Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s manažerem Trosman

6. 10. 2011

 

puck_calendar.pngDnes je zde pro vás rozhovor s manažérem, který co chvíli něco řeší a působí jakoby byl na rozbouřeném moři. Jedná se o manažéra Trosmana, který má na starosti správu týmu Liberec Blue Jackets v lize V.94.

Ahoj všichni, doufám, že vše co napíšu bude pro vás rozumné.


puck_calendar.pngZvláštní pozdrav, nedá mi to a musím se přednostně zeptat na toto. Proč si přeješ, aby čtenáři považovali tvá slova v tomto rozhovoru za rozumná? Tolik ti záleží na tom, co si o tobě myslí manažéři na PPM?

Nejde o to, co si o mě myslí, to je mi tak nějak jedno, ale aby jim ten rozhovor přišel celkem rozummný a nechtěli to po pár slovech přestat číst. Sice mně tohle může být jedno, sem rád za to, že je se mnou rozhovor, ale pro ty stránky by špatně odpovídající dotazovaný nebyl dobrá reklama :-).



puck_calendar.pngDíky a nyní otázka kterou ti pokládá minule zpovídaný manažét Temlis: "Tvůj nick ve mě evokuje Tondu z drogérie Rosman, čili nick Trosman. Jsi dědicem drogistického impéria a máme teda být s Tebou na diskuzi kamarádi? :D

Nejsem dědicem Rossmanna. Tato přezdívka vznikla úplně jinak, ono stačí se podívat na moje jméno, které je Tomáš Grosman a už to většinu napoví. Celkově jsem tento nick začal používat, protože mě nic jiného nenapadlo. Vzpomněl sem si u toho na to, co se mi povedlo u e-mailu za chybu. Chtěl jsem e-mail s úvodem TGrosman, ale nějak mi tam to G vypadlo a tak jsem nakonec začal používat i tento začátek mailu jako nick. S Rossmannem tedy nic společného nemám, i když bych rád ten podnik vlastnil, jelikož by to znamenalo bohatý život :-)

puck_calendar.pngTvůj tým odehrál druhé ligové kolo v hokeji. Podobně jako v prvním jsi vyhrál s nulou a soupeři nasázel poměrně vysoký příděl. V lize jsi nyní jediný kdo ještě neinkasoval ani branku. Jak jsi spokojený se vstupem svého týmu do sezony?

Dá se říct, že zatim je spokojenost, jediná, co mi vadí je dnešní ráno zpráva o tom, že se mizranila jednička v brance. Neni toho ovšem moc co hodnotit, protože sem hrál zatim s daleko horšími týmy a to těžší teprve přijde. Právě proto se bojim, že golman, který v následujících dvou zápasech bude muset být jedničkou, tak bude moje slabina, ale uvidim. Dívám se na trh a pokusim se ještě nějakého golmana sehnat. Důležitý neni vstup, ale důležité bude hlavně Play-off a to je můj cíl se tam dostat a snad se mi to povede.

 

puck_calendar.pngObáváš se výkonu brankářské dvojky a hledáš náhradu. Zní to jakoby bez jedničky byla hra tvého týmu o dost horší. Jak moc důležité je podle tebe mít v týmu vyrovnanou brankářskou dvojici?

Jako neobávám se přímo jeho výkonu, na moji ligu stačí. Jenže v minulé sezoně se mi stalo, že se mi zranili oba dva hlavní brankáři během dvou dnů na 10 a 11 dní a tak jsem rychle hledal náhradu. Rád bych tedy měl dva výborné, pro moji ligu nadprůměrné golmany a jednu trochu horší trojku. Rád bych tedy vměstnal jednoho golmana mezi momentální jedničku a dvojku v bráně ještě.

puck_calendar.pngPřeju ti, aby se ti dařilo a nenastal ve druhé polovině propad, třeba kvůli zranění důležitých opor. Ale kdyby se tak stalo a tvůj tým nesplnil předsezonní cíl dostat se do playof, co by se dělo s tvým týmem pak? Připouštíš si vůbec takovou možnost?

Ta možnost mě moc reálná nepřipadá, ale možné je všechno. Kdyby se mi to nepovedlo, tak asi začnu kupovat posily na další sezonu, nic jiného mě nenapadá. Ale nějak se propadu nebojim, protože zas k tolika zraněním během chvíle snad nedojde, abych nebyl schopnej zvítězit nad o dost horšími týmy. Ale jak píšu možné je vše a podle toho bych se řídil dál.

puck_calendar.pngMůžeš se s našimi čtenáři podělit o to, jak se připravuješ na zápasy? Děláš si analýzu soupeřů, podle které upravuješ hru svého týmu. Nebo jen podle síly soupeře zvedáš a snižuješ důležitost? Jaký styl přípravy tedy upřednostňuješ?

Dá se říct, že připravit se na každého soupeře je složité, protože nemám PRO balík a ani se o to moc nesnažim. Spíše se dívám na sílu soupeře a snažim se ze začátku sezony šetřit energii kde se dá, jen měnim taktiku podle toho, s kym hraju. Včera sem prohrál jen o dva goly v poháru a to sem čekal, že dostanu výprask a tam sem dal nejnižší důležitost. Mohl sem se pokusit to vyhrát, ale neudělal sem to, hlavní změna ale nastane tak od půlky sezony. V tu dobu se hlavně připravuji podle toho, kde je jaký soupeř. Ono do půlky sezony nemá cenu koukat na tabulku, protože někdo má lehčí los ze začátku, někdo zas třeba až těsně před půlkou.

puck_calendar.pngHm, nesledovat tabulku v první polovině. Nejde si přece říct, po polovině jsem osmý a teď začnu hrát, abych to udržel nebo zlepšil. Zmiňuješ že někdo má horší los na začátku jiný na konci první půle, ale to samé bude i ve drůhé půli. Očekáváš, že se nějak změní hra, kterou týmy předváděly v první polovině sezony?

To přímo ne, ale já si pamatuju, že v loňské sezoně jsem měl těžký los na začátku. Dlouho jsem tedy byl i mezi týmy na dně tabulky, protože jsem prvních pár kol nevyhrál, pak sem hrál tedy s týmy bez manažera a ty sem drtil a dostával se tabulkou výš a výš. De o to, že tabulka může být velmi zkreslující a až v polovině sezony je tak nějak plně rozhodující. Moc ty týmy, co tam mám neznám, ale vim, že ty, co tam byly i minulou sezonu, tak nemění téměř svůj styl hry. Navíc je zde i změna energie a kdo hraje první poloviny sezonu jen na nejvyšší dvě důležitosti, tak mu hráči zeslábnou a nakonec může spadnout o několik pozic.

 

puck_calendar.pngNa diskuzi působíš jako člověk, který řeší detaily. Rozebírá věci a snaží se promýšlet věci, dál než jen povrchně. Považuješ se za přemýšlivého člověka?


Ještě, abych se nepovažoval takto :-). Snažim se rozebírat co se dá a tak je to i v životě, dělám, co mi de a snažim se v tom zlepšovat. Jenže na zlepšování nesnaží jen dělání něčeho stokrát, ale přemýšlení nad tím, co dělám. V podstatě mojí hlavní prioritou je programování a to i ve škole, takže musim přemýšlet hodněm, abych to zvládl.



puck_calendar.pngVím o tobě, že jsi velkým fandou hokejové extraligy. Jakému týmu fandíš a máš fanouškovské věci klubu, jako jsou dres, šála a podobně?

Jelikož sem z Liberce, tak fandim Liberci a každou sezonu doufám v to, že už tuto sezonu budem konečně ve finále, bohužel nejlépe jsme skončili před branami finále. Patřim do fanklubu a chodim do kotle, když můžu, mám dres, šálu i čepici našeho týmu doma, takže si občas něco i koupim. Konečně momentálně běží sezona, bohužel kvůli svému zdravotnímu problému teď nemůžu na hokej, ale časem tam zas budu chodit na každý zápas, co to časově půjde.

puck_calendar.pngČlen fanklubu? Míváte i nějaké schůzky mimo zápasy kde se třeba vymýšlí nové chorály, nebo vytváří nápisy do hlediště? Co to znamená, že jsi členem fanklubu, máš i nějaké povinosti? Jak to funguje?

Jediná povinnost je zaplatit členský příspěvek každou sezony.Schůzek příliš mnoho neni, většinou jen jedna za rok, kde se volí vedení fanklubu. Na té schůzi se pak řeší spousta záležitostí i co se týká zlepšení fandění. Málokdy se ovšem něco z toho vezme a v podstatě vznikne tak jeden nový chorál za sezonu a zbytek se zkusí, ale neuchytí. Uvidíme, jak to bude v dalších sezonách, přecejen u nás hokej nemá ještw takovou tradici, jako v jiných městech, kde je extraliga daleko déle.

 



puck_calendar.pngDíky za rozhovor, který přinaší čtenářům jistě i pár zajímavých poznatků nejen o tom jak vedeš svůj tým na PPM. Vypovídá také něco o tobě o tvém sebevědomí do hokejové sezony na PPM a tvých dalších zájmech, jako je programování a vášeň pro hokejový klub ve městě, ve kterém žiješ.
 

Neni vůbec zač. Já jsem rád, kdy můžu něco o sobě někam napsat a doufám, že ti,co si to přečtou, tak jim to nepřijde nudné a něco si z toho odnesou. Nikdy jsem hokej nehrál, což je možná škoda, ale co se týká sledovanosti, tak je to jednoznačně pro mě sport číslo 1. Také fandim naší zemi na každém mistrovství světa a olympiádě a škoda toho, že nedávno zemřeli tři naši skvělí hokejisté při pádu letadla týmu v Rusku.

Všechno jednou končí a tak i tento rozhovor, tímto přeji všem, co se dočetli až sem hodně úspěchů, jakve hře, tak v životě a doufám, že se vám rozhovor líbil. Ahoj a někdy možná zas někde bude moct něco po mně přečíst :-).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář