Jdi na obsah Jdi na menu
 

Recepty

 

 ,  
                               79400447537349287906.jpg

 

       I láska prochází žaludkem.

 

                                 

 

                             Chlupáče

800g brambor, 300g hrubé mouky, vajíčko, sul, trochu sádla

brambory oloupeš, nastrouháš najemno, chvilku počkáš a pak vymačkáš a přebytečnou vodu sleješ.Přidáš sul, mouku,vejce a vytvoříš tužší těsto.Lžící namočenou ve vodě vykrajuješ menší knedličky, které zaváříš ve vařící osolené vodě cca 8 minut.Vařečkou nadzvedáváme aby se knedlik nepřichytil ke dnu hrnce. V míse promastíš sádlem dobrou chut

                    doporučuje Rubes

                                                                                   97344688559839870539.jpg

           Kančí kýta se šípkovou omáčkou


 80 dkg kančí kýty bez kosti, 2 lžice másla, 1 malá cibule, 8 dkg mrkev, petržel a celer, 1 lžička kečupu, 2-3 lžice sušených šípkú ( muže být šípkový čaj ) 1 lžice hladké mouky, 5 dkg slaniny 1/2 citronu, 2 dl kysané smetany.súl, divoké koření ( celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list ) kousek celé skořice.

Odblaněnou kančí kýtu protkneme proužky slaniny a osolíme. Na másle osmahneme rem vodyna plátky nakrájenou zeleninu a cibuli (nejdřív zeleninu a pak vhazujeme cibuli). Přidáme kečup, sušené šípky, koření a maso a pod pokličkou dusíme. Měkké maso vyndáme, základ vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. zlehka osmahneme zalijeme půllitrem vody,nebo vývarem a důkladně povaříme.Nakonec přidáme kysanou smetanu ( doporučuji 30%), a prohřejeme.Ochutíme citronovou štávou. Hotovou omáčku procedíme jemným sítem. Pod náváme s houskovým knedlíkem nebo máslovými noky.

                  

111.jpg

 

 

Bráchův mouřenínek

 

 


máslo 4 dkg
cukr 17 dkg
žloutek 3 ks
sníh z bílků 3 ks
čokoláda 15 dkg
skořice 1 -
vanilka 1 -
hřebíček 1 -
citrón
strouhanka 1 -
bílek vaječný 2 ks
ořechy 7 dkg

Dobře utřeme máslo 4 dkg a 7 dkg cukru, 3 žloutky a přidáme
teplem změklou čokoládu. Přidáme sníh ze 3 bílků současně s
oříšky a strouhankou. Těstem plníme vhodnou formu, dobře
vymazanou a vysypanou moukou. Vaříme v páře 3/4 hodiny.
Schládlý moučník zdobíme krémem z bílků ( na 1 bílek 5 dkg
cukru ) nebo šlehačkou.

 

84860116511464501571.jpg Protiupírovky :o) aneb levné česnekové placky

mouka hladká 1 kg
mléko 1 l
droždí 50 g
cukr práškový 1 -
sůl 1 lžička

Droždí necháme nakynout v teplém mléce s práškovým cukrem.
Pak přidáme zbytek surovin a uděláme řidší těsto. Když těsto
nakyne vykrajujeme sklenici od hořčice asi 25 bochánků, které
ukládáme na moukou posypaný vál. Přikryjeme a necháme ještě
vykynout. Připravíme si pánev s horkým olejem. Před smažením
ještě každý bochánek roztákneme na kulatou placku. Po opečení
potřeme utřeným česnekem rozmíchaný se solí a tukem. Můžeme
potřít i kečupem případně posypat sýrem.


