Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nezištná pomoc

13. 4. 2015

                                      Nezištná pomoc

     V pátek 10. dubna 2015 se zástupci Východočeského klubu celních veteránů, spolu s údržbářem objektu Horní Lipka Zdeňkem Fišerem, vydali do Jablonného nad Orlicí, aby z rukou ředitele firmy ISOLIT Bravo, pana ing. Kvido Štěpánka, převzali sponzorský dar v podobě převodovky k  čističce odpadních vod v bývalém objektu celní správy na Horní Lipce.

     V rámci bezúplatného převodu objektu Horní Lipka na Krajský úřad pro Pardubický kraj, byla novému majiteli předána spolu s nemovitostmi také čistička odpadních vod (ČOV), která byla nefunkční z důvodu porouchané převodovky. Řešení původního majitele zcela zapadlo do procesu vyslovení „ nepotřebnosti “, odtok z ČOV se opatřil zátkou, tím se z čističky stala žumpa a následně se celní správa alespoň této žumpy zbavila.

     Klub celních veteránů jasně deklaroval, že změna majitele v žádném případě neznamená změnu našeho postoje k objektu, který i nadále zůstává pro většinu členů VKCV symbolem naší profese. Proto jsme se nesmířili s nastálou situací a chtěli jsme napomoci při jejím řešení. Obrátili jsme se proto se žádostí o pomoc na pana ředitele Štěpánka, který náš klub dlouhodobě podporuje. Jsme rádi, že i v tomto, finančně nezanedbatelném případě, jsme nebyli odmítnuti. Na tomto místě si dovolíme  uvést citát dárce, adresovaný prostřednictvím místopředsedy našemu klubu, při přebírání daru:

     „ Těší mě, že jsme mohli pomoci. Těší mě to vždycky a v případě Vašem a Klubu celních veteránů obzvlášť  neboť když vidím jinde zapšklé, na vše nadávající starší spoluobčany a porovnám je s Vámi - jaký je to rozdíl ve Váš prospěch ! “.

     Vzhledem k tomu, že firma ISOLIT Bravo se podílí na podpoře humanitárních akcí, významně pomáhá ve zdravotnictví, vzdělávání a celé řadě dalších oblastí, považujeme tato slova za mimořádné ocenění naší činnosti.

     Rada Východočeského klubu celních veteránů udělila v roce  2013  stříbrnou pamětní medaili panu ing. Kvido Štěpánkovi za jeho předchozí dlouhodobou podporu sportovních a společenských akcí, na kterých se podílely kluby VKCV a před jeho vznikem také Klub celníků Orlicko. Ukázalo se, že jsme ocenili člověka, který  našemu klubu nezištně pomáhá i nadále. V jeho případě, to zcela jistě zvyšuje hodnotu našich klubových medailí.

     V příštím týdnu pomůžeme údržbáři s montáží převodovky a ukážeme novému majiteli objektu, že alespoň celničtí veteráni si nemyslí, že darovanému koni se na zuby nehledí.


                              Za VKCV Ladislav Brůha
                             místopředseda rady klubu

 

Náhledy fotografií ze složky Isolit Bravo s.r.o. pomohl - 10.04.2015