Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2013

 

Obranářský závod

 

V sobotu 28.12. 2013 jsme pořádali na našem cvičáku

ZIMNÍ OBRANÁŘSKÝ ZÁVOD.

Jednalo se již o 3. ročník klubového závodu, na kterém mohli začínající i zkušení psovodi změřit své síly v poslušnosti a obraně.

Soutěžilo se v kategoriích ZM (poslušnost + obrana dle ZM), ZVV1 (poslušnost + obrana dle ZVV1).

Součástí závodu byla i divácky atraktivní kategorie ECHT OBRANÁŘ.

 

Kategorie ZM byla určena pro mladé psy (do dvou let) a psy nad 7 let. Možná se někteří méně zkušení psovodi zalekli konkurence ostřílených veteránů, ale jak se ukázalo šance i síly v této kategorii byly velice vyrovnané. Z vítězství se nakonec radovala Vanda Doudová s nejstarší účastnicí závodu rotvajlerkou Bredy Gatang (9 let). Brenička sice již není tak rychlá a razantní v obraně, ale díky velice pěkné poslušnosti zaslouženě tuto kategorii vyhrála. Druhé místo vybojovala Oksana Prijmová s Jessy před Markem Irou a dalším veteránem Maxem.

Kategorie ZVV1 byla pro psy bez omezení a proto měla více účastníků než ZM. Závodili zde 4 němečtí ovčáci a jedna kníračka.

Nejlepší poslušnost i obranu předvedl Baron Marcona s Antonínem Hanzalem. Baron byl sice nejmladším účastníkem závodu (20 měsíců), ale po poslušnosti (95 bodů) asi nikdo nepochyboval o vítězi této kategorie. Obrana za 93 b. stačila Baronovi na vítězství nad fenou Elbee Daniel Bohemia Roberta Mejty, která se umístila na 2. místě. Elbee se poslušnost také povedla, ale bodová ztráta na obraně rozhodla (chyba při průzkumu terénu poškodila jinak velice pěknou obranu). Třetí místo obsadila Diana Klíchová s ovčandou Hyldou.

Kategorie ECHT OBRANÁŘ byla vyvrcholením závodu. Obrana zde byla spíše praktická a prověřila nejen odvahu a další obranářské schopnosti psů, ale i vzájemný vztah a souhru s psovodem.

V této kategorii opět dominoval mladý Baron Marcona s Tondou Hanzalem. Na druhém místě se umístila Elbee Daniel Bohemia Roberta Mejty a třetí místo obsadil Bady (X-Tream) s Jiřím Blábolilem.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a dobré atmosféře závodu, zajištění cen. Za tradičně krásné diplomy děkujeme Vandě. Děkujeme i rozhodčímu závodu Vlastimilovi Klíchovi za posouzení závodu i společnost po závodu :-).

Moc děkujeme figurantovi Kendymu za kvalitní práci a obětavost.

část fotografií si můžete prohlédnout zde 

 fotky od Terezky můžete vidět zde

MIKULÁŠSKÝ ZÁVOD V POSLUŠNOSTI

 

Po posledních zkouškách proběhl závod v poslušnosti. Závodu se zúčastnilo celkem 15 psovodů, kteří změřili své síly ve 3 kategoriích.

Nejpočetněji obsazená byla kategorie pro začátečníky (7 psů), která obsahovala vybrané cviky zkoušky ZOP + doplněk.

Již v této kategorii byly k vidění moc pěkné poslušnoti a o pořadí rozhodovaly bodíky. 1. místo vybojovala zaslouženě Eva Jelenová s fenou Dixy.

pc079439-1.jpg

 

 

 

 Absolutní vítězka Eva Jelenová s Dixynkou, Mikulášem, Anděly a paní rozhodčí Mgr. Danou Havlovou

 

 

 

 

Kategorie pro mírně pokročilé obsahovala cviky ze zkoušky ZPU1 + doplněk. I v této kategorii byly zavodníci poměrně vyrovnaní a o vítězi rozhodovaly detaily. Z vítězství se nakonec radovala Michaela Pfefrčková + Kimi.

pc079420.jpg

 

 

 

 

 stupně vítězů (z leva): Pavla + Lord, Míša + Kimy, Pavel + Cyrano

 

 

Kategorie pro pokročilé obsahující cviky poslušnosti dle ZPU2 byla tentokrát poměrně dost obsazená. V této kategorii závodilo celkem 5 psů, kteří již mají poměrně dost zkušeností (zkoušky, závody). Mezi zkušenými dominovala nejmladší účastnice této kategorie Valéria s Tondou Hanzalem.

 

pc079431.jpg 

 

 

 

 

 Nejvyšší kategorie (z leva): Robert + Elbee, Tonda + Valéria, Venca + Angie

 

 

Pohár pro absolutního vítěze získala Dixynka s Evou Jelenovou, která získala nejvyšší bodové hodnocení ze všech účastníků. Ve všech kategoriích mohli závodníci získat maximálně 100 bodů a  Dixynka získala 97 b.

 

Vítězové jednotlivých kategorií získali poháry. Krásné diplomy, věcné ceny a hlavně cenné zkušenosti si odnesli všichni účastníci.

Atmosféru Mikulášského závodu podtrhli MIKULÁŠ S ANDĚLY. Tato trojice se postarala o nezapomenutelný zážitek pro pejsky, psovody i přihlížející diváky. pc079372.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Moc děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě, organizaci, zajištění jídla, pití atd.

Zvláštní poděkování zaslouží:  

rozhodčí Mgr. Dana Havlová 

věcné ceny věnovali - Martin Cvach, Oksana Prijmová, Antonín Hanzal

kantýnu a administrativu zajistili - Terezka Planietová, Jakub Drs

diplomy - Vanda Doudová

Mikuláš + andělé - Oksana Prijmová, Alena Breichová a Eliška

 

 Závod sice probíhal v chladném a větrném počasí a protáhl se až do tmy, ale dle reakcí účastníků se nám opět vydařil :-).

Už se těšíme na další ročník !!!

  

 

Dne 7.12. 2013 jsme pořádali zkoušky ZOP, ZPU1 

 

Poslední letošní zkoušky se nám opět vydařily. Paní rozhodčí Mgr. Havlová posuzovala celkem 6 psů (3x ZOP, 3x ZPU1). Všichni účastníci zkoušku úšpěšně složili !!!pc079321.jpg

 

 

 

 úspěšní vysmátí účastníci :-)

 

 

 

Vzhledem k chladnému a větrnéhu počasí, které v den zkoušek panovalo je 100 % úspěšnost opravdu velkým úspěchem nejen pro psovody, ale i pro našeho výcvikáře A. Hanzala.

Všem psovodům moc gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v další sezóně :-).

 Pochvalu za perfektní zajištění administrativy, občerstvení atd. zaslouží Vanda, Jakub a opět skvělá Terezka !

 

 

 Dne 30.11. 2013 jsme pořádali zkoušky dle MZŘ.

 

Dne 30.11.2013 jsme pořádali na našem cvičišti poslední zkoušky dle MZŘ v roce 2013.

Jako rozhodčí k nám byla delegována paní Ing. Lenka Novotná a na obranách předvedl naše psy figurant "Kendy". Pokročilá roční doba ( 30.11.=poslední možný termín konání zkoušek) byla znát.

 

Počasí bylo vpravdě sychravé. Přesto jsme děkovali přírodě, že ač už dávno po Martinovi, nám dosud nenapadl sníh. To by nám byly stopy nevyšly.
 
 

Pro úspěch celé akce jako první dorazila na cvičák vedoucí zkoušek naše dokonalá Terezka Planietová a než dorazili všichni ostatní už měla všechno připraveno, zatopeno, poklizeno a postavenou vodu na kafíčko. Díky Terezko, přišlo to vhod!

