Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černá stavba


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Černým stavbám se daří i v Praze Vinoři

(Česká občanka, 30. 5. 2018 17:53)

Dobrý den, se sousedovic černou stavbou bojujeme několik let i my v Praze Vinoři, spadáme pod SÚ Praha Kbely. Na černo postavená sousedova zeď 3,5 m vysoká na hranici bohužel nejen že neprošla povolovacím řízením, ale nikdy k ní nebyl žádný projekt, žádný statický posudek, vůbec nic, byla postavená úplně neodborně, s velmi mělkými základy (asi 30 cm), nikde nekotvená, přilepená bez věnce, ke staré původní kůlně, čímž nám znemožnila stavbu naší legální stavby na hranici. Při stavbě naší legální stavby totiž hrozilo, že černá stavba sousedů spadne. SÚ ovšem od té doby chrání černou stavbu sousedů. Jde z nepochopitelného důvodu sousedům na ruku, neúměrně natahuje lhůty na dodatečné stavební povolení a dokumenty (posudky a projekt) jsou lživé a zfalšované. Je smutné, že úřední postup je těžko postižitelní, že mohou úředníci takto zneužívat zákon a de facto mohou cokoliv. Svou moc cítí a jejich šikana nezná meze. Jak vše dopadne, vám napíši příště. Jsem přesvědčena, že by vše změnil nový stavební zákon a důsledná kontrola úředních postupů. Je děsivé, že oni můžou opravdu všechno. Je to trochu jako novodobá STB.

Středočeský kraj

(Český občan, 16. 12. 2016 8:40)

Dobrý den, po přečtení vašeho marného boje se SÚ jsem nabyl přesvědčení, že úplně stejný boj vedeme i my a taká s vietnamskými občany a bohužel jsou protěžovani stejně jako u Vás, dokonce se úředníci SÚ již zajímali i o naší nemovitost jako ve Vašem případě. Vypadá to, že jsou snad instruováni hromadně o posstupu v takových případech.
Je to ostuda, ale bohužel s tímto asi nehneme, bohužel kdo maže jede.

stejně na praze 14

(novotná, 12. 5. 2013 14:12)

dobrý den, vím, že vám to nepomůže, a nevím, jest-li vás to potěší, ale naprosto stejnou situaci prožíváme od loňského roku na praze 14.