Jdi na obsah Jdi na menu

Prodloužený víkend na Kefalonii

27. 7. 2016

Úvodem

Zvažovali jsme kam se vydat  na pár dní k moři, když přišla nabídka od přátel, abychom se k nim připojili při výletu na Kefalonii, neváhali jsme ani chvíli. Tento ostrov mám dlouhodobě v mém cestovatelském hledáčku. Jónské ostrovy jsou z těch řeckých  jedny z nejzelenějších, Kefalonie navíc není tolik proflaklá, je  větší a je poměrně hornatá, tak jsem doufal, že se tam v plné sezóně ty davy turistů ztratí. Což vyšlo, z Česka zde  míří pouze 2 chartery týdně.

 

 Cesta

Letěli jsme s Travel Service, odlet  ve čtvrtek v 12.20, zpět pak v pondělí v 16.20, doba letu cca 2 hodiny . Catering pouze placený.

Při cestě tam jsme v Praze využili jako vždy salónek Erste, od července se změnily podminky, už nelze brát na visa infinite hosty, každý musí mít svou. Kdo to využívate, tak pozor na to.

Jinak v době oběda v salónku dvě teplá jídla  a polévka .

 

Ubytování

Zvolili jsme trošku dražší, ale velmi dobře hodnocené apartmány Evangelia. Cena za apartmán 56 eur na noc. Byli jsme velmi spokojeni, celkem cca 50m2, plus terasa, plnohodnotná koupelna a kuch. kout. Co hodně potěší, tak v ceně je naplněna lednice ( jogurty na každý den, zelenina,sýry, ovoce džus, voda...), dále pečivo, olivový olej, čaje, káva..

Apartmán Evangelia.

 

Doprava na místě

Řešili jsme  pronájmem auta, 200 eur, měli jsme  benzinovou fiestu a najeli pres 500km. Díky členitému terénu jsme většinou jeli rychlosti 40-60km/h.

 

Počasí

Typicky letní, ale bez velkých veder, modrá obloha, trochu větřík, dlouhé dny, teplé noci. Přes den 28-31C.

 

Naše dojmy

-Ostrov je velmi zelený, hornatý a poměrně rozlehlý, pokud chcete po něm cestovat doporučuji myslet na tom i při ubytování a zvolit jej v strategickém středu ostrova

-I při plné sezóně žádné davy na plážích, až na pláž Xí, kde to bylo plnější

-Pláže jsou opravdu hezké, většinou oblázkové, voda krásně čistá, místy pobřeží trochu připomíná Chorvatsko, akorát bez těch davů

-Nám se nejvíce líbila pláž Petani, pěkný je Myrtos

-před odbočením z hlavní silnice na vedlejší cestu vedoucí k pláži Petani stojí taverna, kterou vlastní Polka, žijící už několik desítek let v Řecku, tule tavernu můžeme doporučit- dobrá kuchyně a příjemné ceně (dorada na grilu 6,5Eur)

-Cestou k pláži Xi je pěkný maják, hezké místo, žádní lidé

 

Náhledy fotografií ze složky Kefalonie- červenec 2016