Na nástupu jsme se sešli v tomto složení:

 

img_4258-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

a troufli jsme si na tyto zkoušky:

BH Martin Cvach a Klaudie (BOX)
BH Kateřina Benešová a Eti (BC)
IPO-VO Oksana Prijmová a Ebby  (NO)
IPO-ZTP Vanda Doudová a Bredy (RTW)
IPO 1 Antonín Hanzal a Baron (NO)
FPr1 Soňa Hoškova a Augustýna (BSP)
SPr2 Antonín Hanzal a Valérie (CC)
UPr3 Martina Kokořová a Medir (GR)

 

Hned po nástupu jsme odjížděli na stopy. Už když jsme stopy začínali šlapat, zvedal se vítr.

A s postupujícím dopolednem neustále sílil. Děkovali jsme v duchu prozíravosti paní rozhodčí, která jako první oddíl zařadila právě stopy. Snad i proto se tentokrát stopy všem povedly!

A jelo se zpátky na cvičák na poslušnosti. To už vítr foukal opravdu dost a od zasněžené Kletě nesl vlezlou zimu. No co bychom také na konci listopadu chtěli,že? Paní rozhodčí bojovala s větrem a zimou velmi statečně a doslova s nasazením vlastního zdraví.

img_4300-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ještěže jsme nemuseli na nic čekat, teda na figuranta, neboť Kendy obětavě přijel hned zrána.

Takže se šlo hned na obrany. Ebby Clark (Jessi) podala tentokrát svůj "životní výkon". Vážně, obrana se jí moc povedla. Bredy Gatang rovněž neudělala ostudu, ale přece jenom věk této veteránky (9let) už byl znát. Potom nastoupil Baron Marcona a to byl popravdě koncert! Baron ač velmi mladý pejsek (19 měsíců) je odvážný a chtivý obranář. Obranu uzavírala Valeria Edimark. Tato fena je ve výborné závodní a zkouškové kondici a v "kousání" nezná bratra. Ustát její obranu dle IPO2 (SPr2) nebylo ani pro takového CHlapa jako je Kendy vůbec jednoduché. Jenom už jí od začátku bylo jasné, že tato akce není trénink a tak trochu svého psovoda pozlobila s ovladatelností.

img_4446-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Všechno ale dobře dopadlo a paní rozhodčí jsme tentokrát porazili 7:1.

A už se mohlo na teplý čaj a na chviličku ohřát do buňky. Terezka zatím vyplnila protokoly a výkonnostní knížky a nástupem zakončila paní rozhodčí naší sobotní úspěšnou akci.

img_4486-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Blahopřeji všem úspěšným psovodům a děkuji všem kdo se zasloužil o úspěch celé akce - pan Cvach (drvoštěp a kuchař), Oksana (cukrářka), Martina od Tondy (kuchařka oběda) a hlavně Tonda (trenér) neb bez toho nevím nevím komu by se zkouška povedla! Takže díky a zase na cvičáku naviděnou!

 

                                                                          Vanda Doudová

 

Fotky jsou tady

 

Dne 24.11. 2013 jsme pořádali zkoušky dle NZŘ.

 

Zkoušek se zúčastnilo celkem 7 psovodů, které neodradila ani náhlá změna počasí. V den zkoušek se výrazně ochladilo a místy foukal nepříjemný vítr, ale původně plánovaný déšt se nám naštěstí vyhnul.

Zastoupení plemen bylo opět rozmanité, jak je u nás zvykem. Na nástupu se sešlo 6 plemen. Pan rozhodčí Pavel Kovář posuzoval práci německých boxerů(2 feny), boseronky, rotvajlerky, hovawartky, německé ovčandy a feny cane corso.

Začínalo se poslušnostmi. Na poslušnostech dle ZZO, ZM, ZVV1 a ZVV2 se všem účastníkům dařilo. Pěknou poslušnost na své první zkoušce předvedl Martin Cvach s boxerkou Klaudií (ZZO na 55 b.). Pochvalu za poslušnost zaslouží i Václav Brom s hovawartkou Angií (poslušnost dle ZVV1 na 92 b.). Na nejtěžší zkoušce dne náš výcvikář Antonín Hanzal ukázal, že umí cvičit i s nepracovními plemeny a s mladou fenou cane corso Valérií odcvičil poslušnost dle ZVV2 na krásných 86 bodů (-10 bodů,bez žebříku).

Pokračovalo se stopami. Vzhledem k nepříjemnému větru a nezkušenosti mladých psů a hlavně psovodů nebyla na stopách taková úspěšnost jako na poslušnosti. Dvěma fenám se bohužel stopu nepodařilo vypracovat a na zkoušce ZM neuspěly :-(. Pěkné stopy předvedli až zkušenější psovodi Václav Brom a Antonín Hanzal (oba členové ZKO Boršov). Václav s havawartkou Angií zíslal na stopařeké speciálce ZPS1 krásných 94 bodů. Výbornou stopu předvedl Tonda s fenou cane corso Valérií Edimark (stopa ZVV2 na 96 bodů).

Po přestávce na oběd probíhaly obrany. Na obranu nastoupily sice jen dvě feny, ale i tak bylo na co koukat. Pro laiky i zkušené psovody předvedla atraktivní podívanou mladá fena cane corso Valéria Edimark.

Valéria na obraně dle ZVV2 předvedla bezchybný revír, vyštěkání a hlavně tvrdé a razantní zákroky s velkou bojovností. Při zadržení na 100 kroků okusil figurant tvrdost povrchu našeho cvičáku v horizontální poloze :-). Za nedostaky v pouštění a dohlídání sice obdržela bodové ztráty, ale 92 bodů je na této zkoušce krásný výsledek.

 

Všem úspěšným psovodům gratulujeme a těm neúspěšným přejeme úspěch příště !

Za přípravu zkoušek zaslouží pochvalu všichni, kteří přiložili ruku k dílu, napekli, navařili atd. Zvláštní pochvalu zaslouží Vanda Doudová a Kendy (nejen za kvalitně našlapané stopy).

 fotky z akce k nahlédnutí zde

 

Zkoušky IPO

Dne 28.10. 2013 jsme pořádali další zkoušky dle MZŘ (IPO).

Účast tentokrát nebyla hojná. Zúčastnili se pouze čtyři psovodi s pěti psy. Přesto bylo na co koukat :-). Pestré bylo zastoupení plemen i náplň zkoušek.

Pan rozhodčí Ing. V. Petrů hodnotil stopy, poslušnosti, obrany a na zkoušce StPr1 i vyhledávání předmětů na ploše.

Početní převahu sice měla plemena pracovní (2x NO, 1x RTW), ale nejobtížnější zkoušky skládali "exoti". Berňačka Augustina Noktuel složila zkoušku UPr 3 (poslušnost dle IP03) a mladičká fena cane corso Valéria Edimark dokázala složit vrcholovou zkoušku IPO3 !!!

Pochvalu zaslouží i ostatní účastníci zkoušek. Veteránka Bredy Gatang zvládla po krátké přípravě StPr1 i v nejlepším hárání :-). Elbee Daniel Bohemia složila IPO1 a mladý Baron Marcona odkousal SPr1.

Na obranách psy prověřil Kendy. Cizí stopu šlapal taky a tak mu moc děkujeme za pomoc :-)) !

 Všichni psovodi byli úspěšní a rozhodčího jsme porazili 5:0 !!!

Všem moc gratulujeme !

  fotky si můžete prohlédnout zde

 

 Celnice - říjen 2013

Ve dnech 18.10. - 20.10. 2013 proběhl další výcvikový víkend s našim výcvikářem Tondou Hanzalem.

Tato akce byla zaměřena především na stopy, ale trénovaly se i obrany a poslušnosti.

