Jdi na obsah Jdi na menu
 



Očista – detoxikace organismu

Co to vlastně jsou, tak zvané, škodlivé usazeniny a proč jsou v nás usazeny. 

Důsledkem nesprávné životosprávy, nedostatečného pohybu, stresu, užívání léků, zhoršujícího se životního prostředí zanášíme své tělo odpadními látkami a tělo je vyčerpáno řešením neustálého překyselení. Přírodě se nyní daří stejně jako člověku. Půda je překyselená, ideální místo pro plísně a nemoce. I zde je to ukázka nerovnováhy poměru kyselin a zásad.

Detoxikace je základem správného fungování těla a také léčby akutních a chronických onemocnění. Tělo má k dispozici různé systémy detoxikace. Plíce, ledviny, játra, tlusté střevo a kůže, jsou hlavními detoxikačními orgány. Tělo se neustále zbavuje odpadních látek (oxidu uhličitého a toxinů), které se v organismu tvoří, jinak by se samo otrávilo. Svou kyselost neutralizuje zadržováním vody a tím, že si odebírá minerály např. z kostí (osteoporóza), zubů, kůže a kyselost ukládá např. do kloubů (bolesti) a mezibuněčného prostoru.

Stárnutí těla je nepřetržitá spotřeba minerálů, které jsou použity pro neutralizaci jedů a kyselin.

Máme tyto možnosti: 

1.      Zanesení organismu škodlivinami s předčasným trápením a koncem...

2.      Život bez usazených škodlivin s dlouhodobým uchováním mládí, krásy, zdraví, síly a pohody

Add. 2: Důležité je změnit svůj dosavadní životní styl - stravovací návyky, přijmout sebe a pozitivní myšlení, zařadit cvičení, správně dýchat a současně nabídnout tělu chybějící minerály. Tělem nejlépe využitelné jsou minerály, které jsou zastoupeny ve správném poměru a navíc v organické formě, tj. rostlinné formě. Více v článku MUDr.Joe Wallacha MVDr.

Při zahájení očisty často dochází ke zvýšené produkci moče, stolice, objevení vyrážek na kůži. Další průvodní projevy detoxikace mohou být únava, zapáchající pot, výtok, rýma, zvýšená teplota, bolesti hlavy. Tyto potíže bývají přechodné, pokud se tělo dále nezanáší a hlavně se - správně zásobuje.

Každý organismus je však intoxikován jinak a proto bude každý reagovat jinak.

Doporučila jsem své štíhlé kamarádce jednu konkrétní detoxikační kůru. Začala hned v začátku „hubnout“. To odcházely právě ty nánosy odpadních látek, které tělo neumělo samo vyloučit. Nemusí vždy znamenat, že štíhlý = zdravý.

Čím více a čím déle se člověk zanášel, tím déle bude trvat, než se pročistí.

 

Čištění organismu napomáhají také následující látky:

 

VODA, která tvoří 60% našeho organismu, je nepostradatelná pro chemické procesy a je důležitým rozpouštědlem. Zvýšený příjem čisté vody napomáhá odstraňovat toxické látky z těla. Některé nápoje naopak vodu z těla odvádějí - alkohol a kofein... Viz články v oddíle "K pramenu živé vody".

ANTIOXIDANTY jsou látky schopné snižovat vznik a koncentraci volných radikálů, které se podílejí na rozvoji celé řady onemocnění. Mezi antioxidanty patři také právě minerály.

Je ptřeba jen začít. Najít v sobě sílu na změnu. V pohledu na své tělo, života-správu. Dříve, než bude opravdu pozdě. A uděláme více než si myslíme, dáme i krásný příklad…

 

Autor článku Irena Kalkušová, www.zdravi-m.estranky.cz/

 

Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

(loveawake.ru, 31. 1. 2022 18:02)

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru