Jdi na obsah Jdi na menu

6. 5. 2021

Apiterapie, aneb léčivé včely 

Apiterapie je přírodní léčebná metoda pomocí včel a pomáhá k uzdravení a harmonii těla i duše.

Indikace pro Apiterapii - využití

* dýchací potíže - astma, respirační onemocnění, obstrukční plicní nemoc aj.

* protizánětlivé a hojivé účinky - hojí staré i nové rány, jizvy, strije, suché a mokré ekzémy

* bolesti zad a kloubů, revmatické stavy

* antidepresivní účinky - pomáhá léčit psychické problémy a hyperaktivitu u dětí (ADHD)

* kosmetika se včelími produkty - vosk, med, propolis, mateří kašička, pyl, včelí jed, voda z biopole

* wellness procedury - úlový vzduch, medové masáže, včelí sauna

 

Zakladatelem apiterapie byl Dr. Philipp Terč. Narodil se v Prapořišti na domažlicku jako syn německého otce a české matky roku 1844 a ve Vídni vystudoval medicínu. 

 

U Nás můžete využít tyto léčebné terapie:  

Spánek v Apidomku noční 8mi hodinový spánek – intenzivní síla včelího biopole. Děti pod dozorem blízké osoby.

Včelí sauna“ – pobyt v Biopoli – ležení 60min přímo na desce úlů – tzv. Apilůžko - touto procedurou je myšleno ležení přímo na dřevěné desce úlu s tenkou matrací z ovčího rouna. Pro lepší využití včelího záření a vibrací je lepší bez matrace. Včelí sauna zklidňuje nervy, zlepšuje činnost srdce, zklidňuje dech, snižuje hyperaktivitu. Doporučuji zvláště pro nervózní osoby. Vynikající na pohlavní systém mužů a pro zdravé lidi velmi příjemný relax. Při ležení na úle budou i nesenzitivní osoby cítit velmi silné vlny přicházející jedna za druhou. Je to velmi zvláštní zážitek. Zpočátku nebudete cítit nic, pak na chvíli zdřímnete a při probouzení je ucítíte. Senzitivní osoby tyto vlny cítí i přes silnou matraci.

         Pobyt ve „včelí sauně“ je výborný pro hyperaktivní děti i pro klidnění dětí s ADHD. Nemusí zde ležet. Mohou si hrát, malovat, učit se, ... Ideálně přímo na desce úlů, ale klidně i na podlaze vedle úlů. To, že kolem něj a pod ním jsou statisíce včel nemusí vědět, neříkáme jim o tom.

Je potřeba, aby s dětským pacientem byla přítomna jemu blízká osoba, aby se človíček cítil bezpečně, v klidu a chráněný.

Pobyt u včel pobyt v blízkosti včelích úlů s možností vyzkoušet si práci se včelstvy a péči o včely. Nebo můžete jen tak posedět a sledovat práci včelaře. 60min.

         Včely provázejí člověka celou jeho historií. Byly tu dříve než my, takže náš mozek, pokud jsou nablízku, o nich ví, i když včely neslyšíme a vědomě o nich nevíme. V tu chvíli začne tělo produkovat adrenalin se všemi jeho blahodárnými vlivy na lidský organismus. Takže jen prostým posezením blízko včelína se budete za pár dní cítit jako vyměnění.

Apirespirace - Dýchání včelího vzduchu. Obvykle 60 minut dopoledne a 60 minut odpoledne. Ideální je desetidenní kůra, ale i kratší kůry mají ozdravný účinek. Ležíte nebo sedíte v Apidomku a dýcháte intenzivní sílu úlového vzduchu v celém Apidomku, kdy úlový vzduch regulujeme otevřením ventilačních otvorů jednotlivých úlů. Zesílený účinek je s nasazením Apimasky. Pro lidi s respiračním onemocněním, astmatem, alergiemi, bronchitidou aj.

Terapie včelím jedem aplikace masti s apisinem (včelím jedem - léčba pohybového aparátu. Možnost aplikace včelího bodnutí přímo do postiženého místa – jen pro osoby bez alergie na včelí jed.

Každý člověk o sobě musí vědět, zda není alergický na včelí bodnutí a pyl.

V našem Apidomku můžete využít všechny procedury, které jsme zde uvedli.

Objednávky přijímáme telefonicky (+420 739 666 088, 730 107 360) nebo mailem (lesanek2011@email.cz)

 a řešíme pro každého pacienta individuální plán terapií.

Těšíme na Vaši návštěvu.