Jdi na obsah Jdi na menu

II. ročník turnaje ve hře "Člověče, nezlob se"

     Zimní čas se již od nepaměti snažili lidé si nějak zpestřit. Tak tomu je i na Bílku, kde dobrovolní hasiči uspořádali v sobotu 16. února pro místní děti i dospělé druhý ročník turnaje ve hře "Člověče, nezlob se". 

     Jedná se o hru, která má svůj původ v prastaré indické hře Pačísí, známé již v 7. století, a v současné době se snad u nás nenajde rodina s dětmi, kde by tuto hru nehráli. 

     Po zaregistrování a krátkém upřesnění pravidel zasedli v místním hasičském klubu soutěžící, věkově sahajících od teprve předškolních dětí až po důchodce, k hracím stolům. Opět se jako loni hrálo za stejných podmínek, tedy na čtyři časově omezená kola. Soutěžící bojovali urputně, ale čestně, a tak jim během hry přišlo vhod občerstvení ve formě pečeného čaje a pečiva napečeného místními ženami, za což jim pořadatelé opětovně děkují. V polovině soutěže dostali všichni jako svačinu párek v rohlíku, což ocenily především děti. Po skončení posledního kola byly spočítány body, vyhlášeno pořadí a předány diplomy. Hlavní výhru v podobě dortu s tématikou hry "Člověče, nezlob se" letos vyhrála Marie Benhartová, která dort na místě rozkrájela a se všemi přítomnými se kamarádsky podělila. Všichni tak prožili příjemné odpoledne a mohou se těšit za rok na další ročník.