Nadýchaný domácí perník
27. 4. 2007
Těsto:
olej ................................................ ½ hrnku
Vejce .............................................. 2 ks
Kakao ............................................. 1 lžíce
Mléko .............................................. 2 hrnky
Cukr krupice ..................................... 1 ½ hrnku
Mouka hladká ................................... 1 hrnek
Mouka polohrubá ............................... 2 hrnky
Koření Medový perník ......................... ½ balíčku
Kypřící prášek do perníku .................... 1 balíček
Postup přípravy receptu:
Předehřejeme si troubu na 170°C a hluboký plech vyložíme pečícím papírem.
Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřícího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce všleháme kypřící prášek.
Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Pochopitelně jsem to ani neměřila, jen zkusila špejlí…
Já osobně jsem si tu plnou mísu těsta rozdělila na dva pekáče a každý plát upekla zvlášť - poté jsem jeden namazala marmeládou, nalepila druhý a ten polila čokoládovou polevou a ozdobila...
DOBROU CHUŤ