Jdi na obsah Jdi na menu

Vícedenní poznávací zájezdy 2020

 

 


2.10.-4.10. Malebné  Alsasko
Typické hrázděné barevné domy, nádherná krajina a jedinečná vinařská stezka Route du vin, to je Alsasko. Německá preciznost  se zde potkává s francouzským šarmem.
Navštívíte kouzelný Colmar, metropoli jižního Alsaska, rodiště autora Sochy svobody Augusta Bartholdiho. Zmenšenina sochy nás přivítá při vjezdu do města.
Druhý den se budeme věnovat samotné Route du vin. Prohlédneme si její nejzajímavější část, celá má 170 km, od Thannské brány po Marlenheimskou bránu. A jak zjistíte, je to 170 km radosti. Zde se daří především bílým odrůdám, ryzlinku a tramínu. Alsasko je jediným francouzským regionem, kde se pokračuje v tradici odrůdových vín. Ta jsou povinně plněna v regionu původu a nesou jména jedné ze sedmi odrůd.
A poslední den na závěr navštívíme hlavní město severního Alsaska Strasbourg.
Vzhledem k příznivé poloze oblasti nás čekají jen denní přejezdy.
Cena 4990 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, 2 x ubytování, průvodce

 
 
15.8.-16.8. Labutí zámky a Tyrolsko
Náš program začneme v klášteře v Ettalu, poté navštívíme zámek v Linderhofu a přejedeme do Rakouska – spolkové země Tyrolsko.
Kolem jezera Plansee dojedeme do Reutte. Zde absolvujeme procházku po nejdelším visutém mostě na světě (406 m) – Highline 179 a dojedeme do Imstu.
Druhý den si projdeme soutěsku Rosengartenschlucht (1,5 km, 200 m klesání) – půjdeme z Hoch – Imst, a přes průsmyk Hahntennjoch (1894 m) bychom dojeli se vrátili do Německa. Zde odpoledne navštívíme pohádkový zámek Neuschwanstein,  případně ještě v podvečer na závěr rokokový kostel Wieskirche.
Cena 3990 Kč
* doprava zájezdovým autobusem nebo mikrobusem, 1 x ubytování se snídaní v hotelu, vstupné do navštívených objektů
 
25.7.-26.7. Rýnské vodopády a květinový ostrov Mainau
Nejkrásnější vodopády ve střední Evropě (Rýnské), nejmalebnější městečko na Rýně (Stein),
skvělá čokoláda ve Flawil i sýr v Appenzell – to bude program prvního dne.
Druhý den navštívíme květinový ostrov Mainau, Kostnici s památníky na mistra Jana Husa (Husův kámen, Husův dům) i romantické centrum německého přístavního města Lindau.  Přes Bodamské jezero přejedeme stylově lodním přívozem.
Cena: 3490 Kč
*doprava zájezdovým busem nebo mikrobusem, 1 x ubytování se snídaní, přívoz přes Bodamské jezero, průvodce
 
 
 
9.10.-11.10. Mosela
První den dojezd do Trieru, procházka historickým centrem. Poté přejezd do nejstarší německé vinařské obce Neumagen – Dhron. Ochutnávka vína a nocleh v penzionu.
2. den: Po snídani nejprve navštívíme hrad nad městečkem a potom navštívíme malebnou obec s hrázděnými domy Bernkastel - Kues, kde si v cukrárně dáme Kusánovy koule (to je zákusek).
Přes kouzelné městečko Cochem, kterému vévodí hrad na kopci, dojedeme na místo ubytování.
Zde opět absolvujeme komentovanou ochutnávku vína (řízenou degustaci).
Poslední den po snídani si uděláme procházku k nejzachovalejšímu německému hradu Eltz.
Na závěr z Koblence nás čeká projížďka lodí po Rýně do St. Goaru romantickou krajinou, plnou hradů.
Cena 5990 Kč
* doprava zájezdovým mikrobusem, 2 x ubytování se snídaní, 2 x řízená degustace vína, plavba lodí po Rýně

Vídeň s operou
Náš dvoudenní zájezd do rakouské metropole bude mít nejen tradiční program s návštěvou pamětihodností, ale především s návštěvou představení v jednom z nejvýznamnějších světových operních domů – Wiener Staatsoper.
Dopřejte si opravdu jedinečný kulturní zážitek! V minulosti jsem jako průvodce se skupinou navštívil představení opery Lazebník sevillský. V roce 2019 představení Simon Boccanegra.
Nocleh přímo ve Vídni v **** hotelu se snídaní. Přijímáme předběžné objednávky na říjen, termín bude stanoven poté, co bude znám program na tento měsíc.
Cena: 3490 Kč + vstupenka (9. řada v přízemí na Lazebníka sevillského stála 169 EUR)