Vratislavický Konrád v lahvovém provedení
Tuchoměřická nápojka je mým pravidelným běžeckým cílem. Svou ideální polohou napůl cesty se prostě nedá minout, navíc docela široký sortiment mě nenechá usnout na mých "hodnotitelských" vavřínech. Tentokrát jsem se zaměřil na vratislavický materiál, a protože tu toho mají docela dost, musel jsem to rozdělit na dva výběhy. jako první jsem vyprahlé hrdlo spařil klasickou desítkou:
10° Konrád
B - lehce nasládlé, lehoulince nakyslé s plným tělem. Dobrý říz, slušná hořkost...na desítku docela zajímavý a relativně výrazný materiál...2-
Bodlo...nelze nic jiného říct. Na první spláchnutí sedmi kilometrů v nohách a krku je desina nejlepší, protože člověk stejně na nějaké vychnutnávání moc nemá pomyšlení. I tak to vidiím jako překvapivě solidní matroš, samosebou s ohledem na skleněné balení. Navíc to ve chřtánu zasyčelo proklatě rychle, tak jdu o stupeň výš:
11° Konrád
B - lehce sametovější, hořčí vzorek. Oproti desině o něco slabší říz, plnost přibližně stejná. Spíš takový decentnější vzorek, dalo by se říct taková "pivní madam"...2
Míň "pitelný a žíznivý" vzorek, spíš tuž taková vychutnávačka, která by prach v krku nejspíš místo spláchnutí trošku přicpala. Tady slogan "o stupeň lepší" docela platí, pošmáknul jsem si. Cítím se ve formě a přede mnou jsou ještě tři vzorky. jeden dám, kdoví, jak na tom budu příště:
12° Konrád
B - zas takový sameťák, docela hutný s decentním řízem. Hořkost ne slabší, spíš taková ňuchňací, tohle se dá žužlat hodně dlouho v hodně velkém množství...1-
Tenhle matroš si pamatuju od vokovického "Řezníka", který už...na rozdíl od vratislavické dvanáctky...nefunguje. Dojel krapet na mamon majitele nemovitosti, kdežto pivovar vaří za dobré peníze dál dobré věci. Tohle mi fakt jde a dal bych klidně další, jenže bych už taky nemusel doběhnout domů :-) takže pápá a příště další...
Už su tu zas, zas vyschlý a žíznivý, sem s dalším vzorkem:
11° řezané 12,50 Kč
B - lehce ovocná vůně, solidní říz i plnost. Jak nemám rád chuť praženého sladu, tady není moc výrazná a dá se skosnout. Hořkost lehce agresivnější jako u desítky. Ale jo, dá se to...3
Tmavá a natmavlá piva já prostě nemusím, pražený slad je pro mě nestravitelný, nicméně v rámci výzkumu se musím obětovat a testnout to. Tady to vcelku ještě jde, kafe z toho moc cítit není, ale další..kdepak, nenene. Snad si spravím chuť posledním vzorkem "plnotuku":
14° Spytihněv 15,50 Kč
B - ovocná vůně i chuť, decentní hořkost i říz. Tělo slušně hutné, takové kompotové pivo. Lehce nakyslé, ale dobré poňuchňáníčko...2
Jo toto je lepší, klasický vícestupňový speciál...hutný, aromatický, menší říz, lehce nakyslý. Dobrý na košt, ve větším množství zabiják nejen běžců.
Tak mám Konráda za sebou. Pamatuju si ho ještě z kladenské bývalé Daytony, což býval nějaký nonstopáč, jako dost plechové pivo. Od tohoto chmelení pivovar už upustil a pro mě jen a jen dobře. Co říct závěrem? Desina dost dobrá na žízeň, na posezení je pak jasný tip dvanáctka. Komu se nechce do knajpy a nebo nemá chuť lemtat všudypřítomná géčka a podobné hnusy, konrád ve flašce ho doma rozhodně neurazí!
Jo toto