Růžové cukroví

500g hladké mouky
6 malinových pudingů
1hera
250 moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
4 lžíce mléka

Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, necháme 4hodiny odpočinout ve fólii v lednici. Potom vykrajujeme asi 3mm silné tvary a na 180°C pečeme. Po upečení necháme na ROVNÉ podložce úplně vystydnout a na cca 14 dní necháme NESLEPENÉ odležet:Po odležení slepíme, ozdobíme a papáme :o)

PŘEJI DOBROU CHUŤ

94153983808167689026.jpg
Opilé Venušiny kuličky

mleté maso 300g
tvrdý sýr 50g
stolní víno 1l
tvrdé bílé pečivo, mléko, koření, cibule, česnek, strouhanka, olej

Mleté maso smícháme s pečivem namočeným v mléce, cibulí, česnekem a kořením, popřípadě zahustíme strouhankou. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostky, které obalíme v mletém mase a vytvarujeme z nich koule, které pak uvaříme ve víně. Pokud je třeba víno doplníme vodou.
Po vyjmutí hotových koulí uděláme ze zbytku po zahuštění jíškou omáčku.
Já měla jako přílohu rýži.

UPOZORNĚNÍ: Nedoporučuji pro řidiče :o)


Šmajchl guláš

200g masa ( jakékoliv ) nebo uzenina, 3 brambory, 1 paprika, 1 cibule, olej, koření, těstoviny, zeleninu, houby,1 dcl červeného vína

Maso dáme do woku či hrnce na olej a opékáme, nejprve zprudka, aby se zatáhlo, pak ubereme příkon. Než se nám udělá, na drobno nasekáme cibuli, syrové brambory a papriku. Já to dělala v sekáčku tyčovým mixerem. Přilejeme dostatečné množství vody k masu a přidáme směs cibule s brambory a paprikou, zeleninu a houby. Ochutíme kořením a necháme povařit dokud těstoviny nejsou hotové. Pokuď by to příliš houstlo, dolijeme vodu. Na závěr přidáme 1dcl vína a krátce převaříme.

Jako příloha může být cokoliv ( já měla pečivo ) :o)
71772862598497817000.jpg

FRGÁLE

500 g polohrubé mouky
2 žloutky
125 g másla
75 g moučkového cukru
1/4 l teplého mléka
35 g droždí
špetka soli
citrónová kůra

Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout cca 2-3 hodiny. Vykynuté těsto rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková, ze sušených hrušek, nebo třeba pouze borůvky.
Nakonec frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C. Opravdový frgál ma mít na řezu vyšší vrstvu náplně než těsta. Po upečení a krátkém vychladnutí se může omastit a pokapat rozpuštěným máslem, do kterého přidáme rum.



Orgastické kuře

kuřecí prsíčka 2000 g
sůl 30 g
sýr hermelín 600 g
olej stolní 200 g
ořechy vlašské 200 g
máslo moučné 100 g
silný vývar, nejlépe z výpeku cca 0,5 l
smetana 200 g

Kuřecí prsa naplníme hermelínem a ořechy, osolíme a opékáme
na pánvi. Zvlášť uděláme vývar se šlehačkou. Jako
přílohu podáváme karotku s brokolicí.

57120773009887602077.png
Čokoládové soufle


čokoláda 150 g
máslo 169 g
cukr krystal 225 g
vejce 3 ks
cukr vanilinový 40 g
mouka hladká 225 g
ořechy lískové 200 g

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, přidáme cukr,
aby se také dobře rozpustil. Celá vejce vyšleháme s vanilkovým
cukrem. Dobře vyšlehaná vejce smícháme s moukou a s
čokoládou. Nakonec vmícháme mleté oříšky. Plníme do
vymazaných a vysypaných tvořítek. Podle velikosti tvořítek
pečeme při teplotě 130°C - 140°C.


Božské filé

rybí filé 1 kg
rajče 1 kg
máslo 125 g
chléb
petržel
kmín
sůl

Osolím a okmínuji plátky filé, opeču po obou stranách, podleji
trochu vodou, přidám veškerá rajčata, pokrájená do libovolných
tvarů. Moc nedusím, spíš proteplím, přesunu po porcích na talíře,
talíře po jednom šoupnu bohémům, do každého investuji ještě
čtvereček másla, vyrobím pět parádních čepic nakrájené petrželky
a dílo uzavřu výzvou, aby si bohémové přikousli miniaturního
 krajíce chleba. :o

 

08820870389969028435.jpg


Domácí paštika

játra 500 g
vepřové kotlety 300 g
bůček uzený 150 g
rohlík 3 ks
vejce 2 ks
tymián
jalovec 1 -
nové koření celé 2 zrnko
bobkový list 1 ks
sůl
cibule 1 ks
pepř celý 6 zrnka

Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme,
uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy
nakrajíme rohlíky. Játra rozkrájíme vložíme do mixéru a rozmixujeme. Postupně přidáváme ostatní složky - rohlíky, vejce, koření- semleté nebo rozdrcené a sůl. Do velmi jemně umixované hmoty přidáme na kostičky nakrájené kotlety a uzený bůček. Vzniklou hmotu upravíme do šišky jako sekanou a zabalíme do několika alobalových vrstev ( musí dobře těsnit ). V polovyhřáté troubě pečeme zvolna cca 1 hodinu.



Delikatesní hovězí soté

maso hovězí 2000 g
olej stolní 100 g
cibule 500 g
rajský protlak 100 g
paprika 50 g
chilipulver, chili p 20 g
mouka hladká 50 g
sůl 30 g
pepř černý 20 g
česnek 50 g
kmín 20 g
žampiony 300 g
kapie 500 g
vývar z vepřových ko 2000 g

Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené
na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem,
okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme,
vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží.


Lasagne aneb Garfieldovo potěšení

těstoviny 500 g
maso 1 kg
cibule 1 ks
česnek 8 stroužek
kečup 250 ml
tvaroh 250 g
sýr cihla 300 g
majoránka 1 -
oregáno 1 -
sůl

Uvaříme těstoviny. Mleté maso a dusíme ve vlastní štávě.
Občas zamícháme. Přidáme 1 velkou rozkrájenou cibuli.
Po 20 minutách přidáme česnek, kečup a koření. Zamícháme
a dusíme ještě 5 min. Na pekáč pak klademe vrstvu těstovin,
masa, rozdrobíme 1/3 tvarohu a nasypeme 1/3 nastrouhaného
sýra a pokračujeme ve vrstvení. Pak dáme na 10 minut zapéci do
 vyhřáte trouby. Před podávaním zamícháme.

 

77273970374041903726.gif

 

 Pro Janu janajj63



 12 jídel z jednoho ptáka pro 4 člennou rodinu



1) Koupíš krůtu cca 4 kg a doma necháš rozmrazit a pak ji rozporcuješ. Vyřízneš prsa stáhneš z nich kuži a nakrájíš z nich asi 12 řízků. Proložíš je celofánem a zabalíš do mikrotenového sáčku aby nevyschly a dáme do ledničky.

2) Vykrojíš nohy se zánožím a upečeš je v remosce.Samozřejmě posolíš a dáš pod ně trohu oleje nebo másla. K pečené krůtě patří nádivka a bramborový salát. Měl bych ti také poradit jak udělat nádivku.Je to jednoduché: Tři housky rozkrájíš na kostičky, dáš do mísy rozklepneš na ně 3 vejce, přidáš lžici oleje, dvě sklenky mléka, trocha petrřelky, 100g na kostičky rozkrájeného salámu nebo šunky a zahustíš 2 lžicema hrubý mouky. Promíchat a naleješ do druhé vymaštěné remoskové misky a také upečeš. Zbylý trup krúty přelomíš, přidáš krk, vnitřnosti ( bez jater) a vaříš v tlakovém hrnci se zeleninou a kořením. ( špoupni tam 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, bobkový list, a asi 10 kuliček pepře), až maso lehce odpadne od kostryPak vývar přecedíš, maso z krůty obereš a roztřídíš na lepší a na podřadné kousky masa, včetně vnitřností a kůže. Z lepších kouskú masa se dáů uvařit

3) Zadělávaná krúta. Máslovou jíšku zaliješ vývarem z krůty.Přidáš malé strouhankové knedlíčky uvařené zvlášt v kasrulku, uvařený květák rozdělený na růžičky a kousky uvařeného krutího masa. Jako příloha k zadělávané krůtě se podávají široké nudle.

4) Jani a výborná je krúta na sýru. Dvě cibule rozkrájíš a osmažíš do růžova. Zaprášíš hladkou moukou a zaliješ krůtí polévkou. Do omáčky přidáš celý tavený sýr ( nestouhej ho v omáčce se ti ten sýr rozpustí) a zamícháš do ní lepší kousky masa K tomu se podává vařená rýže, brusinky, klikva, nebo kompot z jeřabin

5) Krůta na paprice. Jani rozkrájej 4 cibule a usmaž je do růžova, přidej 2 lžičky hladké mouky, lžičku sladké papriky a lepší kousky krutího masa.To vše zaliješ krutí polévkou a kyselou smetanou ( já dávám 30 %). Krůta na paprice se podává s knedlíkem

6) Podřadnější uvařené maso umeleš na masovém strojku ( včetně kůží).Pak k němu přidáš usmaženou cibulku, lžičku kmínu, trochu zázvoru, 3 vajíčka, salám rozkrájený na kostičky a zahustíme strouhankou. Z části této masové hmoty uděláš sekanou (dva válečky) a upečeš v remosce. K sekané podáváš zelí a br.knedlik.

7) Ze zbytku rozemletého masa připravíš karbanátky.Opečeš je na oleji na pánvičce a podáváš k nim dušenou mrkev s br. kaší.

8) Z větších kousků mužeš udělat i mušle. Na omastek do smažené cibulky přidáš 3 lžice hladké mouky, zaliješ trochou polévky, přidáš sardelovou pastu, tavený sýr, nakrájené kousky masa a zahustíš strouhankou.Mušle vymažeš olejem a to tak, že olej přelijeme z jedné mušle do druhé, třetí atd. Pak je vysypešstrouhankou, naplníš připravenou masovou hmotou, posypeš strouhaným sýrem a dáš péct do trouby na plech

9) A máš ráda výbornou polévku? Do krutího vývaru přidej polevkovou kostku ( Zámecký bujon, Karpatský bujon, Knorr) aby ztratil pro někoho nepříjemný drůbeží pach a zavaříš do něj játrové knedlíčky. Udělej je z játrovky, jednoho vajíčka a strouhanky. Všechno na hlubokém talíři rozmačkej vidličkou a lžící vykrajuj knedlíčky, které vkládáš do vroucí polévky.

10) Huspenina z krůtího vývaru. Krutí vývar výborně želíruje. Ale přece jenom abys měla huspeninku jak se patří, přikup dvě vepřové nožičky a 1/4 kg vepřového masa.Vepřové nožičky s vepřovým masem vaříš v krůtím vývaru v tlakovém hrnci do měkka.Pak kůži z nožiček i maso pokrájej, přidej mrkev z polévky, hrášek s konzervy ( ten nevař) a všechno dej do hlubší mísy.Pak si přichystej rosol Do masového vývaru přilej 1/4 skleničky octa, trochu cukru, soli. Sáček želatiny ( práškové ) nech ve studené vodě nabobtnat. Pro jistotu želatinu vlij do horkého vývaru ale nevař jí.Touto zálivkou pak přes cedník zaleješ kousky masa a zeleniny. Mísu huspeniny nechej stát v chladu přes noc. Moji prarodiče jedli rádi huspeninu s br.kaší.

11) Ze zbylé krůty udělej výborné hašé. Rozsekanou cibulku osmaž do zlatova přidej dvě lžičky hladké mouky, zaliješ vodou, přidej rozemleté maso a osol podávej s chlebem.

12) Pavézky z žemlovky. Veku nakrájej na slabá kolečka, pomazej krutím hašé a slep dohromady. Pak pavézky namoč do mléka, do rozšlehaného vajíčka a do strouhanky a smaž je jako řízky v oleji. K tomu si udělej špenát.



Vidíš a tucet jídel z jednoho ptáka je tady a jak rodinu budeš celý týden krmit celý týden??


Pondělí - pečená krůta s nádivkou, Úterý - karbanátek s mrkví a br kaší, Středa - krůta na sýru s rýží, Čtvrtek: - huspenina, Pátek - zadělávaná krůta s květákem, Sobota: - krůtí sekaná se zelím a br. knedlikem. Neděle - krůtí řízky s bramborovým salátem. A ještě ti zbyde Jani to by bylo asi tak vše
zkus to. zatím ahoj Zděnda

93167704589807775527.jpg 



Jani posílám ti recept od mého kamaráda který pracuje jako skladník tak tedy

Knedlík od kamaráda skladníka

Budeš na ně potřebovat 4 větší brambory, 2-3 housky od předešlého dne, 2 vejce, 2 - 3 lžíce hlanéhoadké mouky, sůl, pepř, cibule, 150g uzeného masa nebo anglické slaniny ( je chutnější )

A jak na to??

