Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gira: Úvod do děje

31. 12. 2011

Táák, tady je začátek mého prvního příběhu ;)

 

Je krásný den, slunce svítí, ptáci zpívají, ještěrky pobíhají a klobásy se opékají. Rozprostírá se zde velké moře které se blyští jako modrý křišťál. Vedle něj se na lehátku opaluje mladá žena. Je jí kolem 20 let, má dlouhé čokoládově hnědé vlasy, černé oči, pobledlou pleť. I když se opaluje už přes 4 hodiny je stále bílá jako stěna. Právě o něčem přemýšlela... přemýšlela o svém životě.

Poslouchala šum moře, posadila se a šla si do mořské pěny stoupnout. Pěna jí omývala nohy a po jejích prstech se začali prohánět malé mořské krevety. Nic z toho nevnímala, pozorovala horizont. Místo kde dříve bydlela. Místo které jí zničili... kus jejího života, místo na kterém jí tak záleželo... Vyšla z vody  šla domů vzala si poštu od poštovního holuba a šla se obléknout.

Oblékla si oblečení které vypadalo následovně: Bledě-žluté úzké kalhoty se zvonem a dole vyšité malé oranžovo-červené plamínky ohně. Rudé triko s rukávy k loktům a tam se rukávy prudce rozšiřovali, bylo ještě krátké takže byl vidět pupek. Na zádech měla asi tak dvoumetrový meč(protoho na zádech nosila na křivo) který byl asi tak10cm úzký, ale dolů se rozšiřoval takže tam bylo tak 15cm pak to šlo do špičky.

Vyšla z bytu, pískla a přihnal se velký černý hřebec. ,,Furioso jdem na lov" pohladila ho žena po nose a nasedla na něj. Furioso cválal krajinou kde byli jen samé uschlé stromy a uvadlé květiny, cválal přes vyschlá koryta řek a slaná jezera až docválal se svou paní k jedné mítině a tam začal frkat a podupávat.

Gira seskočila z koně a opatrně našlapovala, rozhlížela se kolem sebe. Najednou se pod zemí něco hnulo, Gira uskočila a vytasila meč. Ze země se vyvalila obří želvodinasouří hlava. Gira hned běžela za její zátylek a vrazila jí meč do spánků, vystříkl kus mozku a spostu krve. Sotva stačila meč zase vyndat příšera zařvala a zkácela se zpět do svého obydlí. ,,Furioso" zakřičela na něj a on přicválal jako hodný pejsek s pár pytlema na zádech. Gira je sebrala a skočila do dračí nory.

Uvnítř ní oběvila plačící dívku a řekla jí: ,,Poď už seš v bezpečí" vzala jí za ruku a vasadila ven. Sama potom vyřízla obludě jazyk a pár výrůstků na hlavě které ještě nebyly zcela rozdrcené. Potom do ostatních pytlů naschromáždila všechny poklady které obluda měla jako např.: perly, šperky, brože, zlato, drahé kameny. Vyšla z díry s pytli a na zádech a mečem se zachycovala aby s tím nespadla zpátky. Když vylezla posadila dívku a náklad na Furiosa, ten odklusal k nejbližšímu doktorovi a Gira šla domů vyřídit jeden z dopisů:

Drahá paní Giro

z vesnice se nám ztratila princezna Sofie, tak se obáváme že když jsme v naší vesnici našli dračí stopy bude to mise přesně pro vás. Prosím zachraňte jí tady vám předem platíme 8 000.

rada starších z vesnice Werool´s

,,Mise splněna" řekla si Gira a vytáhla z obálky peníze.

 

Vím že nic moc, ale pls komentujte mírně. PLS.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:D

(maaaja, 30. 8. 2012 21:32)

Mě se to líbíííí :D Esterka umí :D :P

Re: :D

(Boss, 17. 11. 2012 17:45)

NONO... XD