Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medaile pro Plzeň

26. 8. 2016

Klubové medaile pro Plzeň i muzeum K-S 14

       Dne 17. června 2015 byl schválen generálním ředitelem GŘ cel Praha rozkaz č. 57/2015 ve věci  Udělování služebních medailí, čestných odznaků a písemných poděkování v Celní správě České republiky ve kterém se v čl. 5 Odznak CÚ v odst.(7)  říká:   V termínu do jednoho roku od prvního udělení odznaku CÚ předá ředitel celního úřadu jednu sadu odznaku CÚ (všechny stupně) do sbírkového fondu Kabinetu historie celnictví v Plzni.

     Protože se veterání stále cítí celníky, rozhodli se akceptovat výše uvedený rozkaz a předat jednu sadu medailí (všechny stupně) a certifikátů s označením Specimén Kabinetu historie celnictví v Plzni (ev.č.049) a Muzeu pěchotního srubu K-S 14 (ev.č.50).

      Sada medailí Muzeu K-S 14 byla předána řediteli muzea při VČS dne 16. ledna 2016. Plzeňskému kabinetu historie celnictví byla předána v expozici historie cla, celnictví a Finační stráže RČS  při akci CIHELNA 2016  dne 19. srpna 2016 – viz foto.

                                                     lipovy_listek.jpg

     Expozici celní historie na Cihelně dne 20. srpna 2016 navštívil také kolega Jan Hlinka (viz foto) - pracovník mezinárodního odboru GŘ cel Praha, který je prezidentem European Customs Sports Association – Evropske sportovní asociace celního sportu; při této příležitosti jej Jirka Panuš seznámil s tradiční akcí Sportovních her východočeských celníků na Horní Lipce, které se letos (2016) zúčastnilo deset družstev. Kolega Hlinka přislíbil svoji účast na 15. jubilejních hrách v roce 2017.

                                                                             -pnš-

 

Náhledy fotografií ze složky Medaile pro Plzeň