Jdi na obsah Jdi na menu

Turnaj ve hře "Člověče, nezlob se"

   Sbor dobrovolných hasičů uspořádal pro místní děti a občany dne 10. února ve svém hasičském klubu turnaj ve hře "Člověče, nezlob se". 

   Dvacítka soutěžících se zde utkala na pěti stolech  ve hře známé snad všem lidem u nás, jejíž původ lze nalézt v prastaré indické hře Pačísí, známé již v 7. století. Před samotnou soutěží byli účastníci seznámeni s historií hry, průběhem soutěže a pravidly. Hlavní cenou byl dost se symbolikou této hry.

   Samotná soutěž probíhala ve čtyřech časově omezených kolech. Po každém kole byly hráčům zapsány body a dle předem určeného klíče změněny pozice u hracích stolů. 

   Místní ženy pro tuto příležitost napekly chutné koláče a zákusky. Soutěžící i diváci si tak mezi jednotlivými koly pochutnali na sladkostech a pečeném čaji. Navíc každý soutěžící od pořadatelů dostal malou svačinku v podobě čerstvě připraveného párku v rohlíku.

   Samotná soutěž probíhala ve velice přátelském duchu, kde ve skutečnosti nebylo vítězů ani poražených. Po třech hodinách byly rozdány pamětní diplomy a ceny, ale někteří pokračovali ve hře mimo soutěž ještě dlouho poté. Dort na konci soutěže obdržela soutěžící s nejvyšším počtem bodů Michaela Adamová, která se se všemi o hlavní výhru kamarádsky rozdělila. 

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj ve hře "Člověče, nezlob se" 10.2.