Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODPRODEJ SCHVÁLEN !!!

Na dnešním zasedání Zastupitelstva MČ Brno-sever byl odprodej našeho domu schválen!

 

JN

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blood insistence plan

(Atriattjon, 8. 10. 2018 7:48)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-en-ligne-cialis-generique/

Arrive at Your Blood Apply pressure on Checked

(Aoccultytofilk, 29. 7. 2018 20:00)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-et-le-diabete/

ODPRODEJ BYTŮ na HM

(Ing. Lukáš Horský, 12. 10. 2014 8:58)

Výsledky komunálních voleb by mohly být dobrým příslibem k opětovnému otevření otázky odprodeje bytového domu na naší ulici.

privatizace

(Ivona Nováková, 12. 2. 2013 10:37)

Žádáme o odprodeji bytů H.Malířové - všechno je zde zastaralé, podlahy,elektrika, dveře,pošt,schránky v domě a další a další.....
Rádi bychom si toto všechno dali do pořádku, proč bráníte privatizaci a kam znizely všechny peníze _na co?_ budeme žádat o doložení milionů, které uvádíte za co byly vydány.
Asi bude nejlepší předat tento případ ČT v pořadu Černé ovce....
Víc jak nadpoloviční většina lidí souhlasí s odprodejem !!!!!!
Tak v čem je problém??? Nováková

Jde o velké peníze???

(Jaroslav Liška, 11. 9. 2012 0:01)

Zpráva není datována. Zatím náš dům H. Malířové 4-14 stále figuruje na seznamu domů, které se nebudou privatizovat. Zastupitelé naší městské části i města Brna si z nás dělají srandu. Budeme je proto v příštích volbách opět volit??? Od provedené rekonstrukce v r. 2002?? odčerpávají z našeho nájemného z každého bytu 2+1 o výměře 56 m podlahové plochy cca 3.500 Kč měsíčně, což za uplynulých 10 roků již činí více než 400.000 Kč na jeden byt, a do domu se nevrátila ani koruna. Jde o velkou zlodějnu. Bohužel, kdo mlčí ten souhlasí. Necháme se i do budoucna do nekonečna okrádat. Kam peníze mízí??? Kdo zná odpověď???

Re: Jde o velké peníze???

(Pavel Wisman, 18. 10. 2012 14:05)

Peníze "mizí" na účet VHČ (Vedlejší Hospodářská Činnost) - viz schválený materiál Zastupitelstva MČ.
Ohledně vracení peněz je třeba si uvědomit, že peníze nejdou na žádný fond domu HM 4-14, ale na společnou hromadu ze které si financují opravy všech domu v MČ Brno-sever.

výměna OB

(Petra Rejchrtová, 1. 10. 2012 10:10)

Dobrý den,
moc by se nám líbila k bydlení Vaše lokalita a pokud by někdo z Vašeho bloku nechtěl odkoupit byt od města a vyhovovala by mu výměna za OB 2+1 v Novém Lískovci, prosím kontaktujte mě na 739/652091. Náš byt bohužel do odkupu nepůjde, dům i byt je po celkové revitalizaci. Děkuji za případné info.

privatizace?

(Kytnerová, 16. 5. 2012 10:06)

Včera jsem, viděla na vývěsce na ul. Vaculíkova kopii zápisu z aktuálního jednání zastupitelstva, kde už byly vyjmenovány ulice, které půjdou do privatizace a ulice HM a řada jiných na Lesné tam NENÍ. Má to být definitivní rozhodnutí??

Re: privatizace?

(P., 16. 5. 2012 11:49)

Paní Kytnerová, na stránce č. 2 aktuálního, květnového čísla Severníku, je stav privatizace ulice Heleny Malířové 4 - 14 podrobně rozebrán a vysvětlen přímo místostarostou městské části Brno - sever Ing. Rostislavem Haklem. Buďte prosím tak laskavá, přečtěte si ten článek. Nemáte-li toto číslo Severníku fyzicky k dispozici, najdete ho v elektronické podobě na webu městské části Brno - sever. Stručně z článku: Naše ulice byla městskou částí doporučena k prodeji a v současnosti se čeká na rozhodnutí v kolektivních orgánech města.

Re: Re: privatizace?

(Ing. Lukas HORSKY, 16. 5. 2012 12:34)

Po přečtení příspěvku, jsem navštívil oficiální WEB statutárního města Brna

http://www.brno.cz/

Na Hospodářském úseku - Bytový odbor jsou k dispozici tyto dva seznamy

1) Seznam domů doporučených k prodeji
http://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/BO/N_Seznam_domu_doporucenych_k_prodeji.xls

2) Seznam domů nedoporučených k prodeji
http://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/BO/N_Seznam_domu_nedoporucenych_k_prodeji.xls

A zde odkaz na zmiňovaný severník
http://www.sever.brno.cz/create_file.php?id=4478


Re: Re: Re: privatizace?

(P., 16. 5. 2012 13:52)

Zařazení ulice Heleny Malířové 4 - 14 Magistrátem města Brna na seznam domů nedoporučených k prodeji je zcela logické. Vyjadřuje současný stav, kdy žádost nájemníků o odprodej bytů (schválená zastupitelstvem městské části Brno - sever 15. března 2012) ještě nebyla v příslušných orgánech města projednána a dům tak zatím může být jen těžko zařazen na seznam těch, které jsou městem Brnem již k prodeji doporučeny.

Více viz stránka „Nejčastější dotazy v souvislosti s prodejem domů z majetku města Brna dle Pravidel prodeje“ v sekci Prodej bytových domů na webu MMB.

Část z této stránky, týkající se výše uvedeného seznamu:

----------

Otázka:
Co mohou nájemci udělat pro to, aby byl dům zařazen do seznamu domů, které budou připravovány k prodeji?

Odpověď:
Je-li dům zařazen v seznamu domů nedoporučených k prodeji, které si město Brno hodlá ponechat minimálně do roku 2016, je návrh na opakované rozhodnutí o stanovisku města k prodeji předložen Zastupitelstvu města Brna v případě, že o prodej požádá nadpoloviční většina nájemců v domě. Návrh však nebude předložen, brání-li prodeji domu smluvní závazky, které město přijalo, nebo mají-li takové závazky před realizací prodeje vzniknout nebo není-li prodej v souladu se schváleným územním plánem města Brna. Před předložením takového návrhu je opětovně vyžádáno stanovisko městské části, ve které dům leží, popřípadě těch útvarů, které prodej domu původně nedoporučily.
----------

Stanovisko naší městské části je kladné, nyní se čeká na rozhodutí města Brna, resp. Zastupitelstva města Brna.

Re: Re: Re: Re: privatizace?

(Ing. Lukas Horsky, 16. 5. 2012 14:02)

Přesně tak, jak píše pisatel výše, stanovisko ÚMČ Brno-sever ze dne 15.3.2012 je kladné, volení zastupitelé ÚMČ doporučili HM 4-14 k privatizaci

viz web: http://www.sever.brno.cz/create_file.php?id=3796

V současné době se čeká na rozhodnutí volených zastupitelů MmB k privatizaci bytového domu na naší ulici.

Re: Re: Re: Re: Re: privatizace?

(Aleš Peřík, 16. 5. 2012 23:05)

Zápis ze schůze Rady města Brna ze dne 2.5.2012
http://dokumenty.brno.cz/main/dokumenty/nahled.php?pla=1&cislo=2001&cislo1=&soubor=/main/dokumenty/rmb/20120502-rmbR6_64.htm
Bod programu č.32 jasně naznačuje, že pravděpodobnost přeřazení naší ulice do domů určených k privatizaci bude asi minimální :-/

Re: Re: Re: Re: Re: Re: privatizace?

(P., 17. 5. 2012 10:36)

Tento, nepříliš potěšující, zápis ze schůze RmB bych doplnil důvodovou zprávou „Návrhu změn seznamů bytových domů prodávaných dle Pravidel prodeje“ Rady města Brna, která je určena pro zasedání Zastupitelstva města Brna, konané od 15.5.2012.

Přikládám pouze tu část této důvodové zprávy, která se týká odůvodnění nedoporučit nám podobné domy (ulice Vaculíkova, Jurkovičova, Blažkova, Ibsenova) k přeřazení do seznamu domů, které budou připravovány k prodeji:

----------

Následující domy v MČ Brno-sever doporučilo ZMČ Brno-sever dne 25.10.2011 k přeřazení do seznamu domů doporučených k prodeji, přesto není navrhováno jejich přeřazení:

domovní celek Blažkova 1,2,3
Je zde celkem 97 bytů, z toho 2 ve vlastnictví jiné osoby. V roce 2004 provedena regenerace - postaveno celkem 9 střešních nástaveb do vlastnictví obce, zateplení, repase oken, lodžie, výtahy, stoupačky, elektro za celkovou částku cca 25,7 mil Kč

domovní celek Blažkova 4,5,6
Je zde celkem 81 bytů, z toho 1 ve vlastnictví jiné osoby. V roce 2004 provedena regenerace - postaveno celkem 9 střešních nástaveb do vlastnictví obce, zateplení, repase oken, lodžie, výtahy, stoupačky, elektro za celkovou částku cca 25,7 mil Kč

domovní celek Blažkova 7,8
Je zde celkem 54 bytů, z toho 1 ve vlastnictví jiné osoby. V roce 2004 provedena regenerace - postaveno celkem 6 střešních nástaveb do vlastnictví obce, zateplení, repase oken, lodžie, výtahy, stoupačky, elektro za celkovou částku cca 17 mil Kč

domovní celek Ibsenova 9,10.11
Je zde celkem 72 bytů. V roce 2001 provedena regenerace - zateplení, oprava střechy, repase oken, lodžie, stoupačky za celkovou částku 12,5 mil Kč. Nájemci těchto domů se obrátili na město Brno doplněním žádosti ze dne 12.1.2012, v němž poukazují na nedostatky revitalizace, především na fakt, že nedošlo k výměně oken, ale pouhé repasi, kdy do některých bytů zatéká, dále na skutečnost, že nedošlo k rekonstrukci výtahů.

domovní celek Jurkovičova 8.9,10. 11,12,13, 14,15,16
Domovní celek má 122 bytů + 6 NP. V roce 2003 byla provedena revitalizace - zateplení, lodžie, stoupačky, repase oken za částku 22,9 mil Kč

domovní celky Vaculíkova 1,2,3, Vaculíkova 4,5,6, Vaculíkova 7,8,9
V každém z těchto domovních celků je 73 bytů, tj. celkem 219 bytů, z nichž 4 jsou ve vlastnictví jiných osob. V roce 2000 byla provedena jejich revitalizace - zateplení, oprava střechy, balkónů, výtahů + zde bylo postaveno 9 nástaveb do vlastnictví obce s použitím státní dotace. Město se zavázalo, že vybudované jednotky zachová k nájemnímu bydlení po dobu 20 let - zajištěno zástavním právem k vybudovaným jednotkám. V případě prodeje by tyto jednotky musely zůstat obci do roku 2020. Celkové náklady na revitalizaci uvedených domovních celků byly cca 60 mil Kč.

---------------

Zdůvodnění, proč domy nebudou doporučeny k přeřazení, není u těchto ulic nijak široce rozvedeno. Například u části domů městské části Královo Pole je napsáno jasně, že je to s ohledem na jejich provedené opravy. Uvidíme tedy, jak Zastupitelstvo města Brna rozhodne. Kterým směrem se to ale zatím ubírá, je jasné.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: privatizace?

(Ing. Lukáš Horský, 17. 5. 2012 15:25)

Pro úplnost informací, si dovoluji doplnit odkaz na zmiňovaný dokument ze dne 15.5.2012.

http://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/ORGO/ZMB_Z6-015/MMB2012000000351.pdf

privatizace našich domů

(Fridrichová, 6. 5. 2012 10:10)

Jenání u p.Pospíšila proběhlo, není nakloněn prodeji bytů.Přesto činím mnoho dalších kroků, které věřím povedou k úspěchu.Nesmíme to vzdát, byl by to konec.Máteli někdo kontakt na Seveřany, prosím oslovte je, já kontaktovala v březnu, zatím se neozvali.Udělám vše co je možné. Děkuji také těm , co mi pomáhají.-S pozdravem FK

Re: privatizace našich domů, právník ano či ne?? realita cen za naše byty?

(Petra Horská, 11. 5. 2012 13:24)

Milá paní Fridrichová,
hodlám zde reagovat na Vámi vyřčené přání a návrh vzít právníka a na reakci ohledně předběžně zjištěných cen bytů , pokud půjdou k odprodeji.

V žádném případě bych si nezvala právníka, o kterém bych nevěděla , které kroky činí v mém- našem zájmu.
Pokud si je tak právník jist a je si vědom, jakým způsobem by ovlivnil MMB ohledně schválení odprodeje našich bytů ať laskavě svůj návrh předloží, než si vezme peníze za jednání, které by se nám nemuselo líbit, nebo které by bylo již předem marné , nebo které bychom zvládli sami, bez jeho pomoci.

Jelikož já nemusím být právník, abych věděla, co napsal i sám MMB ve vyjádření o které jsem zažádala, že on je majitelem a bude rozhodovat on jestli schválí či ne.( toto vyjádření obsahovalo fakta, bohužel některým to vadilo natolik, že dopis strhávali ze dveří).
Tady tedy přesně vidíme, jací jsme k sobě a jací jsme k faktům.

Takže, ať tedy právník nejdříve předloží návrh jak hodlá postupovat a potom ať se zde vybírají peníze!
Tento postup vidím jako jediný správný!Vůči lidem a jejich informovanosti!

Re: privatizace našich domů právník ano či ne? realita cen našich bytů. část druhá

(Petra Horská, 11. 5. 2012 13:25)


Ohledně ceny bytů, jste nařkla pana Horského , že zastrašuje lidi?

Měli bychom přemýšlet reálně a ne s hlavou v minulých letech, která jsou pryč.
Od opravdu nejlepšího a nejaktuálnějšího zdroje, který nebudu jmenovat, jsou zprávy ohledně bytů takové, že za m2 si bude město účtovat min. 10- 11 tisíc.V případě, že vůbec k odprodeji dojde.
Osobně mi částka nepřipadá zase až tak vysoká- vezmu-li v potaz tržní cenu bytů, nicméně sama bych byla ráda, kdyby byla samozřejmě nižší.

Toto není zastrašování , nýbrž možná realita, která může nastat, a není zde záhodno lidi zastrašovat, nýbrž je připravit , že i toto se může stát.
Lidé by zde měli počítat s každou variantou!

Není na místě neustále spekulovat a myslet si, že cena bude nízká a byty půjdou do odkupu, jako předešlé v uplynulých letech tady na Lesné.
Paní Fridrichová sama by jste měla přestat lidem mazat med kolem úst!
A neobhajovat se nějakou minulostí!

Vy paní Fridrichová chcete hájit nějaké naše zájmy?
Jakým způsobem chcete Vy či právník ovlivnit odkup či následně cenu?
Pokud se chcete vyjadřovat , tak prosím konkrétně odpovídejte na tyto otázky , pokud máte jak, že??
Vy chcete brát právníka a nejste schopná vysvětlit, proč vlastně a jakým způsobem bude postupovat.

Mohu Vás upozornit, že nějaké citové a sentimentální reakce nebude MMB vůbec brát v potaz, tady jednáme s úřadem a ne se sociálním ústavem!!! Věřte tomu, že Magistrátu jde především o zisk a ne o sociální cítění.
Bohužel!

Jeden dotaz, který se týká našeho zájmu- .reaguji takto na Váš názor, že zde budeme platit čím dál tím větší nájemné..pokud nedojde k odprodeji a my byty neodkoupíme..
Když tedy píšete, že v zájmu všech, proč jsme se tedy již neozvali i s právníkem na zvýšení nájemného? tam jsme totiž měli možnou šanci..
Podle mého názoru, jde o to ,že si stejně odkupem ničím nepomůžeme.
Jelikož mám bohužel za to, že většina lidí zde především přemýšlí, jak platit měsíčně co nejméně a už nepřemýšlí nad jistým vlastnictvím, o které tu vlastně jde. Proto by se těmto lidem měla dát na vědomí tato fakta:

1) Většina lidí bude místo nájmu platit půjčku, úvěr či hypotéku, protože většina nebude mít na odkup hotové peníze.Takže se zadluží na hodně let.
2)Domy jsou ve stavu v jakém jsou, takže budeme platit veliký fond oprav.
3) služby, které se neustále zdražují, budeme platit nadále.
4) Lidi se nebudou schopni na ničem domluvit, protože všechno tady bude o penězích.
5)Prakticky budeme platit stejné, ne-li větší peníze měsíčně, nicméně s jiným pocitem,protože budeme platit každý do svého.
ak jsem psala výše, tyto fakta jsou pro lidi, co se domnívají, že odkup jim pomůže platit měsíčně méně peněz, což není pravda.
Na odkup bychom neměli tedy pohlížet z této stránky!!!
I tak, já osobně o odkup zájem mám!!!
To zde píši, aby jste mne kvůli tomuto článku nenařkla , že něco bojkotuji, či jsem proti, právě naopak!
Jak jsem psala výše, nejenom já, ale předpokládám že všichni očekávají Vaše vyjádření a předložený návrh právníka.Abychom se všichni mohli svobodně rozhodnout!

S pozdravem Petra HorskáVíme v jaké době žijeme a toto bychom si měli uvědomit.

jednání

(Fridrichová, 16. 4. 2012 19:36)

Sděluji, že jednání dnes u p.Pospíšila bylo z jeho strany a vytížení odloženo na 2.5.2012........Poté podám všem informace.FK

Re: jednání

(Továrek, 17. 4. 2012 18:42)

děkujeme za informace