Jdi na obsah Jdi na menu

Rodina

Příspěvky

(775)Když rodiče sklízí ...

20. 7. 2021

Krásné chvíle spojené s promocí naší Magdy, která úspěšně završila studium lékařství. Nadání, píle a všestranná podpora - pak rodiče sklízí radost z úspěchů dítěte měrou vrchovatou. Přál bych to vám všem!

 

promoce_magda_lekarska-fakulta--999-.jpg

 


 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Svatba naší Magdy

25. 8. 2019

Pátek 23. srpna 2019 byl po všech stránkách podařený den. Svatba naší Magdy začala obřadem ve Vrchlabí a pokračovala hostinou a posezením u mne ve škole ve Svobodě nad Úpou. Velké poděkování patří všem hostům a organizátorům. Snad to byl dobrý začátek jednoho manželství.

 

svatba_001---550.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Anička na vánočním zpívání

22. 12. 2015

Děti ze svobodské MŠ a ZŠ vystoupily s vánočním zpíváním v kostele sv. Jana z Nepomuku ve Svobodě nad Úpou. V podvečer na den sv. Petra Kanisia potěšily písničkami a trochou recitace zaplněný svatostánek a sklidily společně se svými učitelkami zasloužený potlesk.

 

Vánoční zpívání ve Svobodě nad Úpou 2015

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Anička za kanálem La Manche

23. 11. 2015

Ještě dříve než začaly tuzemské školy pod dojmem hrozeb teroristických útoků houfně rušit zahraniční výukové cesty žáků, zúčastnila se Anička výjezdu ZŠ Svoboda nad Úpou na jazykový pobyt do Velké Británie ...

 

Z jazykového pobytu ve Velké Británii

 
Celý příspěvek

Anička si dala záležet

25. 3. 2015

Anička ráda maluje. Už po dvakrát se zapojila do výtvarné soutěže pořádané trutnovskou prodejnou uměleckých potřeb Maestro. V soutěži nazvané Maestro hledá maestra vypsané pro žáky základních škol se letos sešlo celkem 502 prací. Tentokrát ve své kategorii (1. - 5. ročníky) uspěla. 

 

diplom-----550.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Když rodiče sklízí ...

25. 10. 2014

Tak výjimečných okamžiků, jako bylo dnešní Magdino složení akademického slibu, je v životě rodičů jen pár. S pocitem dojetí a zadostiučinění jsme s dalšími blízkými v zaplněném hradeckém Aldisu přihlíželi slavnosti, během které se naše dcera stala součástí akademické obce nejprestižnější české vysoké školy. Od prvních dnů prvního semestru se ukazuje, že studium všeobecného lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové nebude nijak snadnou záležitostí.

 

Magdaléna Francová - imatrikulace na LF UK v Hradci Králové



 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

U maturit v trojjediné roli ...

10. 6. 2014

Letošní maturity (ty jarní, kterým je věnována podstatně větší pozornost než podzimnímu termínu), s nimiž jsem jako zadavatel, místopředseda maturitní komise a rodič měl co do činění, pro mne skončily až v závěru uplynulého týdne, kdy dcera (a dalších přesně 101 jejích vrstevníků – absolventů čtyřletého a osmiletého studia trutnovského gymnázia) přebrala ve Společenském centru Uffo vysvědčení o maturitní zkoušce.

 

Maturita - Gymnázium Trutnov

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Dětský den 2014 - Anička v akci

24. 5. 2014

Za neustálého ohrožení bouřkou pořádala dnes města Janské Lázně a Svoboda nad Úpou společné oslavy dětského dne. Děti i dospělí, místní i návštěvníci se odpoledne sešli v areálu Farmaparku Muchomůrka na dohled Černé hory (a také symbolicky poblíž hranic obou sousedících katastrů). Anička se podílela na krátkém divadelním vystoupení u příležitosti slavnostního otevření projektu Krakonošova Muchomůrka ...

 

Dětský den Svoboda nad Úpou-Janské Lázně 2014

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Poznávání přírodnin 2013

1. 7. 2013

Výsledky červnového snažení Magdy v soutěži Poznávání přírodnin.

 

Poznávání přírodnin 2013

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina

Anička mezi malými hasiči

23. 6. 2013

Anička už několik let navštěvuje setkání mladých hasičů v Janských Lázních, která vedou manželé Urbanovi s Ondrou Elišákem. Několik fotek dokumentuje jejich dnešní vystoupení v centru Janských Lázní ...

 

img_3028.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Rodina