Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Od pátku 15. do neděle 17. září 2023 pořádáme ve spolupráci se zaměstnanci Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc 9. víkendový edukační pobyt pro rodiny s diabetickými dětmi. Akce se bude konat v Horské chatě Bílá v obci Bílá (okres Frýdek-Místek). Upozorňujeme, že většina pokojů má společné sociální zařízení na patře. Stravování bude zajištěno 6x denně (diabetická i bezlepková dieta), začíná se v pátek večeří a končí v neděli obědem (plus každý obdrží balíček se svačinou na zpáteční cestu). S přednáškou na téma Psychika u dia dětí za námi zavítá Mgr. Karolína Hniličková z Oddělení klinické psychologie Fakultní nemocnice Olomouc. Dále budou na programu hry a soutěže, opékání špekáčků, procházka po okolí, diskotéka, tombola (malý dárek do tomboly s sebou), výměna zkušeností... Samostatné a zodpovědné děti se mohou akce zúčastnit i bez rodičů. Přihlašovat se je možné do středy 6. září 2023 včetně prostřednictvím formuláře umístěného na tomto odkazu (ve formuláři jsou také uvedeny ceny za pobyt).


Dokumenty pro účastníky letního dia-tábora, který se koná od soboty 5. do soboty 12. 8. 2023 v Hotelu Reoneo ve Vernířovicích, byly rodičům všech dětí vybraných do tábora zaslány na e-mail a pro případ potřeby jsou k dispozici také na těchto stránkách.


Nabídku letního edukačního dia-tábora, který se uskuteční od soboty 5. do soboty 12. srpna 2023 v Hotelu Reoneo ve Vernířovicích (okres Šumperk), a také formulář přihlášky naleznete pod tímto odkazem.


Po třech letech a dvou "covidových" Mikuláších proběhne letos předvánoční nadílka doufejme zase tak, jak jsme byli vždycky zvyklí - s živým Mikulášem, čertem a andělem a hlavně jako společné setkání členů Inzulínku. Akce je naplánována na neděli 4. prosince 2022 v Hustopečích nad Bečvou. Další informace najdete v pozvánce. Přihlašování na Mikuláše probíhá do neděle 20. 11. 2022 včetně, a to prostřednictvím tohoto formuláře. Všechny účastníky, kteří rádi něco tvoří a budou se chtít zapojit do vánočních dílniček, prosíme, aby si sehnali a na Mikuláše dovezli nižší sklenici, do níž se vejde čajová svíčka. Moc se na Vás těšíme!


Od pátku 9. do neděle 11. září 2022 se uskuteční již 8. ročník víkendového edukačního pobytu pro rodiny s diabetickými dětmi, který pořádáme ve spolupráci se zaměstnanci Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Pobyt se bude konat v Horské chatě Bílá v obci Bílá (okres Frýdek-Místek). Upozorňujeme, že většina pokojů má společné sociální zařízení na patře. Stravování bude zajištěno 6x denně (diabetická i bezlepková dieta), začíná se v pátek večeří a končí v neděli obědem (plus každý obdrží balíček se svačinou na zpáteční cestu). Na programu bude edukace na téma SPORT, výměna zkušeností, hry a soutěže, tombola, maškarní... Samostatné a zodpovědné děti se mohou akce zúčastnit i bez rodičů. Přihlašovat se je možné do středy 31. srpna 2022 včetně prostřednictvím formuláře umístěného na tomto odkazu (ve formuláři jsou také uvedeny ceny za pobyt).


Nabídku letního edukačního dia-tábora, který se uskuteční od soboty 6. do soboty 13. srpna 2022 v Hotelu Reoneo ve Vernířovicích (okres Šumperk), a také formulář přihlášky naleznete pod tímto odkazem.


Všechny členy Inzulínku zveme na 2. ročník TURNAJE V BOWLINGU, který se odehraje v sobotu 2. dubna 2022 od 13:00 hod. v olomoucké Galerii Šantovka, konkrétně ve 2. podlaží v BOWLAND Bowling Center. Další důležité informace najdete v pozvánce. Přihlašovat se můžete do neděle 20. března 2022 prostřednictvím formuláře, který je umístěný na tomto odkazu. Těšíme se na Vás!


Milí Inzulínci (zejména ti olomoučtí, resp. navštěvující dia ambulanci Dětské kliniky FNOL), zamáčkněte slzu, máme tu pro Vás zprávu od sestřičky Milušky:

"Drazí rodiče, milé děti.
Chtěla bych Vám všem oznámit, že k 1. 1. 2022 odcházím do důchodu. Funkci edukační sestry převezme sestřička Martina Fidermáková. Ráda bych Vám všem touto cestou do budoucna popřála hlavně hodně zdraví. Rodičům pak spoustu trpělivosti při výchově svých dětí a dětem, aby se jim v životě splnilo vše, co si samy přejí a aby prožily plnohodnotný život ve zdraví.
Vaše sestřička M. Zajíčková"


My tímto sestřičce Milušce za vše moc děkujeme - a určitě ne naposledy. Pro děti, rodiče a taky Inzulínek toho udělala tolik, že jí nikdy nepřestaneme být vděčni. Milu, užívej spokojeně důchodu a rádi Tě kdykoli uvidíme na našich akcích.


