Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2011 / News 2011

24.12.2011

pf-2012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05.11.2011

O tomto víkendu Tor zakončil letošní úspěšnou výstavní sezónu. A samozřejmě jak jinak, než úspěšně. Na dvoudenní mezinárodní výstavě v rakouském Welsu vyhrál s Bárou oba dva dny svou třídu (takže získal 2x titul CACA) a navíc ještě oba dva dny přidal i titul res. CACIB.

Celkově se letošní výstavní sezóna Torovi vydařila, celkem získal 8x titul CAC (4x CZ, 2x SK a 2x A), 4x CAJC, 2x nelepší mladý, 4x CACIB, 3x res. CACIB, národní vítěz a 3x BOB. Po zisku letošních titulů junior šampion České republiky a Rakouska má pro příští rok úspěšně našlápnuto na dokončení titulu šampiona České republiky, Slovenska a Rakouska, dokonce moc nezbývá ke splnění předpokladů na udělení titulu Interšampiona, tak uvidíme jak se příští sezóna vyvine.

Ať tak nebo tak je Tor úžasný pejsek se skvělou povahou, kterého si každý zamiluje a jsme moc rádi, že ho máme.

 

16.10.2011

psi-kusy-002.jpg

Toto úterý vyšlo listopadové číslo časopisu Psí kusy, ve kterém je dlouhý článek o velškorgi. V časopise jsou krásné fotky našeho Tora a jeho bráchy Fandy, které jsme s fotografem tohoto časopisu pořídili v Praze - Košířích.

psi-kusy-003.jpg 

Dnes dopoledne jsme byli na dlouhé podzimní procházce s Edou v oboře Hvězda. Kluci se vyblbli a procházku zakončili (i přes téměř zimní počasí) společným koupáním v rybníčku.

img_1805.jpg

 

08.10.2011

Dnešní dopoledne jsme strávili na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích. Našeho Tora jsme již nehlásili, protože v Česku již posbíral co se dalo a pro letošek má tedy splněno. Na výstavě jsme potkali mnoho psích i lidských kamarádů a výstava se i přes zimu, déšť a vítr celkem vydařila. img_1707.jpgPřekvapivě se na výstavě nesoutěžně objevilo i štěně po Torově nejlepším kamarádovi Edovi - Clark od Modrého Johánka, který se ke svým současným majitelům dostal až v červenci letošního roku. Roste z něj krásný pejsek, velice podobný tatínkovi. Na Clarkovi je vidět, že se mu u nových majitelů zjevně daří. Již se těšíme až se s ním a jeho majiteli budeme potkávat na výstavách. img_1745.jpg

 

Dále jsme na výstavě potkali i Torovu sestru Ailin Shining Sirius, kterou jsme již delší dobu neviděli. Je to krásná a velice milá fenečka.

 

 

 

 

 

 Na této fotce je jasně vidět,  že si den užil i náš Tor. 

img_1759.jpg

Amálka pro změnu pózovala na „uměleckou“ fotku.

img_1652.jpg

 

 

28.09.2011

 

img_1631.jpg

Neděli jsme strávili v rakouském Tullnu na 304294_2177028658891_1042097108_32001078_1061334782_n.jpgmezinárodní výstavě. Torovi se tentokrát nedařilo, paní rozhodčí mu sice vystavila krásný posudek, ale s poukazem na to, že se musí ještě "dodělat", mu udělila známku VD 1. Tentokrát jsme tedy nemuseli čekat na závěrečné soutěže a mohli jsme tento slunný den strávit po svém. Tomáš navštívil automobilové muzeum a Bára s Torem zatím počkali v kavárně, kde si Tor užíval přízeň ostatních hostů. Návštěvu Rakouska jsme završili pozdním obědem nad pořádným "Schnitzlem".

 

img_1562.jpg

 

 

28.08.2011

 

 dsc_0057.jpg

V pátek nás navštívily naše kamarádky Jitka a Iva, s nimiž přijela Torova sestra Aine. Odpoledne jsme strávili procházkou v okolí Břevnovského kláštera, kde jsme se setkali s Torovým bratrancem Edou. Pesani se pořádně proběhli a my jsme odpoledne příjemně zakončili v Klášterním šenku. V sobotu ráno jsme vyrazili na mezinárodní výstavu psů do Mladé Boleslavi, Tora jsme nechali doma a jeli jsme podpořit sestru Aine a bráchu Fandu, kterého jsme cestou vyzvedli. Děkujeme našim přátelům za příjemně strávený den. Fotky z procházky a výstavy zde:  
 
http://shiningsirius.rajce.idnes.cz/MV_Mlada_Boleslav_27._8._2011_a_vecer_v_Brevnovskem_parku_v_Praze

dsc_0134.jpg



22.08.2011

dsc_0053.jpg

Tento víkend jsme s Torem pojali soutěžně. V Bratislavě se konaly dsc_0263.jpg2 mezinárodní výstavy, na kterých Tor získal v obou dnech ocenění CAC a CACIB, pouze v boji o BOB podlehl tvrdé konkurenci v podobě své sestry AINE.  Děkujeme Torově chovatelce Jitce, že nám poskytla úžasné zázemí a kamarádce Ivě za milou společnost a zpracování značného množství fotek, na které se můžete podívat zde:

http://shiningsirius.rajce.idnes.cz/Duocacib_Bratislava_20._a_21._8._2011/

 

dsc_0233.jpg

 

19.08.2011

dsc_0034.jpg

Uplynulý víkend jsme s Torem strávili na výletě v maďarské Budapešti. Počasí se vydařilo, takže chlupáč strávil většinu času brouzdáním v (naštěstí) všudypřítomných fontánách a kašnách. Po celý víkend byl Tor středem pozornosti jak turistů, tak místních, většina byla v určení plemene mnohem úspěšnější než v Čechách či Rakousku. Na několik fotek se můžete podívat na Torově rajčeti zde: http://torpes.rajce.idnes.cz/Budapest_2011

 

 

19.07.2011

V sobotu Tor úspěšně absolvoval bonitaci a je z něj tedy chovný pes!!! Neděli jsme strávili v Mladé Boleslavi na klubové výstavě, kterou posuzoval význačný norský chovatel corgi a rozhodčí pan Wilberg. Tor nastoupil ve třídě otevřené, ve které se utkal s kvalitním polským šampionem Geestlands Solo Song a v přímém souboji zvítězil. Získal známku výborný 1, ale titul CAC mu pan rozhodčí nezadal z důvodu, že je na třídu otevřenou ještě nedostatečně vyspělý. Výstavy se zúčastnila i Torova maminka Tess a sourozenci Aine, Fanda (Abarta), a Valda (Avalon), kteří ve svých třídách zabojovali a k dosaženým úspěchům jim moc gratulujeme. Fotky z posuzování Cardiganů ve fotogalerii níže (kliknutím na fotku se fotogalerie zobrazí) :

majestyrajče.net

 Fotky ze závěrečných soutěží ve fotogalerii níže :

majestyrajče.net

 

 

10.07.2011

První červencový týden jsme již tradičně strávili v s Torem a našimi kamarády Zuzkou, Jirkou a jejich beaglem Báďou v Zell am See v Rakousku. Pesani se skamarádili a vysokohorské tůry si náležitě užívali. Počasí se vydařilo a tak se můžete podívat na několik prosluněných fotek zde:

shiningsiriusrajče.net

 

 

25.06.2011

Tento víkend jsme navštívili Torovu chovatelku Jitku, s jejíž fenkou Aine jsme se zúčastnili mezinárodní výstavy v Brně Tor v silné konkurenci uspěl a získal svůj již čtvrtý český CAC a potom ještě i druhý CACIB. Zbytek víkendu strávil řáděním s tatínkem Damiánem. Fotky z výstavy si můžete prohlédnout TADY.

 

 

20.06.2011

Tento víkend jsem byli s kamarádkou Jitkou, Ivou a jejich pesany v Podkosti, kde si Toreček vyzkoušel pasení oveček. Moc se mu to líbilo a složil zde zkoušku z vloh pasení. Dále jsme se zúčastnili školení, které bylo pro nás i Tora velice přínosné, jelikož jsme zjistili, že Tor je levák. V neděli již jen fandil mamince Tessince a tatínkovi Damiánovi, kteří se zúčastnili trialu, který Damián zaslouženě vyhrál. Čas jsme si našli i na tradiční procházky po nádherném okolí. Obrovská spousta fotek z celého víkendu je níže na Rajčeti

 

 

06.06.2011

V sobotu byl pro změnu Tor  na národní výstavě v Klatovech, kde opět zabojoval a získal další tituly do sbírky - třetí CAC, Národní vítěz i BOB, čímž splnil pro letošek podmínky pro udělení titulu Českého šampiona, teď již jen zbývá získat jeden CAC v příští výstavní sezoně.

nv-klatovy-4.-6.-2011---tor.jpg

 

 

 

22.05.2011

Dnes se Tor zúčastnil mezinárodní výstavy v Litoměřicích, kde ho poprvé vystavovala Bára a podle toho to taky vypadalo :-). Oběma jim to šlo skvěle a vybojovali již druhý letošní CAC a k tomu ještě res. CACIB. Na pár foteček se můžete podívat TADY.

 

 

17.05.2011

Tento víkend nás navštívila Torova chovatelka Jitka společně s Aine, v pátek jsme poseděli s bratránkem Edou a jeho páníčky v Břevnobském šenku. V sobotu jsem se vypravili na mezinárodní výstavu do pražských Letňan.Corgi posuzoval německý rozhodčí Claus-Peter Fricke. Na výstavu byli přihlášeni dva Torovi sourozenci Aine a Fanda (Abarta).  Všem se velice dařilo a ve svých třídách zvítězili. Tor ve třídě otevřené vybojoval titul CAC a následně ve svých 15 měsících i svůj první CACIB. Po výstavě jsme navštívili dalšího Torova sourozence Valdu (Avalon). V neděli jsme nechali Tora doma s Amálkou a vyrazili společně s Aine a Fandou (Abarta) na procházku do obory Hvězda. Byl to velice příjemmě strávený víkend s mnoha psími a lidskými přáteli. Na spoustu fotek z návštěvy a výstavy se můžete podívat na Rajčeti níže :

 

 

02.05.2011

V sobotu jsem se zúčastnili speciální výstavy v Hluboké nad Vltavou v kempu Křivonoska, kde se Torovi v početné konkurenci velice zadařilo a při svém posledním vystoupení ve třídě mladých získal titul "vítěz třídy", dostal posledního CAJCe potřebného k završení titulu "Český junioršampion", dále vybojoval BOB-junior a aby toho nebylo málo, nakonec získal i titul vítěz plemene BOB.

 

 

 

12.04.2011

v1-_jugendbester-_bob.jpg

V neděli Tor zaznamenal životní úspěch na mezinárodní cimg4038.jpgvýstavě v rakouském Wieselburgu, získal zde nejen posledního CAJCe potřebného k dodělání titulu Rakouský junioršampion. A aby toho nebylo málo, poprvé vybojoval i titul vítěz plemene - BOB. Předchozí víkend jsme vzali Tora na procházku po Praze, šli jsme na Pražský hrad, Malou Stranu a přes Karlův most na Staroměstské náměstí. Po celou cestu byl Tor středem pozornosti turistů a úspěšně reprezentoval své plemeno. Pár foteček z Wieselburgu a procházky po centru Prahy  na RAJČETI.

 

cimg4054.jpg

 

06.03.2011

p1070915.jpg

p1070914.jpgDnes jsme byli na společné procházce s pražskou corgi partou v oboře Hvězda. Pesani se pořádně vylítali a my jsme strávili krásné odpoledne.

 

 

 

 

 

p1070912.jpg 

 

 

 

 

09.02.2011

 p1070886.jpg

Tor a celý vrh "A" Shining Sirius dnes slaví úžasné 1. narozeniny, moc všem gratulujeme!!!

 

dsc_0627.jpg

 

 

 

 

07.02.2011

První únorový víkend jsme s Torem a jeho sourozenci Aine a Grimem absolvovali hned dvě mezinárodní výstavy  v Brně.  Pár fotek ze společných procházek a z výstavy na Rajčeti tady :

V sobotu 5. 2. v Brně posuzoval pan Milan Krinke. Tor i Grim se předvedli ve třídě mladých, oba dostali pěkné posudky,ale Torovi byly vytýkány bílé znaky, které má ovšem zcela v rámci Cardiganího standardu, pan rozhodčí zřejmě Tora zaměnil s pembrokem :-) . Takže vítěze třídy a svého prvního CAJCe vybojoval Grim, Tor "pouze" velmi dobrý. Aine se předvedla také ve třídě mladých a získala ocenění "výborná 2". Fotky ze sobotní výstavy i s popisky a výsledky na Facebooku kamarádky Ivy   TADY.

V neděli 6. 2. posuzovala vyhlášená norská chovatelka corgi a rozhodčí paní Anne Indergaard, na kterou jsme se nesmírně těšili. Tato milá a neustále usměvavá dáma opravdu nezklamala, pozorovat její práci byl opravdu zážitek, každému pejskovi napsala vynikající a podrobný posudek a bylo vidět, že plemeni rozumí. Tento den si kluci pořadí ve třídě prohodili, Grimeček tentokrát "výborný 2" a Tor zaslouženě "výborný 1" a CAJC. Následně šel o BOB-junior se sestrou Aine, která získala také CAJC v mladých fenkách, a ten také získal. V šampionech předvedla Torova maminka Tess (Fest Delicja), která získala res. CAC a res. CACIB s excelentním posudkem. Opět krásné fotky s výsledky od Mirka Slabého na Facebooku TADY.

 

 

10.01.2011

Letošní výstavní sezonu jsme zahájili na Národní výstavě v Olomouci, Tor se poprvé na českém území předváděl ve  třídě mladých.  Ke dvěma rakouským juniorským titulům přidal svůj první CAJC z České republiky. Je třeba ještě dopilovat předvedení, ale snad se mu takto úspěšně bude dařit i nadále.

 

dsc_0029.jpg

 

 
 

 

Poslední fotografie




Statistiky

Online: 1
Celkem: 167981
Měsíc: 978
Den: 36