Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perník do formy

erythritol_cukrovi_004.jpg
 

250 g
 polohrubé mouky 16,6 VJ
6 g
 kypřicího prášku do pečiva  
3/4
 lžičky jedlé sody  
1
 vejce  
45 g
 medu (v tom celém množství se ztratí a vliv na glykemii nemá - měřeno) 3 VJ
50 g
 olivového oleje  
120 g
 Erythritolu  
250 ml
 polotučného mléka 1 VJ
8 g
 směsi koření na přípravu perníku  

Pečeme pomalu 1 hodinu asi na 150 oC, aby nepopraskal. Výborně se děla v zapékací skleněné misce - nemusí se vysypávat moukou a tím zvedat VJ.
Je výborný, k nerozeznání od běžného perníku s cukrem.
1 VJ vychází na 34,5 g hotového perníku.
Hotový perník lehce potřeme máslem a posypeme kokosem (viz foto).