Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prokopské údolí

7. 10. 2011

Ač to bude vypadat komplikovaně, vydali jsme sez Květnice do Prokopského údolí v Praze. Dvě maminy a pět děcek. Autem do Klánovic na nádraží, panťákem na Masaryčku, tramvají na Smíchovské nádraží (abychom viděli lodě a Prahu) a odtamtud lokálkou do Holyně (10 min.). Na startu jsme byli asi za hodinu a půl.

začátek

Z nádražíčka v Holyni jsme se vydali po modré značce k bývalému koupališti. Nejdříve jsme vylezli nahoru a pak prudce dolů, kolem lomu po pěšince, pak kousek po asfaltce podle potoka. Cestou jsme potkali krásné hřiště, což bývá na našich výletech téměř nutností. (je zde možnost opéct si buřty).

p1040254.jpg

Asi po kikometru jsme se odbočili se žlutou značkou doleva a stoupali zhruba 1 km prudce do kopce po kamenité stezičce. Pak jsme se od značky odpojili a sledovali neznačenou cestu po vrcholu planiny, abychom si to trošku zkrátili. Nahoře je nádherná nová asfaltka vyzývající k nazutí bruslí. Tam je možnost zvolit cestu po pěšince s výhledem nebo pohodlnější po nové cyklotrase kolem pole).

Odměnou za náročný výstup (nelze s kočárem, podle mého ani s kolem - rozhodně ne s malými dětmi) byly nádherné scenérie a výhledy na Prahu!!!

p1040289.jpg p1040326.jpg

 

 

 

 

Z vrcholu jsme se sesypali, a to doslova, po srázu po vyšlapané stezce někam k tramvajové zastávce Lihovar a na Smíchovské nádraží se přiblížili tramvají.

p1040336.jpg

Ze Smíchova metrem na Masaryčku, pak panťákem zpátky do Klánovic a hurá domů. Vyzkoušeli jsme snad všechny možné dopravní prostředky (lanovka nahoru bohužel nevede), což hoši z venkova vzali z povděkem a my mohli vynechat projížďku pražskou MHD další den...

Pokud se nechcete honit, počítejte s 6-8 hodinovým výletem. Vezměte s sebou dost proviantu, poslední (a navíc nic moc) možnost něco koupit je na Smíchovském nádraží.

Závěrem: doporučuji... (jinak bych to nedávala do tipů na výlet)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Prokopské údolí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář