Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s manažérem Kubajss

puck_calendar.png Dnes tu máme manažéra u kterého se nestydím napsat že je úspěšný. Jeho týmy jak ve fotbale tak v hokeji momentálně okupují špičky svých lig. Jedná se o manažéra Kubajss který vede týmy Český Těšín Coyotes v lize V.2 a FC Český Těšín IV.31.

face.jpg  Ahoj! Zdravím především výbornou komunitu manažerů okolo diskuze 4. - 6. liga. Díky za pozvání na rozhovor.

 puck_calendar.png  První otázku ti pokládá posledně zpovídaný manažér windooo: Mě by také zajímalo něco málo o tvém životě. Čili záliby a tak.

face.jpg  Jsem student druhého ročníku Obchodní Akademie v Českém Těšíně. Škole a PPM věnuju jednoznačně nejvíce času. Rád hraju s kamarády florbal, fotbal apod. Sleduju téměř všechny sporty. Dominuje jednoznačně hokej a fotbal.

puck_calendar.png  Do nové hokejové sezóny jsi vlétl úžasným způsobem. Pět výher a nejméně inkasovaných branek ze všech týmů. Jasné vedení v lize. Nepřepadá tě z toho euforie?

face.jpg  (smích) Ne, určitě ne. Pokud můžu, v krátkosti popíšu svou historii v lize V.2. V mé první sezóně v páté lize (4. PPM hokejová sezóna) jsem se do PO, jak se dalo čekat, nedostal. PO o umístění mi ale celkem vyšlo a skončil jsem 10. V mé druhé sezóně v V. lize jsem opět nehrál PO o postup, opět jen PO o umístění a to se mi napodruhé podařilo vyhrát. Další sezónu jsem už do play - off nakoukl a skončil jsem na překvapivém třetím místě. Po tomto PO skončila má série, kdy jsem mohl být po sezóně vždy spokojen s týmem a mou prací.

face.jpg  Má čtvrtá a pátá sezóna v páté lize (7. a 8. PPM hokejová sezóna) vypadala vždy relativně dobře. Základní část se povedla, do vyřazovacích bojů jsem bez větších problémů postoupil. Ovšem v nich jsem pokaždé vyhořel v prvním kole, což bylo obrovské zklamání, protože tým jsem měl v TOP4 v lize a semifinále bylo cíl. Ale v obou případech šlo o mé hloupé chyby. Takže nyní jsem především zkušenější. Nutno podotknout, že ve všech pěti sezónách, které jsem doposud v V.2 odehrál, byl se mnou v lize tým, který sestoupil z IV.1 a silou týmu vysoko převyšoval všechny mančafty v V.2. Proto byl postup téměř nemožný (alespoň ne z prvního místa). Tento "rok" žádný takový tým u mě v lize není a tak jsem na tahu já... A právě proto to dosavadní první místo.

puck_calendar.png  Takže tvé ambice jsou v hokeji tentokrát už dosáhnout na postup. Jak moc máš proklepnuté soupeře o úroveň výš. Už máš tým připravený na to, aby tam odehrál důstojnou roli a nevracel se po další sezoně zpět?

face.jpg  Sestup? Nikdy! Tedy alespoň ne přímo z poslední čtyřky. Pro sestup nepostoupím. Nikdy jsem zatím nesestoupil a taky to nemám v plánu. (úsměv)

face.jpg  Mám nějaký přehled, ale žádné velké zkoumání. V zázemí tolik nestrádám a to je hlavní. Hráči se koupí. Hrát bych chtěl kolem 12. - 10. místa.

puck_calendar.png  Je vidět že tvé manažérské schopnosti budou velmi dobré. Protože i tvůj fotbalový tým téměř v polovině sezony se nachází na druhém místě. Jaký máš recept na úspěch?

face.jpg  O úspěchu se nedá vůbec mluvit (úsměv). Už pátou sezónu hraju v IV.31, dobrý manažer by přitom byl schopný alespoň jednou postoupit. Vždy jsem skončil v horní polovině tabulky, ale není se čím chlubit. Poslední dvě sezóny jsem vždy začal dobře a hrál nahoře, ale od druhé půlky sezóny se mi přestalo dařit. Byl jsem toho názoru, že pokud se fotbal nepředělá, nemá cenu si s ním dělat hlavu. Já jsem tu na PPM více-méně smolař, většinou mi NF podrazí nohy než aby mi pomohl a ve fotbale to bylo extrémní. Ale tuto sezónu jsem se o fotbal začal starat jako o hokej, dokonce jsem v některých chvílích u něj trávil více času než u hokeje a výsledek se dostavil. Ale stejně si myslím, že se mi opět přestane dařit a půlroční práce půjde do háje, už to tak nějak očekávám (úsměv).

puck_calendar.png  Dobře, k uspokojení u tebe asi nedojde, chceš pořád víc. To je dobrá vlastnost k tomu, aby ses stále zlepšoval. Přesto co by jiní dali za to mít tvé výsledky. Tvrdíš, že se týmu daří po té co ses mu začal více věnovat. Je to podle tebe jeden za základů jak být v této hře úspěšný? A kolik času je podle tebe třeba mít na svůj tým, přeci jen je to pořád textová hra a hráči stráví raději čas u her s živým prostředím.

