Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravotnické zařízení a Domov ...územní řízení na umístění sítí

12. 4. 2021

Náš spolek byl informován, že bylo zahájeno územní řízení na umístění sítí stavbu zvanou "Zdravotnické zařízení a Domovu pro osoby se zdravotním postižením". Spolek se ale řízení nemůže účastnit. Informace nebyla zveřejněna na úřední desce, protože stavba sítí prý nikoho z okolí neovlivní.

Horkovod povede z bývalé kotelny v Augustinově ulici přes Ryšavého, ulicí Hrdličkova až ke křižovatce Hrdličkovy s Blatenskou. Hrdličkova ulice bude v tomto celém úseku rozkopána a doprava tam povede jednosměrně. A nastane i situace, kdy bude křižovatka Hrdličkova – Blatenská neprůjezdná a obě ulice se stanou slepými.

Pokud by investor vedl horkovod po svém pozemku těsně podél Hrdličkovy, nemuselo by k rozkopání Hrdličkovy ulice vůbec dojít.

Opět dochází k rozsalámování záměru. Vedení sítí je navrženo pro konkrétní záměr. Pokud dojde k úpravě záměru, nebudou mu sítě vyhovovat. Není tak rozdělení záměru do dvou územních řízení účelové?

Do územního řízení se nakonec přihlásila tři SVJ z okolí a několik vlastníků. Všichni shodně tvrdí, že se považují za účastníky, vždyť stavba sítí bude mít dopad na jejich život.