Počasí se maximálně vydařilo a tak si všichni zúčastnění užili krásné dny ve společnosti svých miláčků. Většina účastníků si užívala i večerní program :-).

Podrobnou reportáž doplníme :-).

fotky zde

 

Dne 6.10. 2013 jsme pořádali zkoušky dle MZŘ (IPO).

Na tyto zkoušky nastoupilo celkem 6 psovodů se psy různých plemen. Stopu, poslušnosti a obrany posuzoval Martin Pejša (delegovaný rozhodčí) a ing. Jan Lacina, který byl u nás na hospitaci.

K vidění byly poslušnosti v podání hovawarta (Upr1), německé ovčandy (IPO1), cane corso (IPO2), berňačky a zlatého retrievera (UPr2).

Obrany dle IPO2 odkousala ovčanda Rita (SPr2) a fena cane corso Valéria.

Na stopách bojoval pouze Tonda Hanzal s fenou Valérií Edimark (IPO2). Valéria složila nejtěžší zkoušku dne ve věku 22 měsíců (nejmladší účastnice zkoušek) !!!

 

Zkoušky se většině účastníkům podařilo složit úspěšně a nad rozhodčím jsme zvítězili 5:1.

Gratulujeme všem úspěšným psovodům !!!

Za pomoc při organizaci děkujeme všem, kteří se podíleli na zajištění průběhu zkoušek. Výborný gulášek tentokrát uvařila Kateřina.

Jako vedoucí zkoušek opět zářila Terezka :-).

 

  

 

 Dne 28.9. jsme pořádali zkoušky NZŘ.

img_2034.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zkoušky ZZO, ZVV1 a ZPS1 jsme pořádali na státní svátek a vyplatilo se :-). Všichni účastníci byli úspěšní !!!

Poslušnosti, stopy a obrany posuzovala ing. Jana Hořejší. Na obranách prověřil psy "Kendy".

img_2039.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jako vedoucí zkoušek se velice osvědčila Tereza Planietová. Terezka "zaskočila" za Vandu Doudovou, která tentokrát šlapala cizí stopy.

Pochvalu za předvedené výkony zaslouží všichni u nás trénující psovodi. Zvláště na poslušnostech se všem dařilo a bylo na co koukat! Pěknou obranu dle ZVV1 předvedl Tonda Hanzal s mladým psem Baronem Marcona (95 b.). Krásnou stopu dle ZPS1 odčuchala Elbee Daniel Bohemia Roberta Mejty (97 b.).

Děkujeme všem zúčastněným za pomoc při zkouškách, za zajištění kantýny atd. Zvláště chválíme dobré jídlo a pití, které přinesli nejen účastníci zkoušek.

foto můžete zkouknout ZDE

 

 

 Ve dnech 19.-22.9.2013 proběhlo v Roudnici nad Labem 

 23. MISTROVSTVÍ SVĚTA FCI IPO 2013 jaguar.jpg

Shlédnout výkony psů z různých zemí světa a fandit našim reprezentantům jelo i pár pejskařů z Českých Budějovic a blízkého okolí :-). 

 

 

 

belgický ovčák Jaguár  M. Kuncové při vyštěkání (technickou část figuroval J. Kubec)

 

 

 

Podívat se a fandit naší reprezentaci jel i náš výcvikář Tonda Hanzal, figuranti Pepa Neužil, Kendy a další "postižení" pejskaři :-).

 

 

 

 UKÁZKY VÝCVIKU PRO DĚTI I DOSPĚLÉ :-) 

 V rámci akce DEN S HASIČI jsme přítomným divákům předvedli poslušnosti a obrany.img_1721.jpg Akci pořádal SDH Boršov.

 

 Pavla, Kateřina, Robert a Václav ukazují přítomným divákům ovladatelnost psů ve skupince.

 

 

 

Ukázky probíhaly nedaleko kempu v Boršově nad Vltavou.img_1676.jpg

 

 

 

 Děti i rodiče sledovali pejsky se zaujetím :-).

