Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní dětský tábor SDH Těchonín

29. 8. 2021

Letní dětský tábor SDH Těchonín


   V roce 2018 začala spolupráce mez VKCV a Sborem dobrovolných hasičů Těchonín: Společně jsme zorganizovali letní dětský tábor pro mladé členy SDH v areálu bývalého Oddělení Finanční stráže v Prostřední Lipce, kde má náš klub sídlo . Po dvouleté přestávce jsme na tuto spolupráci navázali a od 19.8. do  22.8. 2021 se znovu uskutečnil letní dětský tábor, kterého se zúčastnilo 35 členů SDH. Všichni účastníci, včetně obslužného personálu z řad VKCV, splnili platná epidemiologická opatření. VKCV také připravil venkovní přístřešky s lavicemi a stoly, pod kterými probíhalo po celou dobu stravování účastníků a byly využity i pro aktivity účastníků LDT i díky velmi pěknému počasí.
  Po čtvrtečním podvečerním příjezdu, ubytování a večeři, začali účastníci plnit první body připraveného programu, který v pátek pokračoval celodenním výletem. Součástí  programu byly také ukázky Hasičského záchranného sboru z Králík . Na závěr nedělního programu proběhlo vyhodnocení a ocenění účastníků tábora. Všichni účastníci pak po bědě poděkovali naší klubové kuchařce paní Molkové za výbornou stravu, při jejíž přípravě ji zdatně pomáhal Polda Kelnar a vytvořili tak zbrusu novou kuchařskou dvojici Babík a Sapica. Členové VKCV Míla Brandejs, Jirka Novoselský a Láďa Brůha, obstarali ve vysoké kvalitě veškeré pomocné práce. Na závěr jsme se společně vyfotografovali u hraničního sloupu před hlavní budovou a účastníci postupně odjížděli domů. S vedoucími LDT jsme se dohodli na další spolupráci, která by měl pokračovat už v roce 2022.
  Před vlastním zahájením LDT i v jeho průběhu jsme využili každou volnou chvilku k opravě podlah v naší skladovací buňce. Oprava probíhala pod vedením zdejšího správce Zdeňka Fišera, který znovu osvědčil svoji mimořádnou řemeslnou zručnost a obětoval na opravu celý den dovolené. Ve čtvrtek večer tak byla v první polovině buňky položena nová podlaha. V pátek jsme do opravené poloviny nastěhovali část materiálu a připravili jsme druhou polovinu k výměně podlahy, kterou provedeme v měsíci září. Při nákupu materiálu, potřebného na opravu podlahy, jsme se na vlastní kůži přesvědčili, že stoupající ceny stavebního materiálu jsou drsnou skutečností, stejně jako ceny za uložení odpadu.
  Na závěr je třeba poděkovat všem členům a příznivcům našeho klubu, kteří se na zajištění dětského tábora podíleli a přispěli tak k dobrému jménu VKCV, které v regionu požívá. Velké poděkování patří také naší kuchařce paní Molkové a správci objektu Zdeňkovi Fišerovi.
Ladislav Brůha, místopředseda VKCV

 img_9751.jpg
 

img_9746.jpg