Jdi na obsah Jdi na menu
 


2003 - Rytíři

27. 8. 2011

 Na hradě Kamelotu se sešly 4 družiny z Nottinghamu, Breadwordu, Southenu a Yorku pod vedením svých lordů (Lorein, Agrawaina, Gregora a Isgrima) a baronů (Sarach, Ann, Abbygale, Lilly, Kertise, Fiony a Oriho).
Lord Lancelot, dočasný vládce Kamelotu, měl za úkol splnit 2 věci. Musel vrátit Kamelotu to, co mu právem patřilo a povede-li se to, tak měl za úkol dohlédnout nad volbou nového krále, krále přinejmenším tak dobrého a čestného, jako byl sám Artuš.
Jistě nelehké úkoly. Ale proto tam byly ony 4 družiny, které nejprve společnými silami měly vrátit do Kamelotu kouzelné artefakty, díky nimž byl Kamelot nedobytný a země kolem něj byla v míru, bez boje, šťastná a jen vzkvétala. Tyto artefakty se poztrácely vinou zlých sil a úkolem družin bylo je znovu shromáždit je na Kamelotu, a tak zachránit od zkázy nejen Kamelot samotný, ale také lid, který spadá pod vládu Kamelotu.
No a pokud se povede vrátit artefakty na Kamelot, pak se mezi udatnými pážaty ze 4 družin rozhodne, kdo bude vládnout Kamelotu po Artušovi. K rozhodování pomohlo to, kolik si jednotlivé družiny zajistily počet míst u kulatého stolu.

V průběhu celého pobytu na hradě Kamelot, na němž si všichni museli platit jídlo a pobyt, k čemuž sloužilo Kamelotské platidlo (Unce...které samozřejmě nikdo nedostal zadarmo...lordství je dostávala v množství podle toho, jak si vedla během celého dne), probíhalo mnoho soutěží, bojových a dovednostních zkoušek, během nichž se z pážat mohli postupně stát děti rytíři a byli-li ještě lepší, pak mohli dosáhnout hodnosti hejtmanské. Děti se také naučily píseň, kterou kdysi vymyslel jeden neznámý rytíř a ona se tak vžila, že ji dodnes zpívají rytíři ve všech tavernách i dalekého okolí Kamelotu.

Každá družina měla své zprvu pevné složení. Byla tvořena vedoucím oddílu neboli lordem či lady, instruktory, jejichž titulem byl baron(-ka) a děti, které byly zpočátku pážata. Baroni a jejich lordi měli ovšem pod záštitou dočasného krále Kamelotu možnost pasovat pážata za jejich zásluhy do vyššího šlechtického stavu. Na tomto odkaze se můžete podívat, jaké byly tyto hodnosti a byli jejich majitelé označeni.

Na dalším obrázku můžete vidět mapu místa, kde jsem se po celou dobu nacházeli. Je to mapa království Kamelotu, jenž se nachází v jejím středu a v různých částech jejího království se nacházejí její lenní panství, která se přišla na Kamelot utkat o královský trůn, aby v království znovu zapanoval klid, pokoj a mír.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na krajních částech mapy jsou vidět i vzdálenější državy, které bylo nutno všechny projít, aby si jednotlivé rody mohly i v těchto částech zajistit hlasy pro svou kampaň do závěrečných voleb o nového krále. Každá z těchto částí byla specifická něčím jiným. Procházeli jsme zeměmi přístavů, pouští, bojových polí, lesů, neprozkoumaných částí a zeměmi vědců a mudrců. Všechny tyto země si kladly různé úkoly, které jsme museli plnit a podle toho, jak jsme uspěli, se rozdělil počet hlasů lidí té které země mezi jednotlivé rody bojující o trůn.
Ty pak rozhodly o tom, z kterého rodu bude zvolen nový král. Vítězný rod si ze svého středu vybral 3 nejlepší a nejudatnější členy, za kterých nakonec všichni přítomní v Kamelotu zvolili jediného, který se stal nakonec panovníkem v hradu Kamelot a v jeho zemích. Dnes už není tajemstvím, že vítězství získal rod Yorků. Z této družiny o trůn usilovali 3 členové, z nichž nakonec, i když jen těsně, vyhrál a královský trůn získal, v tu dobu už hejtman Gareth.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář