Jdi na obsah Jdi na menu
 


logo-bmb.jpg                 
  O autorce

  Jsem vportret-3.jpgýtvarnice Marta Benešová-Břehová, tedy BMB. Dívčí příjmení Břehová jsem změnila sňatkem; přešly mnohé životní peripetie; výsledkem-co se jmen týče-je používání obou jmen a loga, které z toho vyplývá (Marta, okřídlená dvěma "béčky").

Bydlím a působím převážně ve svých rodných Pardubicích, ale také se dost pohybuji po vlastech českých, pracovně i za poznáním a turistikou. Po republice mám několik "srdcových" míst, ale zdaleka jsem neprocestovala vše, co bych si přála-stále je co objevovat.

Od absolvování Výtvarné školy Václava Hollara v Praze (r.1963) se zabývám výtvarnou činností; záběr je poměrně široký, ale někteří lidé toho zvládnou i daleko více.

Nejdůležitější u mne zůstává kresba a malba, ale i ztvárnění písma a reklamní tvorba. Používané techniky: tužka, pero, pastel, olej, akvarel i různé kombinované techniky. Náměty bývají v různých obdobích také různé. Někdy mne více oslovují a inspirují krajiny, jindy portréty, zátiší či různé vymyšlenosti či zajímavá architektura. Mám sklony ke grafickému ztvárnění věcí, což vyústilo k návrhům a realizaci různých příležitostných tiskovin (pozvánek, pamětních listů či plakátů). V současné době se více věnuji volné tvorbě-těší mě to i baví-a pár lidí už to i oslovilo.

Průběžně se i nadále věnuji návrhům a úpravě příležitostných tiskovin-tematických pohlednic, pamětních listů, pozvánek a jiných úprav tiskovin. Doba předvánoční pak je ve znamení vánočních a novoročních přání (snad se časem vrátí jejich sláva, nyní částečně vytlačená internetem a e-maily…).

  Velkou inspirací k tvorbě je oblíbená pěší turistika, přinášející zážitky z mnoha krásných míst. Často mne tak silně osloví, že se poté nebo později objevují na mých obrazech…  Viz ukázky tvorby ve Fotoalbulogo.jpg. 

 M.Benešová-Břehová
==========================================================
z výstavy Nasavrky
Plakát                      Foto 


Příležitostné kresby Vašeho města
- ukázka z tvorby-

==========================================================