Jdi na obsah Jdi na menu
 

Koktejly

množství vždy odpovídá jedné skleničce,pokud není uvedeno jinak

                                           imagescat2lene.jpg

 

 

 

 

 

Osvěžující přípitek

Co budeme potřebovat:barevná brčka,3 kostky ledu,pomeranč,1 dcl sodovky.1,5 dcl pomerančového, grapefruitového a rybízového džusu a půlitrovou skleničku

Jak na to:Do sklenice vložíme led a postupně přiléváme džusy.Sklenici dolijeme sodovkou.Na okraj sklenice napíchneme kolečko pomeranče.

POZOR:ať se džusy nesmíchají!!!

 

Jablečný glip

 

Co budeme potřebovat70ml jablečné štávy,1 žloutek,1 PL cukru,3 kostky ledu,muškátový oříšek

Jak na to:Do sklenic na šumivá vína dáme led.Do šejkru dáme žloutek,cukr a štávu.Prudce krátce protřepeme a slejeme přs sítko do sklenic.Na povch nastrouháme trochu muškátového oříšku.

 

Mangové šílenství

 

Co budeme potřebovat:3 pomeranče,1/2 banánu,1/2 manga

Jak na to:Oloupané ovoce rozmixujeme,nalijeme do sklenic,popřípadě trochu naředíme studenou vodou.Sklenici ozdobíme mangovou hvězdičkou vykrojenou vykrajovátkem na těsto a spirálou z omyté kůry pomeranče.

 

Shrek

 

Co budeme potřebovat:3 kiwi,100ml bublinkové limonády,3 kostky ledu

Jak na to:Kiwi oloupeme a odšťavíme.Do sklenice vložíme led a slejeme štávou z kiwi.Poté vmícháme limonádu,přidáme brčko a plátek kiwi na ozdobu skleničky a podáváme.

 

Baby fizz

 

Co budeme potřebovat:20 ml třešňového sirupu,20 ml pomerančové štávy,60 ml mléka,3 kostky ledu a sodovka

Jak na to:Do šejkru dáme led,přelejeme ho šťávou,sirupem a vychlazeným mlékem.Důkladně protřepeme,nalejeme ze 2/3 do sklenice a doplníme sodovkou

Frappe Café de Paris

Co budeme potřebovat:6 dcl silné kávy,2 ks skořice,4 ks,hřebíček 4 kuličky nového koření,15 dcl smetany,cukr podle chuti

Jak na to:Uvaříme velmi silnou kávu (asi dvakrát silnější než obvykle). Nalijeme ji do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do lednice.Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív než opadne pěna.

 

Citrusový koktejl

Co budeme potřebovat:3 dcl grapefruitového džusu,3 dcl,pomerančového džusu,1 dcl citronové šťávy, limetová limonáda na dolití

Jak na to:Uvedené suroviny kromě limetové limonády promícháme v šejkru. Nalijeme do poháru a doplníme limetovou limonádu.

 

Květ lásky

Co budeme potřebovat: 6 dcl banánového džusu,6 dcl
mangového džusu,3 dcl ananasového džusu

Jak na to:V šejkru s ledem protřepeme předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do tumbleru a ozdobíme plátkem banánu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář