Jdi na obsah Jdi na menu
 


Normální víkend

1. 11. 2011

12.07.2010 01:33

Víkend začal v pátek návštěvou Srdcerváčů. Za pomoci Jirouse a Davida, Daniela udělala spoustu fotek BArQeVat a vyjeli jsme na výlet.

Cílem byla zřícenina hradu Helfenburg v Rašicích. Kromě nás tam nikdo nebyl. Qeronek měl kolem sebe samé slečny - Ambru, Micinku a Kačíka, takže si prohlídku užil. Ještě teď se mi tají dech, když se proháněli na cimbuří . Přemýšlela jsem, zda se dostanu autem až do hradu, kdyby z té výšky někdo spadl. No zaplať bůh nic se nestalo.

Po prohlídce jsme popojeli do Ústěku se najíst a vykoupat psi do jezera. Qeronek se ale koupat nechtěl, jen si smočil bříško.

 

Fotky a Kačenčin komentář z výletu na stránkách ch.s. Srdcerváč (www.srdcervac.wbs.cz)

Sobota proběhla v klidu. Štěńata jsem dala ven do kotce, vydesinfikovala jsem porodnu, dala čisté prostěradlo jako podložku. Večer pak to samé, ale obráceně. Štěńata domů a vydesinfikovat boudu, čistou podložku . Pak zapnout pračku , chvilku účtovat a spát. Jak tak spím, něco na mě najednou přistálo. Bylo to mokrý, než jsem se probrala, tak mě to dokázalo škrábnout přes obličej a štípnout do nosu. To dokáže jen Valkýra. Qeronek mě vždycky budí něžně. Ale proč je mokrá??? Bylo kolem 4 ráno, to už je světlo, takže jsem zírala na zablácený, mokrý peřiny a na Valkýru, která nutně potřebovala mi něco ukázat. Sešla jsem dolů , podívat se na mimina. Celá místnost , včetně večer čistého prostěradla, byla poťapaná. A mezi tím v klidu spící štěńata. Proč já se vlastně snažím a všechno tady savuju????!!! Šla jsem ven. Před vchodem na mě čekala hromada hlíny, kterou Valký vyhrabala z pod dvojboudy. Vzteky jsem viděla rudě. Valký si přestala být jistá, zda z toho mám taky takovou radost jako ona a tak honem někde vylovila ten nejšpinavější klacek a přinesla mi ho. Přitom mi umazala ještě župan - košile už byla po jejím budíčku. V tu chvíli jsem začala chápat vraždu z afektu a doporučila jsem Valkýře ať zmizí , nebo jí zbiju. Zmizela. A já si začala užívat neděle. Zahrabala jsem jámu, ta bouda by spadla, kdyby tam nějdo vlezl, nacpala pračku, převlékla peřiny. Valkýru i se štěńatama jsem zavřela do kotce. Vzala jsem Qeronka a šli jsme na stopy. Udělala jsem mu “ blesk “ , šli jsme si zacvičit poslušnost, aport a skok vysoký na balíky slámy a pak na stopu. Bylo kolem 9 a už to pražilo, že se mi vážně nechtělo déle čekat. Takže půlhodinová musela stačit. Qeronek jí šel krásně. Když jsme přijeli, vypustila jsem rachejtli, která tu noru opět vyhrabala, než jsem pověsila prádlo. Tak jsem znovu zahrabávala, tentokrát jsem tam dala betonový obrubník. Po víkendu jsem stahaná jak pes. Na větu kolegyń v práci - Ty se máš , jseš doma sama, nemusíš nic dělat a nikdo tě neotravuje - nemám co říct. Na dnešek jsem se na noc zamkla. Valkýra mě sice přišla probudit, ale byla suchá a místnost se štěńaty byla čistá. Takže je všechno v pořádku a fain.Tajně ale doufám, že Můra bude po mamince jen krásná :-)