Jdi na obsah Jdi na menu

Zápasové reportáže

Švédi Svitavy - Hopr Zábřeh                                                 9:0

 

Zpráva dne:

Švédi si ve vyrovnaném zápase poradili nakonec celkem hladce s týmem ze Zábřehu.

Zápas začal ve velkém tempu a už od prvních minut jsme věděli, že nás nečeká lehký soupeř. Hra byla celkem vyrovnaná a jak my tak i soupeř jsme meli několik šancí. Po bezbrankové první třetině se cca v polovině zápasu prosadil parádní trefou Cibulec a druhé dějství tak skončilo 1:0.

Do poslední části jsme nastupovali s pevnou obranou a vědomím, že soupeř na nás vletí a pujde to ještě zkusit, jenže opak byl pravdou. Hopr inkasoval na začátku třetí třetiny 3 rychlé branky a úplně se sesypal. Pak už bylo jen na nás, kolik branek skončí v soupeřově síti.

Počet našich branek se zastavil až na celkem krutém čísle 9. Pro soupeře to bylo o to hořčí, že nedokázal vstřelit ani čestný úspěch v podobě branky.

Švédi tedy získali další body a udělali další důležitý krok o udrženi v první lize.

Všem Díky za výkon

 

Stig

 

 

 


 

Šumavští tygři - Švédi Svitavy                                                 5:1

 

Zpráva dne:

Švédi podali důstojný výkon, ale na favorita celé soutěže prostě neměli.

Do tohoto zápasu jsme nastupovali jako obrovský outsider a od začátku to tak vypadalo. Tygři nám nedali ani metr prostoru navíc a prakticky nás nepouštěli z naši třetiny.

Na druhou stranu byl i vsledek 5:1 pronás celkem velký úspěch. Hráli jsme dobře a díky tomu jsme byli zachráněni od velkého nášupu.

Za zmínku stoji nešťastný střet, kdy musel Tomáš Lesák předčasně opustit led, tímto mu přejeme brzské uzdravení.

Všem díky za dobrý výkon, soupeř si body zasloužil.

 


 

 

Švédi Svitavy - Forez Ostrov                                                  7:3

 

Zpráva dne:

Švédi podali o poznání lepší výkon než v minulýcj zápasech a suveréně si dokráčeli pro vítězství.

Díky velmi vyrovnanému výkonu jsme dokázali v tomto zápase zvítězit. Naše hra pramenila především z dobře zajištěné obrany a také z celkme dobré úspěšnosti střelby, což se nám v minulých zápasech nedařilo.

Forez určitě nebyl odevzdaný soupeř, ale díky vyrovnánemů výkonucelého týmu jsme jim nedali moc šancí na vítězství.

Všem díky za výkon, takhle by to mělo vypadat pořád.

 



 

 

Švédi Svitavy - Petrovice                                               4:5

 

Zpráva dne:

Švédi si sami prohráli velmi důležitý zapas o udržení v první lize.

Švédský tým začal velmi dobře a postupně si vypracoval náskok 3:0. V tuto chvíli to vypadalo, že zápas bude jen otázka skore. Jenže několik nevynucených chyb a především neproměněných šancí nás nakonec o vítězství připravilo. 

Nezbývá než se poučit t chyb a do dalšího zápasu nastoupit trochu koncentrovaněji.

 


 

 

Lazy neckers - Švédi Svitavy                                           7:5

 

Zpráva dne:

Švédi težce nezvládli jeden z klíčových zápasů první časti.

Proti Lazy jsme nastoupili už ráno, takže někteří zřejmě měli problem s "pátečním příchodem" a na ledě to bylo znát. Zápas se nepovedl celému mužstvu a Lazy toho dokonale využili.

Švédi nechytili začátek a prohrávali 2:0 a 3:1, pak ale švédi zabrali a na tabuli svítilo 3:5 pro nás a zdálo se, že je po zápase. Švédi vstřelili gol na 3:6, který ovšem rozhodčí z naprosto nepochopitelných důvodů neuznal. Lazy poté odpověděli šťastnou brankou a snížili na 4:5 ( dva zlomové momenty utkání ).

Když už to 4 minuty před koncem vypadalo, že si týmy odnesou po jednom bodu, náš tým naprosto propadl a Lazy využili svou šanci.

Soupeř potvrdil své vítězství do prázné branky. Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat k zisku 2 bodů a poučit se z chyb, pro další utkání.

Díky za výkon

 

Švédi Svitavy - Soma engineering                                  4:6

 

Zpráva dne:

Švédi podlehli celkovému favoritovi se ctí a uhráli s nehratelným soupeřem zajímavý výsledek.

 

Proti Somě jsme prakticky neměli šanci, přesto, ale všichni podali svůj maximální výkon a to zapříčinilo, že jsme s favoritem dokázali držet krok.

Zápas vypadal hrozivě, když jsme po 10 minutách prohrávali už 0:5, ale soupeř poté začal polevovat a my jsme zjistili, že to jde. a tak na začatku 3. třetiny svítilo na tabuli skore 4:5. Na vyrovnání už jsme se nezmohli, právě naopak soupeř zasadil poslední ránu do otevřené obrany.

Švédi podali velmi dobrý výkon a ikdyž na body neměli šanci, všichni byli spokojeni.

Díky za výkon

 


 

 

Klas Nekoř - Švédi Svitavy                                                    0:1

 

Zpráva dne:

Švédi zvládli bravůrně vstup do nové sezóny a hned si připsali první vítězné body.

Týmy začali velmi opatrně, zřejmě na obou byla znát nerozehranost a menší nervozita před prvním zápasem. Soupeř těžil především z výborné obrany a nepouštěl nás do větších šancí. Naopak u naši svatyně byl místy velký provoz. Švédští zadácí, ale vždy situaci vyřešili a proto svítila na straně Nekoře nula.

Když  po dvoutřetinách nepadla žádná branka, bylo nám jasné, že tenhle zápas bude rozhodovat jediný gól. Běžela 5. minuta třetí třetiny, kde se po krkolomné akci dostal do samostatného nájezdu Hladasson ( alias Tomáš Plekanec, alias Klíště, alias Jeste Nes... alias Douchová) a parádním blafákem do beckendu rozhodl utkání pro Švédy.

Švédi už potom situaci zkušeně kontrolovali a nenechali soupeře dostat do záverečného tlaku.

Vedle střelce bych vyzvedl výkon celého mužstva, kde všichni bojovali, hráli trpělivě, zodpovědně, což nám nakonec přineslo 2 vítězné body.

PS: Ještě bych chtěl vyzdvyhnout výkon některých jedinců v kabině na oslavě... :-)

DÍKY VŠEM ZA BOJ A VÝHRU.

 

Stig

 




Sezóna 2011/2012

 

 

Švédi Svitavy - Svitaváci                                                          4:3

 

 

Zpráva dne:

Švédi porazili ve Svitavském derby Svitaváky a zvládli tak i poslední utkání letošní LHL.

Měli jsme před sebou velmi důležité utkání, které bylo pro mnoho znás velmi pikantní. Švédi začali utkání s městským rivalem velmi dobře a to vedlo k vedení v první třetině, která nakonec skončila celkem jasným výsledkem 4:0. 

To nás trochu zarazilo, protože jsme si mysleli, že Svitaváci budou mnohem silnější soupeř a tak jsme pomalu začali ubírat na plynu. Jenže to byla chyba, přesně na tohle náš soupeř čekal.

Druhou třetinu jsme ještě zvládli, ale bylo vidět, že soupeř začíná čím dál víc cítit svoji šanci. Diváci nakonec ve druhé třetině gól neviděli a tak byl stav po 2 třetinách stále 4:0.

Ve třetí třetině jsme prakticky přestali hrát a soupeř toho začal dokonale využívat. Svitaváci stihli dát ve třetí třetině 3 branky a udělat z jasného zápasu poměrně vypjaté drama, které vyvrcholilo oslabéním domácích, power-play hostů a poslední 2 minuty tlaku ve Švédském obraném pásmu. Švédi ale další komplikaci nepřipustili, výsledek 4:3 si pohlídali a dokázali tak vyhrát i poslední zápas letošní sezóny.

Všem spoluhráčům díky za výkon a doufám, že jste si to užili tak jako já...

Stig Pohlavsson

 

Sršni Zábřeh - Švédi Svitavy                                                  2:8

 

Zpráva dne:

Švédi sestřelili Sršně a stále bojují o první místo ve druhé skupině.

Švédi odehráli předposlední utkání letošní ligy s velkou parádou a role favorita se proti zarputilému soupeři zhostili víc než dobře.

Před začátkem utkání jsme měli menší potíže se sestavou, protože jsme zdaleka nebyli kompletní, především v obraných řadách. Díry ale bezpečně zalepili dva univerzálové Hladasson a Shortensson, kteří se svých nových postů zhostili velmi dobře.

V zápase byli Švédi znovu lepším celkem, který kontroloval své vítězství prakticky od první minuty, kdy se při prvním střídání prosadil náš první (nejúdernější) útok - Swensson, Pallisson a Karl Mifeksson. 

Švédi nadále kontrolovali zápas a postupně přidávali další a další branky. Švédi se s gólovým přídělem pro soupeře zastavali znovu až na tak trochu tradičním čísle 8. Sršni se prosadili poprvé až za rozhodnutého stavu 0:5. Poté přidali ještě jednu branku, a tak zápas skončil za stavu 8 : 2 pro Švédy.

Nutno vyzdvyhnout výkon fanoušků Zábřehu, kteří fandili svému týmu velmi sympaticky a mohou se tak pišnit titulem nejlepších fanoušků, proti kterým jsme hráli. 

Díky všem hráčům, kteří znovu podali skvělý výkon A JIŽ DNES DERBY A POSLEDNÍ ZÁPAS SE SVITAVÁKY.  Sraz v 17:00 u kabiny a formu s sebou.

Díky všem.

 

Stig


 

 

Horní Třešňovec - Švédi Svitavy                                              1:3

 

Zpráva dne:

Švédi rozhodli utkání během prvních 4 minut a připsali si další skalp kvalitního soupeře.

Po minulém utkání se Žraloky jsme nechtěli znovu dopustit průběh minulého zápasu, kdy jsme totálně zaspali začatek, a tak to bylo přesně naopak.

Švédi vlétli do zápasu s obrovskou chutí a totálně zaskočený soupeř jen bezmocně koukal kolem sebe. Švédi toho využili a během prvních 4 minut kdy se soupeř ani nepodíval za červenou čáru jsme vedli 3:0. Jenže to bylo z drtivé většiny asi tak všechno co jsme předvedli a zbylích 56 minut jsme se už nedokázali prosadit.

Pravdou je, že jsme měli několik slibných šancí, které ovšem naši útočníci řešili (s rohlíkem na obličeji) akcemi tipu "do kuchyně" a to se moc nevyplácelo.

Soupeř ale směrem dopředu nebyl příliž nebezpečný a kromě pár vyjímek si žádné tutové šance nevypracoval. I přes to, ale Třešňovec dokázal snížit, když střelu nešťastně tečoval Extrem a Pohlavsson už nemohl reagovat.

Švédi ale žádné drama nepřipustili, výsledek pohlídali a připsali si další vítezství ve 2 lize.

Branky: 2x Swensson, Holasson

Všem děkuji za výkon a v neděli na Sršně.

 

DO VŠECH ŠVÉDŮ JSEM SE ZAMILOVALA

LUCIE BORHYOVÁ 

TV NOVA


 

 

Švédi Svitavy - Žraloci Dolní Čermná                                   8:4

 

Zpráva dne:

Švédi přehráli soupeře až v druhé polovině zápasu, ale i to jim stačilo na "klasickou" osmičku.

Žraloci vlétli do zápasu, jako by měli křídla a náš tým jen přihlížel, jak soupeř hraje hokej. Netrvalo dlouho a soupeř si začal vytvářet velmi slibný náskok. Švédi byli prakticky celou první třetinu pod tlakem a tak mohli být ještě celkem rádi pouze za tří brankové manko.

Druhá třetina začala ze stejným scénářem jako první. Sice se nám podařila vstřelit branka, ale Žraloci na ni rychle odpověděli. 4:1. Za tohoto stavu Švédi začli hrát a soupeř možná trochu polevil a tak druhá třetina skončila za stavu 3:4 a to i po neproměněném trestném střílení Lubi Niklassona.

Začátek třetí třetiny hráli oba týmy výborný hokej, ale soupeř pomalu ale jistě odpadal a Švédi začali mít silně navrch. Po vyrovnání na 4:4 se stali dva nejdůležitější momenty utkání, když Pohlavsson sebral Žralokům stoprocentní šanci na vstřelení vedoucího gólu, následně se stal hrdinou okamžiku Juru Duchasson, který po pohledné akci druhé formace vstřelil vítězný gól Švédů. 

Soupeř se poté naprosto rozsypal a během 5 minut ještě třikrát inkasoval.

V utkání se blízkl především Swensson (3+1) a Holasson (2+2) další branky vsítili: Mifeksson, Duchasson a Extrém a pod ně se podepsal SKVĚLE HRAJÍCÍ CELÝ TÝM, KTERÝ SE NEVZDAL ANI ZA NEPŘÍZNÍVÉHO STAVU A UKÁZAL OBROVSKOU VÍRU V OBRAT A V ZISK DALŠÍCH 2 BODŮ.

VŠICHNI JSTE HRÁLI SKVĚLE, DÍKY MOC BORCI...

 

 

Stig


 

 

Flyers ČT - Švédi Svitavy                                                           2:2

 

Zpráva dne:

Švédi získali důležitý bod za remízu s více než kvalitním soupeřem.

Tak máme za sebou další utkání v druhé lize a i tentokrát se nám podařilo bodovat. Utkání jsme začali dobře, a hned naše první střídání jsme soupeře zmáčkli ve třetině, ale bez gólového efektu. Zápas se přelíval z jedné strany na druhou a diváci tak mohli vidět velmi atraktivní zápas.

V první třetině, byl bohužel soupeř, ten, kdo se trefil první. Po nedorozumění našich obráncu, zůstal před brankovištěm uplně volný soupeř, který se v tváří tvář golmanovi nemýlil.

Švédi po inkasované brance zvýšili tempo a to přineslo ovoce, kdy jsme dokázali vyrovnat. Netrvalo to dlouho a Švédi vstřelili i druhý gól. 

Soupeř začal působit podrážděně a začal předvádět velmi tvrdou a nečistou hru. Je třeba dodat, že naši hráči se nenechali zastrašit a zbytek utkání hráli také velmi tvrdě.

Flyers se to dokonale vyplatilo, když jsme si začli místo hry všímat spíše jejich zákroků a posuzování rozhodčího. Osm minut před koncem utkání se naše obrana dostala do přečíslení, které sice zvládla vyřešit, ale dojíždějcí utočník zametl puk do uplně prázdné branky, kde jeho situace byla více než snadná.

posledních 30 vteřin se ještě rozzářila naděje na 2 body, když jsme hráli dvojnásobnou přesilovku. Ta ale branku nepřinesla a tak jsme se s kvalitním soupeřem museli rozejít smírně za stavu 2:2.

branky Švédska: Duchasson a Swensson.

Všem kteří bojovali až do poslední minuty děkuji za výkon.

 

Stig Pohlavsson

The Great Britain

TOP GEAR


 

 

Švédi Svitavy - Petrovice                                                          8:2

 

Zpráva dne:

Švédi ovládli první utkání v nadstavbové části opět magickou osmičkou.

Máme za sebou první utkání ve druhé lize, od kterého nikdo nevěděl co očekávat, jelikož naše síly s dalšimi skupinami dosud nebyly známy.

Náš soupeř si do druhé ligy přinesl 4 body, což byl pro nás jasný impuls, že hrajeme s více než kvalitním soupeřem.

Ačkoliv tomu skóre nenapovídá, Petrovice hrály výborný hokej a po většinu zápasu byly důstojný soupeř. Je ale potřeba dodat, že po většinu zápas jsme byli lepším týmem na ledě. Petrovice, ač měli poměrně silnou fans základnu, nemohli s prohrou nic dělat.

Jak, už býva zvykem, tak jsme skórovali poměrně brzo. Do první sirény jsme pak stihli přidat ještě jeden gol, ale soupeř nám nedal klidu a snižoval na 2:1 - stav po první třetině.

Druhé dějství bylo téměř identické, jako to první - oba tými měli celkem dost příležitostí se prosadit, nakonec Švédi přidali další 3 branky, soupeř opět jednu, stav po druhé třetíně 5:2.

Třetí část už náš tým kontroloval a navic přidal zdrcenému soupeři další tři branky a tak zápas skončil jasným vítězstvím našeho mužstva v poměru 8:2.

