Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z víkendovky Velká francouzská revoluce

25. 10. 2011

Víkendovka v Dolní Bečvě

 Nazdar!


    Sešli jsme se na roverské víkendovce na téma Velká francouzská revoluce, kde byly 4 členky Komet a 8 členů Fytoplanktonu. Jeli jsme na chatu do Dolní Bečvy. Akce se konala od 16.-18.9 2011. První večer jsme opékali párky a hráli noční hru. Druhý den jsme jako rozcvičku měli balet a byla to docela sranda. Dopoledne jsme se pak rozdělili do dvou dužstev a každé družstvo dostalo jednoho kamaráda (postel) Pepu a Rudu. Poté nás čekaly různé disciplíny, s Pepou a Rudou samozřejmě. Při soutěžení jsme dělali kotrmelce z kopce, které nešly zastavit, a to byl zatím můj nejlepší zážitek. Dále jsme nosili Pepu a Rudu z kopce a do kopce a dokonce jsme na nich nosili i své lidské kamarády. Soutěžili jsme o to, kdo bude útočit a kdo bránit pevnost Bastillu. Po dlouhém dobývání brány, nádvoří i pevnosti, doprovázené neustálým kradením šátků, vyhráli útočníci a Bastilla padla.


    Odpoledne se rozhodli jmenovitě: Vítek, Hypo a George lehce znepříjemňovat život Vendy. Potom jsme s Plamenem vyrazili hledat kešku. Po cestě jsme se zastavili na louce u kostela a zahráli jsme si živé Člověče, nezlob se. Jakmile jsme dohráli, pokračovali jsme podle Plamenovy GPSky k mostu a pak i pod most, ale kešku jsme nenašli. Když jsme se vrátili tak nám Plamen a Tom dávali otázky ohledně našich názorů na život, politiku atd. a potom jsme se měli rozdělit do tří družstev s co nejpodobnějšími názory. Každé družstvo mělo vytvořit ideální stát a potom o něm povykládat a nakonec udělat scénku.


    Třetí den začal opět rozcvičkou. Po snídani jsme se sešli před chatou a hráli jsme řečnické hry. První si každý vylosoval papírek, na kterém bylo napsané téma o kterém měl udělat "přednášku". Druhá hra byla podobná. Rozdělili jsme se do dvojic a každá dvojice si vylosovala papírek kde byla otázka např. Jaká sůl je lepší Alpská nabo Mořská. Každý z dvojice se snažil o to, aby ostatní přesvědčil, že on má pravdu a že jeho přednes byl lepší než protihráčův. Jakmile dopovídali, tak se hlasovalo o tom, kdo postoupí do dalšího kola.


    Tom potom měl hru s čísly která mě hodně bavila (Tom řekl číslo a zástupci skupin se musel co nejrychleji dotýkat stromů s čísly, aby dostali správný součet a jako první se vrátili ke své skupině).


    Odpoledne jsme uklízeli chatu a Plamen řekl ať každý řekne číslo od 1 do 10 (ke každému číslu bylo uvedeno co má uklidit). Potom, co jsme uklidili, jsme měli chvíli volna rozloučili jsme se závěrečným nástupem a rozjeli se domů.

 

 

Zápis napsala: Vendy