face.jpg  Týmu se začalo dařit taky díky tomu, že se mu hodně věnuju. Především je to zásluha předělaného fotbalu. Nyní už výsledky (alespoň podle mě) odpovídají více všem faktorům, na které má manažer vliv. Největší záludnost fotbalu je ta, že se tam toho dá hodně moc zkazit. A často může neúspěšný manažer hledat chybu tam, kde není a naopak pravou chybu přehlíží. Můj názor je ten, že v předešlých sezónách hrálo štěstí hodně velkou roli a kdo je jak úspěšný manažer se ukáže až od této sezóny.


puck_calendar.png Jsi členem redaktorského sboru PPM magazínu. Takže máš možnost nakouknout do zákulisí dění v něm, zřejmě i ve hře. Je nějaký klíč podle kterého se pracuje na článcích v PPM magazínu, nebo je to podle toho, co je zrovna aktuální?

face.jpg  Předem bych upozornil, že jsem také HLPer, a to od konce června roku 2010. Redaktorem jsem od února 2011.

face.jpg  Ano, určitě máme klíč ve smyslu, že každý má své téma. A co kdo napíše už je spíše podle aktualit, jak zmiňuješ.


puck_calendar.png Když nemáš u nicku označení pro Helpery, ubylo ti dotazů od lidí co chtějí poradit? A jak často se někdo na něco zeptá přímo pomocníků, kteří jsou na to určeni?


face.jpg  Neubylo. Jsem v seznamu pomocníků, na ten dostávají odkaz všichni nováčci. Přebral jsem (respektive mám na starost) asi kolem 18 tisíc českých a slovenských nováčků. Většina z nich už samozřejmě nehraje.
Někdy mi dva dny žádný dotaz nepřijde, někdy mám v jeden den 3 dotazy.


puck_calendar.png 
V úvodu jsi uvedl, že se zajímáš o sport. Zajímalo by mě tedy jak by jsi seřadil podle tvé oblíbenosti následující seznam, třeba s jednou větou jako komentář.


  • Hokejová Tipsport Extraliga  co se týče hokeje druhá nejoblíbenější soutěž. A jedna z nejkvalitnějších v Evropě. To je jen dobře..
  •  NHL - má nejoblíbenější hokejová soutěž. Byly časy, kdy jsem byl schopný z každého mančaftu vyjmenovat i pět hráčů, kteří v něm působí. Jméno oblíbeného klubu asi říkat nemusím..
  •  KHL - jen okrajově. Především sleduju Čechy. 2. nejkvalitnější hokejová soutěž na světě, ale NHL se nikdy nevyrovná.
  •  Fotbalová Gambrinus liga - nuda. Jen Plzeň a Sparta hraje koukatelný fotbal. Já jako Baníkovec nemám nyní daleko k pláči.
  • Anglická Premiere Ligue - super fotbal. Nejoblíbenější fotbalová soutěž.
  •  Španělská Primera Division - vadí mi na ni jen to, že o vítězství hrají prakticky jen dva kluby. Ale oba patří ke světové špičce, možná jsou právě nejlepší na světě.
  • Český tenisový Davis Cupový team - Berdych TOP10 ve světě, Štěpánek býval, ale pořád je s Berdychem silné duo, které může porazit kohokoliv. Ostatní jsou především do počtu.
  •  Letní Olympijské hry - Atletiku moc nesleduju, ale kdo by se nezajímal o výsledky Báry Špotákové? A nejen ona, Česko mělo na světové sportovní scéně vždy silné postavení.
  •  Zimní Olympijské hry - Můj svátek. Život kolem mě jde stranou. Hokej (úsměv). Taky sleduju všechno možné lyžování, třeba Šárku Záhrobskou, Lukáše Bauera apod.
  •  Mistrovství světa v hokeji - Netřeba komentář (úsměv). Dva týdny v roce, kdy existuje jen a pouze hokej.
  • Mistrovství světa ve fotbale - To tolik neprožívám. Česko už dávno nepatří mezi světové velmoce především díky korupci, neschopností papalášů a běžnou praxí fotbalové mafie - u koryta nejlépe, nějaký fotbal mi může políbit prdel.


puck_calendar.png Je vidět, že máš přehled. Kdyžbys měl možnost setkat se s nějakou sportovní osobností a zajít s ní na večeři, kde ses mohl na cokoliv zeptat. Koho by sis přál a co by jsi chtěl od něj vědět?

face.jpg  Nikdo mě nenapadá (úsměv). Nejsem moc zvědavý.

puck_calendar.png Díky, za hodně osvěžující rozhovor. Tvé sebevědomí je nemalé a přitom nevyskakuješ do snových výšek a dokážeš se držet při zemi. Tvá obliba ve sportu je zcela zřejmá a jistě tvé názory zaujaly nejednoho čtenáře. Ještě jednou díky za rozhovor a přeji hodně úspěchů, nejen v PPM.

face.jpg  Díky, přeji především komunitě 4.-6. ligy mnoho postupů a ať hra neomrzí, protože je to nejlepší sportovní manažer na světě, který vytvořila parta slovenských nadšenců (úsměv). Úspěch ve hře i v reálném životě přeji ale také všem čtenářům, díky.




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář