Jdi na obsah Jdi na menu
 


Propozice oblastní postupové přehlídky amatérského divadla Děčínská brána

15. 10. 2011

Každý ročník přehlídky se koná v termínu a na místě, vyhlášeném na těchto stránkách v sekci "Vyhlášení" pořadatelem, kterým je Svaz českých divadelních ochotníků, oblastní organizace České středohoří se sídlem v Děčíně.

Zúčastnit se této přehlídky a soutěžit o postup na přehlídky vyššího řádu může každé divadelní uskupení z České republiky, předpokládají se však zejména přihlášky souborů z Ústeckého kraje a Českolipska. Akce je určena pro uvádění a soutěž divadelních inscenací pro dospělé. Mohou ji doplňovat představení nesoutěžní, inspirativní i pro děti.

 

V případě vyššího zájmu, kdy počet a délka přihlášených soutěžních představení přesáhne možnosti daného ročníku přehlídky, určí ředitel přehlídky, jmenovaný pořadatelem, výběrovou komisi, která přihlášená představení zhlédne (možno i záznam vystoupení či zkoušky) a vybere účastníky přehlídky samotné. Přihlášené soubory, pakliže dojde k výběru, musí pořadateli na vyzvání do 31. ledna umožnit návštěvu představení či zkoušky, anebo v témže termínu poskytnout pořadateli nosič s obrazově-zvukovým záznamem představení či zkoušky.

 

Přihlášky k účasti v každém ročníku přehlídky je nutno podat do 31. prosince předchozího roku, a to fyzickou poštou na obvyklém formuláři "Evidenční list - přihláška inscenace", případně fyzickou či elektronickou tak, aby uvedené údaje obsahovaly všechny parametry z evidenčního listu - přihlášky, vydané pracovištěm Ministerstva kultury ČR, NIPOS-ARTAMA.

Adresa pro fyzickou poštu: SČDO, Pavel Panenka, 17. listopadu 523/2, 405 02 Děčín

Adresa pro elektronickou poštu: panenka@principdc.cz

 

Pořadatel do 15. února oznámí všem přihlášeným program přehlídky.

 

Podmínky účasti, které je nutno splnit před přehlídkou:

1) řádně vyplněná a včas zaslaná přihláška (evidenční list) - ke stažení v sekci Fotoalbum ve formátu JPEG, na vyžádání zašle ředitel přehlídky ve formátech PDF či DOC,

2) zaslané slovo o inscenaci (stručná charakteristika na program + podrobnější vysvětlení),

3) zaslané osoby a obsazení,

4) zaslané slovo o souboru,

5) zaslaný text předlohy,

6) zaslaná licenční smlouva na provozování inscenace, případně fotografie.

Podmínka účasti ke splnění před nebo během přehlídky:

7) Zaplacený účastnický poplatek. Hradí se během ekonomického vyrovnání např. při proplácení cestovních náhrad. Může být uhrazen i předem na účet pořadatele č. 249728005/0300.

 

Ředitel přehlídky ustavuje odbornou porotu, která všechna soutěžní představení přehlídky zhlédne, zhodnotí, pojedná o nich na rozborových seminářích a vysloví verdikt o jejich případné nominaci či doporučení k postupu, cenách či čestných uznáních a dalších individuálních oceněních.

Po vydání verdiktu poroty pořadatel výsledky vyhlásí a zpraví o nich pořadatele přehlídek vyššího řádu, kam nominované či doporučené inscenace aspirují.

 

Pořadatel proplácí cestovné resp. dopravné souborů, které byly zařazeny do soutěžního programu, podle Smernice předsednictva SČDO č. 1/2009 takto:

- plně obsazený osobní vůz                                                         ... 3 Kč/km

(jestliže vůz není a může být plně obsazený, proplácí se cestovní náhrada formou osobokilometru ve výši 0,75 Kč na osobu a kilometr)

- plně obsazený osobní vůz s přívěsným vozíkem                         ... 4 Kč/km

- dodávkový vůz (po dohodě s ředitelem přehlídky)                     ... 4 Kč/km

- nákladní vůz a autobus (po dohodě s ředitelem přehlídky)       ... podle zaslané faktury

V případě neobdržení dostatečných grantových prostředků z veřejných rozpočtů nebo jiných zdrojů může být rozpočet daného ročníku přehlídky krácen a cestovné propláceno s nižším příspěvkem na cestovné (dopravné), případně bez tohoto příspěvku. Tento údaj bude vždy aktuálně na vyžádání sdělen ředitelem přehlídky, který je zpracovatelem grantových žádostí.

 

Každý účastnický soubor po příjezdu do místa konání přehlídky vstoupí neprodleně v jednání s potřebnými divadelními techniky a rovněž provede prezenci souboru za účelem evidence účastníků.

 

V případě nečekaných potíží, které mohou chod představení nebo přehlídky ohrozit a není v silách souboru ani přítomných pořadatelů či techniků věc samostatně řešit, uvědomí vedoucí nebo režisér účastnického souboru ihned ředitele přehlídky na telefonu 603 49 37 60.