 

 

 img_2002.jpgimg_2006.jpg

 

 

 

Kousáni na RINGO je zajímavé nejen pro diváky.

Užil si pes, psovod i figurant :-).

 

 

Rotvajlerka Bredy Gatang při zákroku.

 

 

 

 

Více informací (reportáž) a fotografie doplníme v nejbližších dnech.

 

 

 

 Prázdniny jsou za námi a začínáme opět cvičit :-).

Od září začínají nové výcvikové kurzy základní poslušnosti a školka pro štěňátka (pro veřejnost), pokročilí se připravují na zkoušky, které pořádáme na podzim (viz. plán akcí).

Zájemci o výcvik se mohou hlásit u výcvikáře A. Hanzala (tel. 774 809 880).

 

Zkoušky IPO

 

Dne 18.8.2013 jsme pořádali další zkoušky dle MZŘ. Účast tentokrát nebyla vzhledem k prázdninovému termínu hojná. Na zkoušky BH, IPO - VO, IPO2, UPr2 a FPr3 nastoupilo celkem 5 psovodů.

Většina zkoušek byla úspěšná a nad rozhodčím J. Hlaváčem jsme zvítězili 4:1.

img_0587.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrany figuroval Václav Plášil, kterému moc děkujeme za pomoc! Venca na poslední chvilku zaskočil za naše ,,tréninkové,, figuranty.

 

radek13.jpg 

 

 

 

 

 

  figuroval Václav Plášil

 

 

 

 

Moc gratulujeme úspěšným psovodům !!!

Pochvalu si zaslouží hlavně nejstarší účastnice zkoušek rotvajlerka Bredy Gatang, která ve svých téměř devíti letech dokázala složit svoji dvacátou pracovní zkoušku IPO - VO.

bredy15.jpg 

 

 

Brenička při bočním doprovodu (rotvajlerka Bredy Gatang)

 

 

 

 

 

 

 Ostatní fotky najdete ZDE

Závod O PUTOVNÍ POHÁR MĚSTA BŘEZNICE

Ve dnech 10. - 11.8. 2013 pořádala ZKO Březnice tradiční závod, ve kterém změřili své síly nejen psovodi z různých koutů ČR, ale zúčastnili se i závodníci z Polska. Soutěžilo se v kategoriích ZM, ZVV1, ZVV2, IPO1, IPO3.

Jelikož se nám na minulých ročnících nejen líbilo, ale i dařilo, rozhodli jsme se tohoto krásného závodu opět zúčastnit :-). Naše výprava nebyla početná. Tentokrát startovali pouze dva psovodi z našeho cvičáku, ale stačilo to !

Náš výcvikář Tonda Hanzal byl spokojen nejen v výsledky svých psů - Valérie a Barona, ale i s výsledkem psa Pluta Jany Matznerové, který se připravuje pod jeho vedením. Pluto dokázal zvítězit v kat. ZM!zvv1.jpg

Tonda s Valerií Edimark zvítězil v kat. ZVV1 a s mladičkým ovčákem Baronem Marcona obsadil 3. místo v ZM. Tonda s Valérií navíc získal cenu za nejlepší stopu závodu (bez rozdílu kategorií), stopa na 100 bodů !!!

Výsledky našich psů hovoří za vše!

vitez5.jpg

 

 

 

 

 Tonda s Valérií dokázal, že i s molossem se dá úspěšnně závodit.

 

 

Valéria závodila již na třetím závodu. Ve všech zvítězila !

 

 

Vydařená dovolená !!!

 

Ve dnech 19.7. až 27.7. 2013 jsme vyrazili na "MULTIAKCI" do Kardašky. fotografie1352.jpg

 

V Kardašově Řečici se nám moc líbilo a všichni si užívali dovolenou s pejsky, dětský tábor, výcvikový program, výborné jídlo, pití a hlavně skvělou společnost lidiček se smyslem pro humor !

 

 V rámci tábora jsme pořádali zkoušky KJ ČR a tak si