V anketě mezi členy Inzulínku, zda uspořádat Mikuláše formou nadílky v Hustopečích nad Bečvou, nebo balíčky rozvézt stejně jako loni, bylo v poměru 19:10 hlasům rozhodnuto, že i tento rok budeme mikulášské tašky rozvážet. Předání balíčků proběhne v neděli 5. prosince 2021, bližší informace k akci najdete ve svých e-mailových schránkách. Termín pro přihlášení je do pátku 26. listopadu 2021 včetně, a to prostřednictvím formuláře, který je dostupný po kliknutí na tento odkaz.


V sobotu 2. října 2021 od 8:00 hod. se ve Velké přednáškové aule České zemědělské univerzity v Praze uskuteční druhý ročník 1. českého společného Diakongresu, který pořádá Pediatrická klinika 2. LF UK a FN v Motole ve spolupráci se sekcí Dětské diabetologie ČDS ČLS JEP, ČZU a dia spolky ČR a SR. Podrobné informace k akci včetně plánovaného programu a možnosti přihlášení najdete po kliknutí na tento odkaz.


V termínu od pátku 17. do neděle 19. září 2021 se uskuteční již 7. ročník Rališky aneb víkendového edukačního pobytu pro rodiny s diabetickými dětmi, který pořádáme ve spolupráci se zaměstnanci Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Pobyt se bude konat v Rekreačním středisku PEKÁRNY – RALIŠKA na adrese Horní Bečva ev. č. 162, kde jsou k dispozici 2-4lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením a možností přistýlky. Stravování bude zajištěno 6x denně (diabetická i bezlepková dieta), začíná se v pátek večeří a končí v neděli obědem (plus každý obdrží balíček se svačinou na zpáteční cestu). Na programu bude edukace, výměna zkušeností, túra, pískování na sklo, hry a soutěže, tombola... a dále se uvidí. Samostatné a zodpovědné děti se mohou akce zúčastnit i bez rodičů. Přihlašovat se je možné do neděle 5. září 2021 včetně prostřednictvím formuláře umístěného na tomto odkazu (ve formuláři jsou také uvedeny ceny za pobyt).


Vydavatelství @medinfomp ve spolupráci s předními odborníky připravili projekt Civilizační onemocnění. Na stránkách https://www.info-zdravi.cz/campaign/civilizacni-onemocneni/ se můžete dočíst o tématech jako 100 let od objevení inzulínu nebo pacientský příběh Vaška Šňupárka.


Nabídku letního dia-tábora, který se doufejme uskuteční od soboty 7. do soboty 14. srpna 2021 v Rekreačním areálu Pod Šaumburkem v Rajnochovicích, a také formulář přihlášky naleznete pod tímto odkazem.


Organizace Bátor Tábor, která se již 19 let specializuje na zážitkovou terapii vážně nemocných dětí, připravuje i letos na základě pozitivních zkušeností z loňského roku virtuální tábory. Celkem plánuje od dubna do srpna uspořádat 6 virtuálních táborů pro vážně nemocné děti ve věku 7-17 let. Táborový kalendář s bližšími informacemi, jejichž součástí je také odkaz na přihlášku, naleznete ZDE. Pokud byste věděli o někom, kdo by se chtěl stát virtuálním dobrovolníkem, můžete mu předat následující odkaz: https://www.facebook.com/events/177154464173745. Online školení dobrovolníků proběhne o víkendu 27.-28. 3. 2021.


Informace od paní Zdeňky Staňkové, předsedkyně Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí v ČR: "Jak Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí v ČR, tak i další členové pracovní skupiny se snaží o to, aby byla stanovena pravidla pro zajištění péče o chronicky nemocné děti = pro nás o děti - diabetiky v mateřských školách a nižších ročnících základní školy. Cílem této iniciativy je pomoci oběma stranám v péči o chronicky nemocné děti, podle informací členů Pracovní skupiny se postupně začíná využívat. V odkazu naleznete více informací včetně souborů, které Vám mohou pomoci v komunikaci se školským zařízením: https://www.detskydiabetes.cz/aktuality/2020-08-diabetes-a-skola-stanovisko-msmt. Velké úsilí věnujeme tomu, aby proběhla jednání na MŠMT. Věříme, že se nám to povede. Pokud se nám podaří posunout situaci dál a nastane nějaká změna, budeme Vás informovat."


ARCHIV AKTUALIT 2020

ARCHIV AKTUALIT 2019

ARCHIV AKTUALIT 2018

ARCHIV AKTUALIT 2017

ARCHIV AKTUALIT 2016