Jdi na obsah Jdi na menu

Battlefield Bad Company 2

Hodnocení platí pro verze: PC, Xbox 360, PlayStation 3

 
 
 
Pěkná a zábavná hra, řadící se svým pojetím poněkud překvapivě mezi koridorové střílečky s lineárně omezeným herním prostředím a důrazem na příběh. Slabou zápletku a její neumělé podání zcela zachraňují špičkové dialogy postav, které vás budou bavit a rozesmávat od začátku do konce. Vozidla ani fyzika zde nehrají tak velkou roli, jak byste možná od série Battlefield čekali. Celkově dobrá zábava, která ovšem (alespoň v rámci hry pro jednoho) nijak neohrozí současné vládce žánru.

77.jpgCall of Duty: Modern Warfare 2 loni dokázala, že vysoce kvalitní, „přiměřeně realistická“ vojenská FPS je nejen v kurzu, ale dokáže prodejními čísly překonat cokoliv jiného. Pro EA to musela být poněkud hořká lekce již několikátý rok v řadě, jelikož CoD tým původně připravoval jejich sérii Medal of Honor. Není tedy divu, že se snaží o vydobytí tohoto segmentu trhu – nebo alespoň jeho části – zpátky. Sami to opakovaně v různých rozhovorech potvrzují, navíc z Bad Company 2 tato snaha naprosto okatě čiší, včetně nepřehlédnutelných narážek na Modern Warfare v dialozích herních postav (např. „nesnáším zbabělý usoplence ze speciálních jednotek s detektorama pohybu na zbraních“). Nemá tedy příliš cenu před touto skutečností zavírat oči ani v samotné recenzi, jelikož spousta z vás má jistě na jazyku jedinou otázku: je to stejně dobré - nebo lepší - než MW2?

Pokud se bavíme o hře pro jednoho hráče, musím vás bohužel zklamat. Příběhová kampaň Bad Company 2 (dále jen BC2) je zábavná a působivá, na megalomanskou a mistrně propracovanou MW2 ovšem nemá. Přesto je na ní znát vysoké produkční hodnoty (už jen samotná různorodost herních prostředí - od zasněžených hor přes prales a poušť až po ničené velkoměsto) a zkušenosti vývojářského týmu, díky kterým hratelnost příjemně odsýpá a není komplikována žádnými designérskými přešlapy.

169891-bfbc2.jpg

PODLE MĚ JE NEJLEPŠÍ MULTIPLAYER. TAHLE HRA JE OCENĚNA PRO ROK 2009 JAKO HROU ROKU !

 

 

 

350px-bfbc2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář