Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikuláš 2016

Nastal den D – 10. 12. 2016 – MIKULÁŠSKÁ s Inzulínkem, na kterou se děti tolik těšily a poctivě odškrtávaly dny v kalendáři! Hned po příjezdu do FN Olomouc, kde se tato akce konala, nás u vchodu vítala hlavní představitelka Inzulínku Alena Jouklová a už nás směřovala, kde se můžeme posadit. V aule jsme si našli místečko, zatímco naše děti se vítaly s dalšími dia i nedia dětmi ostatních rodičů a byly rády, že se zase po nějakém čase vidí. Stejně jako ony, i my rodiče jsme si s ostatními rodiči měli co říct, probrat neposlušné glykémie našich dětiček, postěžovat si na naše puberťáky a probrat i ty školkou povinné.

Jakmile se všichni usadili, Alča Jouklová s Alčou Kadlčákovou odvedly všechny děti na tvoření a malování různých baněk, hvězdiček, aby ty naše ratolesti nerušily dospělé při přednášce o systému kontinuálního měření glykémie a jeho nároku pro nás pacienty, o senzorech a záležitostech s nimi spojenými. Přednášela nám naše milá Miluška Zajíčková – zdravotní sestřička FN Olomouc – za MUDr. Jitřenku Venháčovou, která toho času z rodinných důvodů nemohla přijít mezi nás.

p1250419.jpg

 
Po přednášce následoval oběd. Stoly se prohýbaly pitím a obloženými talíři, kuřecími řízečky, bramborovým salátem, nějakou bezlepkovou kaší, kuřecími stehýnky a jinými dobrotami. Některé maminky donesly na ochutnání cukroví. Veškeré jídlo bylo bezlepkové a velice chutné a hlavně ho bylo tolik! Tímto chci za Inzulínek poděkovat Anetce Skoupilové a její sestře za opravdu vynikající bezlepkový raut, který si pro nás připravily.

No a po obědě vystrašil na chodbách děti pobíhající Čert, a tak se všechny dětičky rychle přesouvaly ke svým rodičům a poslušně čekaly, až přijde Mikuláš a začne nadělovat dárky! Každý z malých účastníků řekl krátkou básničku nebo písničku, Čert některé hodně velké nezbedníky slovně pokáral a každý dostal nadílku od hodného Mikuláše a Anděla. Všem dětem zářily oči a rodičové odcházeli domů spokojení, protože ty naše DIA i NEDIA děti byly šťastné!

p1250441.jpg


Tímto chci poděkovat VŠEM, kteří se jakkoliv podílí na tom, že Inzulínek existuje. Chci poděkovat VŠEM, že pro naše děti, ale i rodiče připravujete tato setkání, akce, výlety, víkendové pobyty a tábory. Tento společně strávený čas mě obohacuje na duši, ale i fyzicky, a díky Vám jsme se seznámili se spoustou nových tváří a s některými z nich se dokonce stali i velkými kamarády:))

Dáša Jašíčková



Zbývá už jen přidat poděkování pomocníkům a sponzorům, bez nichž by bylo mnohem složitější - ba až nemožné - akci o takovém počtu účastníků (okolo 130 osob!) a v takovém rozsahu uspořádat. Veliké DÍKY tedy patří:

- Mikulášovi a jeho družině,
- MUDr. Jitřence Venháčové za přípravu přednášky o senzorech a kontinuálním měření a Milušce Zajíčkové za její odprezentování doplněné o spoustu praktických rad a doporučení,
- Anetce Skoupilové a spol. za výborný bezlepkový raut,
- Libušce Těšické a Sáře za vaření a servírování kávy a dětského punče a další nemalou pomoc,
- manželům Vážanovým za
dia pitný režim,
- paní Vyčítalové za trpělivost při učení dětí i dospělých, jak si vyrobit vlastní ručně malované vánoční baňky,

... a firmám (v abecedním pořadí):
-
A.IMPORT.CZ
- Abbott Laboratories
- Berner (a
Robertu Rožnovskému)
- Johnson & Johnson
- LINEA NIVNICE (a paní Kamenské)

- MAKA-DESIGN
-
METECH (a opět Robertovi)
- MTE
- Penam
- Roche

Krásné vánoční svátky všem!

Ali & Alča


Recepty na cukroví z Mikuláše najdete ZDE.

 

Náhledy fotografií ze složky Mikuláš 2016