Jdi na obsah Jdi na menu
 


ikons.jpg


PRŮKAZY ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI  BUDOVY  

Zpracovat průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) neboli energetický štítek je pro všechny budovy povinné v těchto případech:

Větší změna dokončené budovy
Prodej celé budovy nebo její ucelené části
Pronájem celé budovy
Výstavba nové budovy 
Pronájem ucelené části budovy, např. bytová jednotka v rodinném domě.

Výjimku mají rekreační objekty a budovy s energeticky vztažnou plochou pod 50 m². Větší změnou dokončené budovy se rozumí rekonstrukce objektu, kdy se mění více než 25 % plochy obálky budovy.

Průkaz energetické náročnosti hodnotí stavební obálku budovy, vytápění, vlhčení/odvlhčování, větrání, chlazení, přípravu teplé vody a osvětlení.

 

penb_obrazek_2.jpg

 

PENB dokládají, že nová nebo právě zrenovovaná budova splňuje požadavky na energetickou náročnost. Při prodeji či novém pronájmu nabízí zájemci ověřenou hodnotu, ze které lze – při typickém užívání – odvodit roční náklady na energie. Jedná se o obdobu uvádění normované spotřeby u automobilu nebo například štítku s energetickou třídou na ledničce. Slouží k ochraně spotřebitele. Informují účastníky realitního trhu o kvalitě zboží, což je základním předpokladem jeho dobrého fungování

Průkaz platí 10 let ode dne data vyhotovení nebo do provedení větší změny dokončené budovy, pro kterou byl zpracován.


Vypracovávám průkazy energetické náročnosti budov a energetické posudky pasivních domů

K průkazu nabízím i konzultaci ohledně spotřeb energií a možné úspory, popřípadě řešení případných vyskytujících se problémů v objektu.

Cena průkazu energetické náročnosti je individuální a záleží na složitosti objektu a stavu dostupných podkladů. Cena pro rodinný dům začíná na 5000,- Kč. 



Martin LATISLAVrazitkoes.jpg
ENERGETICKÝ SPECIALISTA

Číslo oprávnění 1087

KONTAKT - tel.: 777 668 913