Z naši strany opět parádní výkon, kterým jsme znovu potvrdili stoupající formu ( je vidět, že naše tréninky v OPEN AIR s Otou na rolbě jsou znát ). Ještě jednou všem děkuji za výkon, především pak našim fanynkám, které se statečně porvaly s přesilou.

DÍKY VŠEM...!

 

Stig pohlavsson

 


 

Cyklo Lanškroun - Švédi Svitavy                                           1:8

 

Zpráva dne:

Švédi si s přehledem zajistili postup do 2. ligy.

Měli jsme před sebou další veledůležité utkání o postup do 2 ligy. Tabulky před utkáním zněly jasně - NEPROHRÁT.

Začali jsme dobře, soupeře jsme přehrávali a to pramenilo i k tomu, že jsme se v první třetině ujali vedení. Soupeř ale nepolevoval a vytvářel si šance především z přešíslení, které ale nedokazal zužitkovat. první třetina tedy skončila za stavu 0:1.

Druhá část zápasu se vyvíjela prakticky stejne jako první, vetšinu hry měli Švédi, soupeř se dostal do pár né príliž tutových šancí a k tomu všemu přidali Švédi další branku, stav po druhé třetině 0:2.

Ve třetím dějství už Cyklo zřejmě trochu polevilo a to byla voda na náš mlýn, kdy jsme za 3. dějství nasázeli krutých 6 branek. soupeř stačil pouze kosmeticky upravit výsledek nešťastně tečovanou střelou na konečných 1:8.

Švédi se zaslouženě probojovali do 2. ligy a vzhledem k tomu, že hrajeme 1. rokem je to obrovský úspěch.

A ještě zajímavost: Švédi hráli poslední 2 utkání s přímými soupeři o postup a obě utkáni zvládli s celkovým skóre 16:1.

PS: Všem díky za super výkon a myslím, že pokud budete všichni podávat takovéhle výkony tak ať si soupeř strčí Š... do sušáku ( by Fada )

 

Stig Pohlavsson

( G )

Švédi Sy


 

Švédi Svitavy - Wild Banda Zábřeh                                                  8:0

 

Zpráva dne:

Švédi doslova převálcovali Wild Band a udělali důležitý krok k postupu do 2. ligy.

Svitavský manchaft věděl už dávno dopředu, že ho čeká jeden z nejklíčovějších zápasů letošní sezóny a ujal se ho opravdu mistrovsky. Nikdo nemůže říct, že nečekal vyrovnaný zápas, ve kterém pujde o vše jak nám tak i soupeřům, ale Švédi se v šatně semknuli do party, která táhla za jeden konec a předvedla velmi kompaktní výkon. 

Švédi rozhodli utkání prakticky už v první třetině, kdy na soupeře vlétly a ten si musel připadat jako "na kolotoči". a tak první třetina, ve které byl Švédský tým jasně dominujícím mužstvem a soupeř prakticky nenášel cestu k naši brance, skončila 4:0.

Ve druhé a třetí třetině už Švédi trochu polevili ze svého smrtícího tempa, ale zápas i nadále bezbečne kontrolovali a přidali dalši 4 branky. soupeř se do šancí přes pozornou obranu a tentokrát i dobře bránící útok dostaval jen velmi zřídka.

Švédi podrthli svůj výkon čistým štítem, kdy Wild Band nedosáhl ani čestného úspěchu a musel sklonit před výborným výkonem našeho týmu poněkud zdrcujícím způsobem 8:0.

Všem zúčastněným klukům děkuji za parádní vykon a velkou bojovnost, kterou všichni bez vyjímek předvedli. Díky moc :-)

PS: Myslím, že Cyklo už se teď klepe :-)

Střelci: Hladasson, Holasson, Faedersson, Duchasson, 2x Svensson, Mifeksson, Eaglesson.

 


 

 

Šumavští Tygři - Švédi                  7:3

 

Zpráva dne:

Švédi dokázali s favoritem držet krok jen 2 třetiny.

Náš tým začal velmi aktivní a pozičně dobrou hrou, která se projevovala i na výsledku. Jako první jsme se ujali vedení po trefě Swenssona a vedli tak 1:0. Tygři brzo odpověděli a z uníku naši obraně vyrovnali na 1:1

Švédi se v první třetině stihli prosadit ještě jednou, když se trefil Holasson a favorit musel znovu dotahovat jednogólovou ztratu. To se Tygrům podařilo když rozhodčí nařídil trestné střílení, ve kterém faulovaný Tygr vyzrál na golmana. Bylo vyrovnáno 2:2 a stejným poměrem skončila 1. třetina.

V druhém dějství jsme stále hráli vyrovnanou partii, ale góly dávali pouze domáci a tak byl stav po druhé třetině 4:2.

Švédi se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale při pokusu o otevření hry na to doplatili a dostali další 3 branky. V situaci kdy už Tygři pevně kontrolovali své vítězství, se znovu prosadil Holasson, ale byla to spíše už jen kosmetická úprava výsledku na konečných 7:3

Švédský tým ale odvedl velmi dobrý výkon, kdy byli všichni po zápase s hrou spokojeni ( a to se nám nestává často )

Všem děkuji za výkon a sbírejte pomalu formu na další zápasy, protože bude potřeba :-)

 

Zdeněk Srstka

Zelené Vendolí 36


 

Žichlínek - Švédi          4:5

 

Zpráva dne:

Švédi porazili Žichlínek a připsali si povinné body, zápas ale nebyl zdaleka tak jednoduchý, jak jsme předpokládali.

Švédský tým začal proti Žichlínku velmi aktivně a už ve 3. minutě jsem šli do vedení, jenže to byla poslední kapka k tomu jak soupeře podcenit a najednou jsme uplně přestali hrát. Ono to ale samo moc nešlo a soupeři jsme dost ulehčovali situaci, když jsme ho pouštěli do přečíslení nebo nedokázali uhlídat v předbrankovém prostoru.

Tým se probouzí ze spánku v přestávce mezi druhou a třetí třetinou a na tabuli svítí hrozívých 4:1.

Na třetí třetinu nastoupil uplně jiný tým, který byl odhodlaný dotáhnout utkání do vítězného konce. Soupeř nevěděl kam dřív skočit a náš tlak Žichlínek prakticky nepustil z jejich obraného pásma. To přineslo svoje ovoce, když jsme dokázali ve třetí třetině zápas vyrovnat a v infarktovém zavěru strhnout body na naši stranu.

Díla Alfreda Hitchoocka byla proti posledním 5 minutám otřepanou limonádou, ale Švédi nakonec zaslouženě zvítězili.

PS: vidíte, že když se chce, tak to jde. :-)

Díky všem za výkon.

 

pro televizi Nova

Vašek Tittelbach

 


 

Švédi - Těchonín          3:1

 

Zpráva dne:

Švédi si ve svém dalším zápase poradili s papírově slabším soupeřem a získali povinné body.

Zápas, do kterého jsme nastupovali jako mírní favorité, ale vůbec nebyl tak jednoduchý, jak jsme očekávali. Soupeř předváděl velmi tvrdou a bojovnou hru, někdy až za hranicemi pravidel. A když ve 12. minutě první třetiny navíc Těchoním skóroval, tak většině z nás asi zatrnulo.

Naštějsí jsme nic nevzdali a důrazně se tlačili před soupořevu branku. To přineslo ovoce ve 2. třetině, kdy vyrovnal Karl Mifeksson, pro kterého tímto ovšem zápas vadou výstroje skončil. Soupeř začal působit rozladěně jediné co předváděl na hřišti byly hádky a zbytečne tresty.

Švédský útok se po druhé prosadil o 5 minut později kdy se svou bojovností a důrazem před soupeřovou brankou prosadil svou první trefou v sezóně Juru Pikovsson.

Třetí branku pak přidal z úniku obraně soupeře nejlepší střelec našeho týmu Holasson a bylo téměř rozhodnuto.

Švédi nakonec zápas "uválčili" a ikdyž se příliš nedařilo tak jsme především bojovností získali veledůležité body.

Díky za výkon všem zůčastněným.

 

pro švédskou televizi

Stig Pohlavsson.

 

 

Nuget - Švédi            9:3

 

Zpráva dne:

Švédi se znovu ocitli v roli outsidera a nedokázali suveréního soupeře zaskočit.

Švédi věděli, že mají před sebou nejtěžšího soupeře, který je může potkat a na naši hře to bylo velmi znát. I když vysledek nebyl tak hrozný jako s Customs, výkon předvedený z naši strany bude určite zařazen mezi ty slabší. Znovu bych vyzvendul obrovskou střeleckou impotenci, protože jsme dokázali několikrat přehrát jinak suveréního soupeře a vytvořit si gólové šance, které ovšem jak už je v našich řadách zvykem zustaly neproměněny. Akce typu "prázdná brána" nebo "suveréní přečíslení" se prostě musi proměňovat.

Na druhé straně nám nezbývá nic jiného než vyzdvihnout soupeřův výkon, který byl po celý zápas suveréní a předváděl hokej se vším všudy. A i přes několik štastných okamžiků, kdy to u naší branky jen cinkalo, dobrých zakroků obrany a několika pohotových zásahů golmana jsme se opět neubránili 9 inkasovaným brankám.

za Švédy upravovali skore: Hladasson, Holasson a Shortensson

PS: nevěšme hlavy borci, příště to zase výjde, díky a ve čtvrtek na tréninku zdarec.

 

Sig Pohlavsson

bojová reportáž 1945 Stalingrad

 

 

Švédi - Městečko Trnávka            5:4

 

Zpráva dne:

Švédi zvládli jedno z nejdůležitějších utkání o umístění v tabulce a připsali si další body.

Věděli jsme, že nás rozhodně nečeká lehká cesta za vítězstvím. Od úvodních minut jsme ale soupeře přehrávali a k ničemu nebezpečnému jsme je nepustili, právě naopak poměrně brzo jsme si vypracovali dvoubrankový náskok, kterým skončila první třetina. Soupeř do druhého dějství vlétl a zaskočil nás už v 10. sekundě, ale to bylo na dlouhou dobu vše. Trnávka rozhodně nebyl odevzdaný soupeř a fanoušci mohli vidět pěkný hokej na obou stranách. Soupeř dotahoval prakticky celý zápas, ale vyrovnat se mu nikdy nepodařilo. Nejvíce asi Švédské obraně zatrnulo, když 55 vteřin před koncem chyboval brankář Pohlavsson a soupeř dotáhl na dramatických 5:4. Švédi ale nepřipustili žádný infarktový závěr a tak jsme se mohli znovu radovat ze 2 bodů.

Pod Vítězství se střelecky podepsali: Extrém, který se trefil hned dvakrát, k němu se po jedné brance přidali Holasson a Hladasson a vítěznou branku si připsal sváteční střelec Ulf Klodnersson a za ním celý tým, který bojoval do poslední vteřiny. Nesmím ještě opomenout naše skvělé fanynky, které nám i v tomto zápase dodávaly vítězné síly.

DÍKY VŠEM!!!!

 

 

Stig P.

 

 

Švédi - Bobři La                               5:2

 

Zpráva dne:

Švédský tým zvládl utkání proti celku Bobři La a splnil tak očekávání papírového favorita.

Úspěch pramenil především z dobře hrající obrany, která si perfektně plnila svoji úlohu a soupeře až na jeden případ k ničemu nebezpečnému nepustila, ale obránci ukázali i své ofenzivní choutky a připsali si 3 branky. Útok pak přidal další dva zásahy a o vítězi bylo rozhodnuto, je nutno podotknout, že nebýt opět střelecké impotence, bobři to mohli odnést daleko hůře.

Švédi si tedy poměrně snadným způsobem připsali zasloužené vítězství a nezbýva nic než poděkovat všem za výborný výkon, DÍKY BORCI!!!!

 

 

 

Stig Pohlavsson


 

 

 

Švédi - Lazy Neckers                        0:5

 

Zpráva dne:

Švédi nezvládli další utkaní proti favorizovanému celku Lazy Neckers a podlehli vysoko 0:5.

herně jsme ale vůbec nepropadli a po většinu zápasu jsme s favoritem drželi krok, ale zastavilo nás několik chybiček v obraně a především neproměňování šancí. Střelecké trápení připomínalo předešlý zápas proti mužstvu Králíky, ale tentokrát naše úderné síly nedokázaly střeleckou smůlu prolomit a museli jsme sklonit před kvalitním soupeřem, který si 3 body zasloužil.

 

 

 

 

Stig Pohlavsson

Švédská televize

Stockholm