Jdi na obsah Jdi na menu
 


Galerie vidláků dárců

 

vstup do galerie 2011  vstup do galerie 2012  vstup do galerie 2013

Každý dárce vidlí je na památku s vidlemi vyfotografován, vyzpovídán z místopisných a historických údajů ze života darovaných vidlí. Následně jsou vidle v muzeu opatřeny "rodným listem" - fotografie dárce, informace o jejich původu, rodné číslo exponátu. Účelem je zachytit faktograficky i piktoriálně vidláckou stopu pro budoucí generace a vnést určitý řád do sbírkového fondu muzea.

mecenasmuzea.gifVážíme si dárců každých vidlí. Někteří dárci svou štědrostí ale poněkud vyčnívají z řady a vysloužili si tak čestný statut "Mecenáš Muzea vidlí"

 

 

Podpořte svého vidláka a dejte mu hlas (lajk). Vidlák s nejvýšším počtem hlasů na konci roku získává titul Vidlák roku. Muzeum vidlí udělilo poprvé titul Vidláka roku 2011.

 

 

 

Příspěvky

Pražský primátor Zdeněk Hřib daroval slíbené vidle

9. 11. 2022

 

zhrib_06.jpg

Muzem vidlí převzalo 8.11.2022 v Praze od  Zdeňka Hřiba, dosluhujícího primátora (čti prvního pirátora) pražského, vidláka ze Slavičína jeho slíbené zlaté vidle. Vidle muzeu slíbil po skončení jeho primátorského mandátu při své návštěvě muzea v červenci loňského roku. Převzaté vidle mají pořadové číslo darovaného exponátu 1000 ! 

 

Nezahazujte krabice od tiketů sportky

26. 3. 2015

675_677.jpg 

Do muzea dorazil další  poštovní balíček. Byl přelepený páskou "Přerovské jídelny". Žeby dědictví vidliček? Víte kolik vidlí se vleze do stejné krabice jako 3000 tiketů sportky?

 

Pivo vidle

31. 10. 2014

Zní to jako pohádka. J4 vyměnil Vídeň za Vidle a vidle proměnil v pivo. A tak se zrodilo pivo Vidle.

plakat_pivo_vidle_wb.jpg

Zítra (v sobotu 1.11.2014 od 9:55) odvysílá České televize 2 v pořadu Folklorika reportáž o našem družebním pivovaru Pivovarský dům Ostrava.

 

Mecenáši Muzea vidlí

10. 1. 2014

mecenasmuzea.gif

Muzeum vidlí zavádí nové prestižní ocenění pro velkorysé dárce. S radostnou vděčností tak reagujeme na vzrůstající trend. Někteří dárci si svou štědrostí vysloužili statut  Mecenáše Muzea vidlí. A nejsou mezi nimi jenom naši  rekordmani v počtu darovaných vidlí z jednoho dvora nebo vidlonoši.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Galerie vidláků dárců | Komentářů: 0

Lyžaři z Petřkovic

9. 11. 2013

 

544_46.jpgLyžaři z Petřkovic, organizátoři letního výstupu lyžařů na Landek, dorazili [20.10.2013] do muzea v klubových barvách získat titul vidláka a podpořit celonárodní sbírku vidlí. Děkujeme a držíme palce, aby jim napadlo příští rok na 5. jubilejní ročník lyžařského výšlapu dost sněhu. Samozřejmě jenom na Landeku :)