Syrové brambory oloupej, nastrouhej na jemno, a vymačkej z nich vodu, kterou vylej. Přidej housky který si nakrájela na menší kostky, vejce, sůl, mouku, mletý pepř. Uzené maso (slaninu) nakrájej na menší kousky a dej rozškvařit. Přidej na drobno nakrájenou cibuli a nech zesklovatět. Přidej k bramborum s nakrájenými houskami a ostatním a vypracuj z toho hustší těsto. Z vypracovaného těsta dělej větší koule (asi jako švestkový knedlik nebo menší tenisák) a vař je v osolené vodě 20 - 25 minut. Na talíř je předkládáš nakrájené na poloviny obložené či posypané uvařeným kyselým zelím a vše můžeš ještě lehce rozpuštěným sádlem ( výpekem ) omastit. Osmažená cibule to vylepší. Zapíjej nejraději pivem.



S pozdravem Zděnda a příště něco svátečního



Jani a tady ti posílám jeden z mých majstrštyků.

 Hovězí á la muflon

 

tak na tuto dobrotu budeš potřebovat 3/4 kg falešné svíčkové (někde tomu říkají hovězí váleček a ideální je z prostředku) 50g slaniny, Ceres soft (nebo Iva), 1 1/2 šálku nastrouhané kořenové zeleniny, 1 cibule, 7 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 6 - 7 dl vývaru, 2 dl červeného vína ( já dávám Vavřinecké), sůl, chléb.

Maso odblaníš, prošpikuješ slaninou, osolíš, poliješ rozehřátým Ceresem soft a necháš v chladu 3 - 4 dny odležet. Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmahni dozlatova, potom k ní dej maso který ze všech stran opečeš. Přidej koření, podlej vývarem a dej péct do trouby. Maso pečeš za stálého podlévání vývarem dohněda. Upečené maso vyndej, nakrájej a ulož do tepla. Šťávu se zeleninou  a kořením umixuj a přeceď, podle potřeby zahusti nastrouhaným tvrdým chlebem, dosol, podlij vínem a krátce povař. Podávej s pepřovými knedlíčky.

 


 


 

 


Pepřové knedlíčky
Na ně budeš potřebovat 10 housek, 2,5 dl vlývaru z masa, 2 vejce a 1 žloudek, 1/2 až 1 lžíci hrubě mletého pepře na steaky, sekanou zelenou petržel ( já používám plocholistou), sůl.
 
A teď co s tím vid??
Housky nakrájej na menší kostky a nechej prosáknout vývarem. Potom přidej ostatní suroviny a uhňácej těsto, který nech 2 - 4 dny odležet v mikrotenovém pytlíku v ledničce. Z odleželého těsta vytvoř malé kulaté knedlíky které vložíš do vařící vody, počkej až vyplavou a vař je 7 minut.



A taky nějakou lepšejší polévku tak co bys říkala Jemné celerové polévce.
Na ní si kup
4 morkové hovězí kosti, 1 větší celer, 1 lžici másla, 1 lžíci hladké mouky, špetku muškátového oříšku, 1 žloudek, pepř, sůl, 1 dl smetany ( já dávám 33%) a 150 g vařeného drůbežího libovějšího masa.
Milá Jani a jdeme na tu polévku
Omyté kosti dej do studené vody, přidej očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, osol a vař až bude celer měkký. Pak kosti vyndej, vývar přeceď a celer do vývaru propasíruj přes cedník. Přived k varu, zahusti ji jíškou z másla a mouky, ochuť muškátovým květem a pepřem. Ve finále polévku zjemni smetanou ve které si rozkvrdlala žloudek. Jako vložku dej do polévky nakrájený drůbeží maso
 To je tak všechno přeji ti dobrou chut

 


Ahoj Kamjáry tady ti posílám pár receptů ale předem upozorňuji že je to pro hodně silné povahy.


