Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Bučovice dorost - FC Lutopecny muži 3:1 (2:0)

13. 2. 2012

FC Bučovice dorost – FC Lutopecny muži   3-1   (2:0)

 

V sobotu v odpoledních hodinách se naši borci postavili proti dalšímu mužstvu mužů na turnaji v Mórkovicích, a po výprasku od Lubné B jsme do zápasu nastoupili zodpovědně. Zajímavost: Lutopecny hrají s Lubnou B stejnou III. Třídu, přičemž jsou Lutopecny na 2. Místě a Lubná na 5., poslední mistrovské utkání odehráli spolem a Lutopecny zvítězili v poměru 4:2. Mužstvo bylo takřka v plné síle, akorát se na tréninku zranil brankář Erik Havránek a tak se do brány postavil trenér Vrábel.

První poločas: Začátek utkání nebyl nějak zajímavý, hrálo se nahoru, dolů.  První velkou šanci si však vytvořili soupeři, kdy se hnali ve dvou proti Patrikovi Vrábelovi, ale finální přihrávka se jim nevydařila. První velká šance na naší straně vznikla po sólovém úniku Romana Kudličky, který se dostal až na malé vápno, odkud zakončoval, ale brankář míč vyrazil, avšak rozhodčí nepostřehl tuhle teč a tak začala hádka, která rozpoutala nepřátelství po celý zápas. Začala se stupňovat agresivita a rostl počet faulů. Dalo by se říct, že tento jev má zavinu sudí, který zápas nezvládal. Ve 20´ minutě se nepříjemně zranil stoper Patrik Vrábel a musel jít ze hřiště a do konce zápasu již nenastoupil. Největší šance Lutopecen v průběhu prvního poločasu byla nastřelená tyčka z malého vápna. Obě strany si vytvořili pár šancí, ale náš tým udeřil jako první. 30´ Kombinace před vápně Nicol Marcone prostrkává míč na Marka Havránka a ten z penalty levou nohou míří ke vzdálenější tyčce. 1:0. Jakoby tato branka náš tým nakopla a po pár minutách jsme udeřili znovu. Malá hádanka: Který náš útočník neskóroval déle než půl roku? Správná odpověď Nicol Marcone, který se postaral o druhý gól v 35´ minutě po krásné finální přihrávce Marka Havránka. Ihned po brance na 2:0 jsme mohli vést již o tři branky, poté co Roman Kudlička běžel s míčem sám proti stoperovi a vedle si nabíhali neobsazení Chadima a Marcone, ale jeho řešení skončilo mimo bránu po nepřesné střele. Poslední velkou šanci si vytvořili Lutopecny. Útočník se dostal za obranu až za malé vápno, jenže docela z úhlu, ale i přesto dokázal zakončit, a tak tak minul zadní tyčku.

V prvním poločase se týmy snažili o kombinaci, ale na zmrzlém povrchu se nehrálo kdovíjak dobře. Naši borci se cítili po poločase velice dobře a cítili, že by po půl roce mohli vyhrát. Hodně se faulovalo a vyvolávalo se dost konfliktů.

Druhý poločas: Do druhé části jsme vlétli velmi dobře naladění a snažili se útočit. Ovšem kdovíjaký šance vidět nebyli. Hrálo se sice ze stran na stranu, ale veškeré útoky končili fauly, či dobrým bráněním obránců. Dobrý výkon předváděl hlavně náš trenér, který stál v brance. Blýskl se pár zákroky. Po menších šancích přišla branka, která nás lehce rozhodila 65´ minuta rohový kop soupeře na přední tyč, kde Lukáš Němec nedokázal míč řádně trefit a tak se mu jen podařilo prodloužit do zadu, kde neměl problém útočník usměrnit míč do sítě. 2:1. V tu ráno začali naši kluci hrát, jakoby prohrávali. Bez hlavně se tlačili dopředu za cílem dát branku, a také tak mohlo být. Chadima se uvolnil od rohového praporku přes dva obránce a prostrčil míč na Marka Havránka na penaltě, ovšem tomu míč sklouzl po noze. První velký konflikt přišel po sólu Romana Jelínka, kterého smetl hostující středopolař před vápnem. Na tento ošklivý zákrok se Roman Jelínek rozčílil a do záložníka žďuchl. Ten však neváhal a pěstmi napadl Romana, ostatní hráči následně tento souboj ukončili a rozhodčí nekompromisně ukázal červenou kartu. Tato červená karta nám stejně nebyl nic platná díky pravidlům tohoto turnaje, kdy se vyloučený hráč může nahradit střídajícím hráčem. K následnému přímému kopu se postavil Chadima a jen o kousek minul bránu. O druhou červenou v zápase se postaral útočník Lutopecen, který srazil bezdůvodně našeho brankáře Zdenka Vrábela na zem. 90´ minuta. Těsně před koncem se naši usadili na soupeřově půlce a po kombinaci přihrál míč Marcone na Chadimu, který si poradil se stoperem, ale ten mu podrazil nohu ve vápně, a tak sudí odpískal penáltu. Pro Honzu nebyl problém dát branku a tak konečné skóre vypadalo 3:1.

První výhra po dlouhé době rozpoutala velikou radost našich hráčů. Tento zápas by mohl být dobrým odrazem pro naše borce do dalších zápasů, avšak by se mělo přistupovat lépe k utkáním a k tréninkům.

 

Branky: Havránek, Marcone, Chadima (penalta)

Sestava:

Sestava:

                                    Vrábel

                        Vrábel           Kachlík

Nový                                                             Tichý

                                    Legner

Kudlička                                                         Jelínek

                                   Havránek

                        Marcone        Chadima

 

Střídalo se hokejově, kdy byl připraven i Lukáš Němec. Lukáš však hrál od 20. Minuty, poté co se zranil Patrik Vrábel.