013

12. 5. 2013

PÁLENÍ ČARODĚJNIC

Polance nad Odrou „pod stanem“

 Poslední letošní dubnový den se v areálu TJ Sokol Polanky nad Odrou konalo již tradiční  PÁLENÍ ČARODĚJNIC a letos poprvé díky Klubu rodičů a přátel ZŠ Heleny Salichové a finanční dotaci Nadace OKD – minigrantu SRDCOVKA ochránil návštěvníky před půlnočním deštěm zbrusu nový a dostatečně rozlehlý party stan s nemalým počtem lavic a stolů poskytnutých Městským obvodem Polanka nad Odrou. Dopravu tohoto vybavení na místo akce zajistili dobrovolní hasiči z Polanky. Druhým stanovým zázemím a to pro hudební produkci skupiny GALATY byl stan polaneckých skautů.  

Během odpoledne a večera se v areálu vystřídalo okolo pěti set lidí, kteří měli možnost zhlédnout bohatý program vystoupení dětí -  taneční skupiny HAPPY DANCE pod vedením Ivany Petruželové a skupinu mažoretek pod vedením Kateřiny Bujnochové. Děti si mohli vyzkoušet své sportovní nadání v soutěžních disciplínách a získat tak nějakou tu sladkost. Každé dítko v kostýmu čaroděje obdrželo také hračku poskytnutou firmou RAPPA s.r.o.

Další novou atrakcí byla prohlídka zemědělského traktoru, střelba z  kuše pod vedením profesionála Vladimíra Kristýnka a v průběhu akce bylo zájemcům odborně provedeno paní Martou Bartoškovou měření krevního tlaku včetně zjištění cukru v krvi. Jako každý rok zde nemohli chybět i naši dobrovolní hasiči, kteří se ujali ochránit všechny návštěvníky před ohněm a předvedli tak výkony kvalitního požárního zásahu nejen samotnými dospěláky - hasiči, ale i dětmi. Tuto zábavu oživila i jízda na čarodějnickém traktůrku, jímž zodpovědně povozila paní Šárka Struhalová malé i velké čaroděje a čarodějky. V podvečer velký slavnostní oheň spálil nejen všechny „neživé čarodějnice“, ale také i „strachy“, které si děti namalovali na papír a chtěli se jich ohněm zbavit. Před volnou slušnou taneční zábavou nechyběl pestrý bohatý ohňostroj firmy RAPPA PYRO s.r.o.     

Za jednoho z organizátorů mně osobně oslovilo motto Nadace OKD “Život má mít hloubku“ a v dnešní době je už málokdo ochoten pomáhat druhým. Proto mám velkou radost, že se i dnes umí najednou spojit více skupin - lidí a dokážou tak vytvořit ostatním plnohodnotné zázemí pro bohaté a nevšední zážitky a za toto odhodlání patří „všem spoluorganizátorům“ velké poděkování:

TJ  Sokol Polanka, Klubu rodičů a přátel, ZŠ H.Salichové, MŠ, Nadaci OKD - Srdcovka, pohybovým čarodějkám (taneční skupině HAPPY DANCE pod vedením Ivany Petruželové a mažoretkám pod vedením Kateřiny Bujnochové), skupině profesionálních čarostřelců pod vedením Vladimíra Kristýnka, polanským dobrovolným hasičům, Městskému obvodu Polanka nad Odrou, firmě RAPPA PYRO s.r.o. p. Milanovi Pavlíčkovi, firmě RAPPA s.r.o. p. Jarmile Rapersbergerové, skautům z Polanky, Marii Tokařové, Janě Honové, Martě Bartoškové, Mirce Langrové a všem ostatním dobrovolným čarodějnicím za spolupráci na této akci.

                                                                                                                  Ing. Simona Kozarová