Umrlcův polibek.


Tak na něj budeš potřebovat 200g olomouckých tvarůžků, 50g másla, 200g paprik nebo kapii, 1 cibule, sůl, nahrubo mletý pepř, sladká paprika. A teď co s tím.
Máslo utřeš s dobře vyzrálými tvarůžky, přidáš nadrobno nasekané papriky a cibuli, osolíš, opepříš, a dobře promícháš.Pomazánku mažeš na krajíce chleba a poprášíš sladkou paprikou.
Pomsta sousedům
8 olomouckých tvarůžků, 8 plátků anglické slaniny, 2 vejce, 200ml mléka, 150g hladké mouky, olej
Tak nakoupeno máš tak jedeme.
Každý tvarůžek zabal do plátku anglické slaniny, namočíš v těstíčku který si připravíš z vajec, mléka, mouky a při otevřených oknech smažíš na rozpáleném oleji. Podávej s hlávkovým salátem.


Poslední rande


8 olomouckých tvarůžků, 1 lžice směsícelého pepře (bílý nahrubo , černý, červený), 1 lžička sladké a 1/2 lžičky pálivé papriky, 4 velké stroužky česneku, špetka soli, černé pivo, 4 feferonky
 a ted to bude šmakuláda
Kuličky pepře nahrubo nadrtíš v hmoždíři a smíchej s mletou paprikou. Tvarůžky obal kořením. Vždy 2 kolečka spoj k sobě, přičemž mezi ně vložíš feferonku a několik plátků pokrájeného česneku. Černé pivo svař s trochou mletého pepře a papriky a zaliješ jím syrečky tak, aby byly zcela ponořené. Nech je asi 2-3 dny uležet.


Pusa v plamenech


8 špekáčků ( doporučuju špekáčky z Globusu), 3 velké cibule, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce worcesterské omáčky, 10 lžic vody,trocha soli, půl lžičky pepře, Třetina lžičky koření chili, 4 lžice octa, 4 lžice oleje, 4 lžice hořčice,
Tak že špekáčky oloupej, překroj napul. Do lahve dej vrstvu špekáčků, opepři a ochuť kořením chilli, nasypej cibuli a celý postup opakuj. Z vody, octa, kečupu, hořčice, worcestrové omáčky,a oleje svař nálev a ještě horký ho vleješ do lahve a necháš asi 2 dny odležet.

 

 

 

Ahoj Helu posílám ti pár receptů na guláš je to velmi jednoduché. Ve všech případech je základ k lasický guláš který notoricky dobře znáš.

Guláš přidáš Chilli papričky a je to Debrecínský guláš.

Přidáš chilli papričky, hrášek, sýr a vznikne Mexicklý guláš

Přidáš nakrájený paprikový lusk, brambory, rajčata a máš Uhersklý guláš

Dej rajčata, paprikový lusk, lilek a je Rumunský guláš

Do hotového guláše přidej cibuli jemně nakrájenou na kolečka, zelený paprikový lusk, chilli papričky, rajčata a je Maďarský guláš

Přidej červené víno to nech trochu odpařit, rajčata, cibuli na jemná kolečka, paprikový lusk a známý pohostíš gulášem Petra Voka

Přidáš paprikový lusk, brambory, mrkev, cibule na jemná kolečka, rajčata, celer a dcery si pošmáknou na Bulharském guláši

Tak a ted přidáš vejce na tvrdo uvařená, steril okurky na kostičky, uzeninu na kostičky, hrášek steril, cibuli na jemná kolečka, pivo necháš odvařit a zvi

na Plzeňský gulášek..

Dej steril okurky nakrájené na kostičky, cibuli na jemná kolečka, čerstvé houby, rajčata, zelený paprikový lusk, brambory a máš Volyňský gulášek a

pošmáknete si jak nikdy. Samozřejmě že zeleninu vaříš na skus a nejdřív dáváš tvrdou zeleninu ale to tak zkušené ženské nebudu řikat.



Tak tady máš 10 gulášů z jednoho základu

zatím Ahoj Zděnda