Vepřové nudličky na tymiánu
Vepřové nudličky na tymiánu
- 0.4 kg libového vepřového masa
- 0.10 kg šunky
- 1 ks stření cibule
- 0.05 kg hladké mouky (cca 1 lžíce)
- 0.1 l červeného vína (půl sklenky)
- 0.15 kg jemného kečupu (4 lžíce kečupu)
- 0.002 tymián (malou snítku čerstvého nebo na špičku nože sušeného tymiánu)
- 0.002 kg sůl
- 0.001 kg černého mletého pepře
- 0.01 l oleje
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a promícháme.
Přidáme na nudličky nakrájené maso, zaprášíme moukou a orestujeme ze všech stran.
Podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka.
Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, kečup, tymián a víno a dodusíme do měkka.
Doba přípravy: 25 minut s pečením masa.
Vhodná příloha: bíle pečivo, vařené brambory, pečené brambory, pečené nudle, zeleninové saláty.